EFRİN’DE TC DESTEKLİ ÖSO ÇETELERİ 1 YAŞINDAKİ BEBEĞİ KATL ETDİLER..

Rojava’nın Efrin kentinde Suriye Milli Ordusu’na (Eski adı ÖSO) bağlı silahlı çeteler 1 yaşındaki çocuğu öldürdü.
Bu haber 2020-09-19 17:00:24 eklenmiş ve 381 kez görüntülenmiştir.

EFRİN’DE TC DESTEKLİ ÖSO ÇETELERİ 1 YAŞINDAKİ BEBEĞİ KATL ETDİLER..

 

Rojava’nın Efrin kentinde Suriye Milli Ordusu’na (Eski adı ÖSO) bağlı silahlı çeteler 1 yaşındaki çocuğu öldürdü.

 

Efrin’de Türkiye’nin desteklediği silahlı çetelerin Kürt bir vatandaşın motorsikletine ateş açması sonucu babasının kucağındaki çocuğun öldüğü belirtildi.

 

Efrin’den dünyaya yayılan görüntülerde “Bugün öğleden önce saat 11:00 sıralarında Vêlat Caddesi’nde Suriye muhalefetine bağlı silahlı grup üyesi bir kişinin Kürt bir vatandaşın motorsikletine ateş açması sonucu kurşun, motor sürücüsü ve kucağında seyahat eden 3 yaşındaki oğluna isabet etti. Yaralanan çocuk öldü, babası yaralandı” dedi.

 

ROJAVA’da SMO yada öso çeteleri için Kürtlere ateş etme, öldürme, kürdün malını mülkünü  gasp, tecavüz  gayet olağan ve bir ceza da almıyorlar..

 

Hayatını kaybeden çocuğun isminin Yusuf Osman olduğu öğrenildi.

 

Efrin’deki olaya ilişkin şu ana kadar SMO tarafından bir açıklama yapılmadı ancak saldırı anına ilişkin görüntüler Rûdaw ve diğer Kürt basınına ulaşarak dünyaya dağıldı..

 

Görüntülerde silahlı bir kişinin Vêlat Caddesi’nde elindeki kaleşnikofla ateş ettiği görülüyor.

 

BM Raporu: Türkiye’nin desteklediği çeteler insanlık suçları katagorisine giren suçlarla kürtleri katl ediyorlar, sivillere karşı suç işliyorlar..

 

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi'ne bağlı Uluslararası Bağımsız Suriye Araştırma Komisyonu, 11 Ocak-1 Temmuz döneminde Suriye ve Rojava’daki insan hakları durumuna ilişkin hazırladığı 25 sayfalık raporunu geçen hafta açıklamıştı.

 

ROJAVA İNSAN HAKLARI İHLALİ RAPORU:

Suriye ve Rojava’da, 538 kişiyle yapılan mülakat, uydu görüntüleri ve diğer kanıtlara dayandırılarak hazırlanan raporda, Suriye'de savaşan taraflar savaş suçu işlemekle suçlanırken, raporun tavsiyeler bölümünde Suriye Milli Ordusu'nun (SMO) ihlallerine son verilmesi için Türkiye'ye "kontrolü altındaki bölgelerde asayişi ve güvenliği sağlamak için daha fazla çaba harcaması" çağrısında bulunuldu.

 

BM Uluslararası Bağımsız Araştırma Komisyonu raportörü Hanny Megally, Türkiye'nin desteklediği Suriyeli muhalif grupların sivillere karşı uyguladığı şiddetin artmasına rağmen, işlenen suçlara ilişkin araştırmanın yetersiz olduğunu söyledi.

 

BM Cenevre Ofisi'nde devam eden BM İnsan Hakları Konseyinin 45'inci oturumuna sunulacak olan rapor hakkında Rûdaw’a konuşan Komisyon üyesi ve BM Komiseri Hanny Megally, SMO gruplarının Efrin, Sere Kaniye ve kontrol ettikleri diğer bölgelerde sivillere yönelik kaçırma, keyfi tutuklama, tecavüz ve mallarını yağmalama gibi suçları hergün  işlediğini belirttiler.

ETİKETLER : Rojava’nın Efrin kentinde Suriye Milli Ordusu’na (Eski adı ÖSO) bağlı silahlı çeteler 1 yaşındaki çocuğu öldürdü.
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA