'Defol buradan!' Yahudi..

'Defol buradan!' Yahudi . Ukraynalılar Ülkelerine Gelen Yahudileri Kovdular..
Bu haber 2020-09-20 16:35:37 eklenmiş ve 416 kez görüntülenmiştir.

'Defol buradan!'  Yahudi..

 

'Defol buradan!' Yahudi . Ukraynalılar Ülkelerine Gelen Yahudileri Kovdular.. Siyonist-Terörist İsrail’in kural tanımayan politikaları binbir oyunla Amerikayı ve Arap Diktatörlüklerini kullanmaları,  Filistinin alenen işgali, terör lejyonları ve daha nice-nice siyonist oyunlar.. dünya genelinde Yahudi halkına karşı giderek nefrette dönüşüyor.. (x1)

 

Ukrayna ve İsrail arası Hasidiklerin kural tanımaz ziyaret hedefleri yüzünden gerildi.

 

Olay Ukrayna'da küçük bir kasabada türbe ziyareti yapmak isteyen Yahudilere tepki verilmesi ile patlak verdi.

 

Yerel sakinler, korona virüs salgınının ikinci dalgasının yaşandığı bugünlerde Yahudi topluluğun toplu ziyaret için bölgelerine girişe izin vermedi.


Dindar İsrailliler, Başkan Volodimir Zelensky'yi ve Başbakanı Benjamin Netanyahu'yu asırlık kutsal gelenekleri ihlal etmekle suçladı.

 

 

Vatandaş isyanı "Nereye tırmanıyorsun? Çık dışarı!" - İsrail'den gelen konuklar, Cherkasy bölgesindeki Uman kasabasında bu şekilde karşılandı.

 

Yahudi grubun gelişi nedeniyle şehir ayaklandı. Hasidizm, Yahudilikte herkesin kişisel kutsallığa ulaşabileceği güçlü bir harekettir. Türbeleri ve dünyanın farklı şehirlerindeki merkezleri ile birkaç şubeye ayrılmıştır. Dolayısıyla, birçok Rus Yahudisinin kendisinden bahsettiği Lubavichi akımının dini merkezi, Rusya'nın Smolensk bölgesindeki Lubavichi'de bulunuyor. Ve Breslau Hasidik için kutsal yer Ukrayna'daki Uman'dır. Hareketlerinin kurucusu Haham Nachman orada gömülüdür. Hayatta en az bir kez mezarına hac ziyareti, dindar bir eylem olarak kabul edilir.

 

Uman'da 82 binden biraz fazla insan yaşıyor ve her yıl şehir hacı akınıyla zorlukla baş edebiliyor. Ve yaklaşık 50 bin Hasidik oraya geliyor. Ancak bu yıl kasaba halkı İsrailli misafirleri kabul etmeyi kesinlikle reddetti.

 

Yerel halktan bir kadın polise "Güvenliğimizi düşündünüz mü? Fikrimizi sordunuz, onları ne zaman içeri aldınız? Burası bizim toprağımız!" diye bağırdı.

 

 

© RIA Novosti / Stringer / Dua sırasında Roş Aşana'nın Yeni Yılını kutlamak için Uman şehrine gelen Hasidik hacılar

 

 

Bölgenin her yerinden güvenlik görevlileri isyanı yatıştırmak için geldi, ancak yeterli sayıda insanı yoktu.

 

İki hafta önce, Vladimir Zelensky'nin Kiev'deki ofisinin pencerelerinin dışında çok daha barışçıl bir grev gerçekleşti. Uman Belediye Başkanı Alexander Tserbiy devlet başkanına seslendi: "Bizi dinleyin! Tehlikedeyiz!"

 

İlk başta, başkan ortaya çıkan soruna dikkat etmedi. Uman'a hac meselesi, ilgili bakanlıklar ve yerel makamlar düzeyinde, Acil Durumlar için Devlet Komisyonu tarafından katılımı olmadan kararlaştırıldı. Ama kendi aralarında hiçbir zaman bir anlaşmaya varamadılar. Örneğin Ukrayna Dışişleri Bakanlığı hacıların içeri alınmasını tavsiye ederse, Sağlık Bakanlığı kategorik olarak itiraz etti.

 

Ve iyi bir sebepten dolayı. Günlük vaka artışının 400-600 kişi olduğu Mayıs ayı sonunda ülke sınırlarını açmaya başladı. Temmuz ortasına gelindiğinde, istatistikler fazla değişmedi ve havaalanlarında sınır kontrol noktaları yeniden başlatıldı. Ancak Ağustos ayında durum daha da kötüleşti. 11'inde, 14'ünde - 1700'de ve 22'de - yaklaşık 2300'de 1100 vaka teşhis edildi. Bu arada, Uman, insidansın "kırmızı bölgesi" ne ait.

Ancak Başkan Zelenskiy hâlâ sessizdi. Ve Hasidim'in kitlesel gelişiyle ilgili panik büyüdü.

 

İsrail'de kavga - Hasidikler önlemlere uymuyor

 

Uman'a giden hacıların çoğu İsrail'den geliyor. Temmuz ayı başlarında bu ülkede ikinci koronavirüs dalgası resmen duyurulmuştu. "Kırmızı bölgelerin" sayısı her geçen gün artıyor. Ve birçoğu sadece belirli şehirlerin dini mahalleleri.

 

Mevcut durum, dindar ve seküler İsraillileri bile cezbetti. Ultra Ortodoks Yahudiler ve Hasidik, antiviral önlemlere uymamakla suçlanıyor. Çatışmanın doruk noktası, Kudüs'teki Yahudi liderlerden birinin oğlunun düğününü çevreleyen skandaldı. Binlerce kişi geldi.

 

Ancak İsrail yetkilileri Uman'a hac ziyaretini yasaklamadı. Bu, kemer sıkma savunucularını, özellikle de tıp mesleğini icra edenleri daha da kızdırdı.

 

İsrail'deki koronavirüs salgınıyla mücadele koordinatörü Profesör Roni Gamzo, gazetecilere konuştu."Uman'a 85 hac uçuşu yapmak mantıksız.. Artan koronavirüs vakaları göz önüne alındığında. Oraya gitmeye karşıyım ve fikrimi değiştirmeyeceğim!"

 

İsrail medyasında yer alan haberlere göre, yetkililerinin tepkisini beklemeden doğrudan Zelenski'ye döndü. Kendisi için Knesset gazetesinde onu "Ukrayna'da Yahudi karşıtı duyguları kışkırtmakla" suçlayarak eleştirildi.

Ve şimdi gerçekten bir anti-Semitizm dalgası var - aynı Uman'da yakın zamanda bir haham dövüldü. Polis suçluları asla bulamadı.

 

Ve tüm bunlar, Zelenski'nin ülkedeki anti-Semitizm seviyesinin "çok düşük" olduğu şeklindeki açıklamalarının zemininde. Cumhurbaşkanı, hem Ukrayna'da hem de İsrail'de Yahudilerin sempatisini kazanan Yahudi kökenini gizlemiyor.

Belki de hac sorunundaki belirsizlik bu güveni kaybetmeme arzusundan kaynaklanıyordu. Ancak Ukrayna lideri Hasidikler için beklenmedik bir şekilde sert önlemler aldı.

 

"Tamamen siyaset"

 

28 Ağustos'tan beri Ukrayna tüm sınırları kapattı. İsrail'den gelen hacılar için dahil. Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan resmi açıklamaya göre, dini liderler önceden uyarıldı. Ama aksini söylüyorlar.

Ukrayna Hahambaşı Moşe Reuven Asman gazetecilere, "Kabinenin böyle bir kararı bizim için şok edici: Cumhurbaşkanı ile görüşmede, giriş yasağı söz konusu değildi," dedi.

Ancak buna rağmen, Ukraynalı Hasidik'in yetkililerin talimatlarına uyacağını da sözlerine ekledi. 28 Ağustos'tan önce İsrail'den gelenler koronavirüs testi yaptırmak zorunda kalacak. Görünüşe göre, Roş Aşana tatilinde Uman'a geleneksel hac (Yahudi takvimine göre yeni yıl, bu yıl 19 Eylül'e denk geliyor), ancak az sayıda inanan ile gerçekleşecek.

 

Ancak Ukrayna'da Yahudiler haberleri anlayışla kabul ettiyse, İsrail'de durum farklı. Yerel Breslau Hasidim, Başbakan Benjamin Netanyahu'yu hac ziyaretini aksatmakla suçladı. Liderleri artık onu desteklemeyeceklerini söyledi.

 

Herzliysky uzmanı disiplinlerarası enstitünün eski üyesi, Knesset Ksenia Svetlova'nın eski üyesi. RIA Novosti'ye verdiği röportajda, "Breslau Hasidimleri oldukça fazla sayıda ve iyi organize edilmiş. İsrail'deki seçimlerden önce her seferinde hangi tarafı alacakları sorusu ortaya çıkıyor. Şimdi sadece Netanyahu'yu değil, ona dost olan tüm siyasi güçleri de görmezden gelmekle tehdit ettiler." Dedi.

 

Ve İsrail yetkililerinin Uman'a hac meselesini Zelenski'ye verdiğini söyledi. Netanyahu'nun kendisi ancak Hasidik protestoların ardından hacıların İsrail'e dönüşünü ele alacak özel bir komisyon oluşturdu.

 

Siyaset bilimci, "Bana öyle geliyor ki, bu siyasi bir manipülasyon. Knesset'te yapılacak bir sonraki seçimler çok uzakta değil. Bu nedenle, hükümet bir yandan Ukrayna'ya akın eden hacıların saldırısını engellemeye, diğer yandan sorumluluğu başka birine devretmeye çalışıyor."

 

Ve bu "öteki" nin Ukrayna cumhurbaşkanı olduğu ortaya çıktı. Sınırların kapatılması nedeniyle, vaatlerin aksine, çok uzun zaman önce onu güçlü bir şekilde desteklemeyen dindar Yahudiler, ondan memnun değiller. Hasidikler antiviral normları görmezden gelmekle suçlandılar. Bu nedenle, şimdi Ukrayna'nın Yahudiliğin dini merkezlerinden biri olarak statüsü büyük bir sorundur.

 

Kaynak: ria.ru

 

DİPNOT – X1

SELEFİ VAHŞİ ARAPLIKLA-YEZİTLİKLE  BİRLEŞEN-BÜTÜNLEŞEN SİYONİZM TÜM DÜNYA İNSANLIĞI İÇİN BÜYÜK BİR TEHDİDE DÖNÜŞTÜ..

Ukranyalılar Yahudi Sorosun Kadife devrimiyle Ukraynay’ı yakıp yıkmaları bilinç altında Yahudilere karşı dahada büyük bir nefret oluştururken..

 

Siyonist Netanahunun Dünya insanlığı açısından bir karşılıkları olmayan adeta satanist yöntemlerle insanları doğrayan diktatör-katil arap rejimleri ile (Kaşıkçıyı doğrayıp kuşbaşı yaparken, Irak ta ise aynı yöntemle kalemini satmayan arap gazeteciler ve bu haftada kızları doktor olan bir kürt aile hem tecavüze uğradı hem de lime lime doğrandılar.. katil sisi ise terörist israilin verdiği bilinmeyen silahlarla Yüzyıllık katil mısır  diktatörlüğünün ardından ilk defa Seçimle , Halkın Oyu ile Seçilen Muhammet Mursi gibi insanlık açısından çok önemli –değerli bir şahsiyeti ve oğlunu-kızını ve binlerce Mısırlı aileyi yok ettiler, hunharca katlettiler, şu anda arap coğrafyasını baştan başa siyonist-satanist yezit soyları ele geçirmiş bulunmaktadırlar..) Siyonist İsrailin Diktatör selefi-vahşi arap rejimleri ile yezitlerle ilişkileri Yahudi ve Arap halklarını  kandırmaya yönelik hamleler..

 

Yahudi halkı, Arap halkları bu diktatörlükleri yıkmak için fırsat kollamaktadırlar.. Ve dünya halkları içinde hergeçen gün arap dikatörlükleri ile siyonist israile karşı öfke giderek büyümektedir..  Bu öfke bu rejimler yıkılmasa tüm dünyayı saracak boyuta da hızla gidiyor.

 

Bunun temel nedeni siyonist-selefi, iş-it vari yezit damar kendi vatandaşını lime –lime ediyorsa.. Ellerine güç geçtiğinde bütün dünya halkarı daha beter bir soykırım ve lince tabi tutulacak.. Halklar bu gerçeği gördüklerinden Mezopotamyanın gerçek sahipleri Kürtler güçlenmeden siyonist-selefi akımlar kontrole alınmazsa.. ki iş-it vb. tüm vahşi saldırıları yine kürtler def etmişti.. Dünya halklarının tümü günügeldiğinde siyonist israil filistşin gibi onların da malına-mülküne evine konacak, kıracak, vahşi arap diktatörü yezit soyları ise kaşıkçı gibi yada ıraktaki kürt doktor gibi kendilerini lime –lime doğrayacağını dünya halkları bu gerçeği bütün çıplaklığı ile görmeye başladılar. Bu anlamda dünya halkları mezopotamyaya inmiş bulunmaktadır..

 

Bu selefi siyonist vahşiler Arap halkı içinde çıkan güzel kişilikli Mursi gibi-Kaddafi gibi tek bir  insanı 1 dk. Dahi yaşatmıyorlar.. Anıda yok ediyorlar.. Yezit gibi işkence ve parçalama bunların ana karekteri..  Ve ellerine güç geçtiğinde birde bunu dinle sosladıklarında dünyada insanlık görülmemiş bir vahşetle sarılıp yok edilecek..

 

Yani  vahşi satanist siyonizmle-selefi yezit arap barbarlığı bir biri ile buluşunca bütün dünya halkları hergeçen gün daha da büyük bir tehdit altına girmeye başladılar.. Bunlar Covit-19’la birleşince Yahudilere ve Araplara karşı nefret giderek tüm dünyaya hızla yayılıyor. Siyonist-terörist israil yıkılmazsa, Yahudi halkı normalleşmese yahudiler hergeçen gün daha fazla risk altına giren bir halk olurken.. Araplar da başlarındaki selefi katilleri, yezitleri dünya halkları ile birlikte  hal etme yoluna gitmeseler asla bir gelecekleri olmyacaktır..

 

Özetle insanlık  tarih boyunca Mezopotamyadaki Kurdi insanlık medeniyeti ile varoluken, siyonist-selefi, yezit-barbar akımlarla da  yok olmaktadır.. Bu anlamda insanlık ama bugün ama yarın siyonizmle, yezitlerle  yüzleşecek ve hesaplaşacaktır..

 

ETİKETLER : 'Defol buradan!' Yahudi . Ukraynalılar Ülkelerine Gelen Yahudileri Kovdular..
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA