KAİ VAKFI COVİD 19’A YAKALANDI..

STK’larımız açısından en kötü haber Kars-Ardahan-Iğdır Kalkınma Vakfından (KAİ VAKFI) geldi. KAİ Vakfı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamda “ Değerli öğrencilerimiz, dünyayı saran Covid-19 Virüs salgını
Bu haber 2020-09-27 10:50:16 eklenmiş ve 476 kez görüntülenmiştir.

KAİ VAKFI COVİD 19’A YAKALANDI..

 

Ardahan STK yapılanması son hız çalışmalarına devam ederken.. Ardahan Dernekleri önümüzdeki Cumartesi Günü Ardahan Dernekler Federasyonu İçin Geniş Katılımlı bir toplantıyla  Ataşehir Bld. Bşk Yrd. Orhan Çerkezin Ev Sahipliğinde Bir araya gelecek.  (Ayrıca Ptesi günü haberi yapılacak, toplantı yer ve saati ayrıntılarla haberi yapılacak..)

Yine geçen hafta  Beykoz Kaymak donduranda bir araya gelirlerken.. Sosyal medya ve çeşitli toplantılarla STK çalışmalrını sürdürürken..

 

AREV- Ardahan Eğitim Vakfı ara vermeden 50 ila 100 arası öğrenciye Burs desteğni sürerken..

Bölgemizin STK alanında en önemli sivil toplum kurumlarından Hoçvan Dernekler Federasyonu ise kongreye giderekn nerdeyse her hafta bir toplantıya imza atarlarken..

 

Dernekler le ilgili haberler ayrıntılar için Tıklayınız..

 

STK’larımız açısından en kötü haber Kars-Ardahan-Iğdır Kalkınma Vakfından (KAİ VAKFI)  geldi. KAİ Vakfı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamda “ Değerli öğrencilerimiz, dünyayı saran Covid-19 Virüs salgını burs bağışçılarımızı da etkilemiştir.  Bu sene sonuna kadar kalan burslarımızı ödeyemeyeceğimiz için üzgünüz. Hepinize sağlıklı günler diliyoruz.”  Kamuoyu açıklamsı yaptı..

 

KAİ Vakfı ortaya çıktığı 90’lı yıllarda bölgeye önemli hizmetler sundu.. +TC rejminin bölgesel ablukası nedeni ile Kars satılık şehir diye manşetlere çıkıyor, bölgede göç %90 lara varmıştı. Bölgemizin simge isimlerinden, marka isimlerinden iş adamı  İsmail Aytemiz, Prof. Esfender  Korkmaz .. Bu makus gidişata müdahale ederek KAİ Vakfını kurdular. Vakıf çıkış itibarı ile bölgemizin en devrimci kurumu oldu.

 

Zaman geçtikçe bölgenin Karsın cihanşumul demokrasi kültürünü  (x-1)  yansıtmayı ve yaşatmayı da beceremeyen vakıf, kurulduğundan beri bir tek kürtçe türküye bile yer veremeyecek kadar giderek gerilemeye toplumsal kesimlerin vakıfdan uzaklaşmasına dar gruplarla sınırlı kalmaya neden oldu.  Sadece yılda birkez öğrenciye burs etkinliği için bir etkinlik yapan vakıf son yıllarda bunu da yapamaz oldu..  Ve vakıf yaptığı son duyuru ile tarihi miadının tamamen dolduğunu da açıklamış oldu..

 

Dipnotlar..  (x-1)

((ki bu kültür TC’den önce Kurulan Kars İslam Cumhuriyeti ve Kars Yerel Yönetimi Kürt-türk-ermeni-rum-rus, azeri, gurci, karapak, malakan.. herkesi ve kesimi bünyesinde eşit olarak toparlayan ve temsil eden çağımızın en ileri demokrasisini kurdular.. Sultan Vahdettinin Başkomutunlığında oluşan çağımızın 20 yüzyılın en ileri demokrasi hareketini olan bu cumhuriyeti Siyonist İngiliz Emperyalizmi baskın düzenleyerek yöneticilerini tutuklayıp sürgün ederken..  Zamanla ajanlarını kurtuluş savaşının başına monte ettiler. Malakanlar vb. bölgenin medeniyet nüfusunu kurdurdukları uyduruk tc rejmi ile yerle bir ettiler. TC rejmi Sahte kurtarıcılar sahte zaferlerle yüzyıldır vatandaşı her alanda halen soykırıma uğratmaya devam etmektedir.. Bu garabet rejimi değiştirecek bir siyasal yapılanma halen yok, bu garabet rejimi değiştirmeye çalışan soyunan ak parti ise düşürülerek ülkemize yeni bir terim kazandırdı. Topal ördek gibi ergenekoncular –ırkçılar komutasında ak parti ile Kemalist İslam diktatörlüğüne dönüştü..

 

21. yüzyıla girdiğimiz bu zaman diliminde halen 19-20. Yüzyılın diktatörlük anayasa ve yasaları ile idare edilyoruz.  Hala bu ülkede 1. Nüfus olan Kürtler dillerini eğitimde yazı ve edebiyatta kullanamıyorlar..

AK Parti böge kalkınma ajansları ve STK alanındaki gelişmeler  bölgede kıpırdamalra..  ve Kars İslam Cumhuriyeti hakkında daha detaylı bilgi için tıklayınız..

 

ETİKETLER : STK’larımız açısından en kötü haber Kars-Ardahan-Iğdır Kalkınma Vakfından (KAİ VAKFI) geldi. KAİ Vakfı sosyal medya hesabından yaptığı açıklamda “ Değerli öğrencilerimiz dünyayı saran Covid-19 Virüs salgını
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA