GEÇEN HAFTA SAKARYA’DA BU HAFTA AFYONDA KÜRTLERE SALDIRDILAR..

Geçen Hafta Sakaryada, Bu hafta da Afyonda Kürtlere ırkçı saldırı yapıldı.. Afyon’da yapılan ırkçı saldırıda 1 işçi katl edilirken, bir Polisin ise ölünüzü alın ve çıkın.. dediği; olay bunula da sınırlı değil..
Bu haber 2020-09-14 19:04:14 eklenmiş ve 384 kez görüntülenmiştir.

GEÇEN HAFTA SAKARYA’DA BU HAFTA  AFYONDA KÜRTLERE SALDIRDILAR..

 

Geçen Hafta Sakaryada, Bu hafta da Afyonda Kürtlere ırkçı saldırı yapıldı.. Afyon’da  yapılan ırkçı saldırıda 1 işçi katl edilirken, bir  Polisin ise ölünüzü alın ve çıkın.. dediği; olay bunula da sınırlı değil..

 

Sakaryadaki gibi vali yine kamuoyunu yanıltma ya çalıştı. Saldırıya uğrayanlar Kürt olduğumuz için saldırdılar derken, vali ise ırkçı saldırı değil diyerek yine olayı sakaryadaki gibi örtbas etmeye çalıştı..

 

Aynen Amerikada siyahilerin öldürülmesi gibi bir durum yaşanıyor.. Birileri biryerden düğmeye bastı. Ki iç anadolu ve türkiyenin bazı bölgelerinde yüzyıla yakındır  ırkçılıkla beyni yıkanan yığınlar acınacak halde. Türkiyenin orta ve batı bölgelerinde eğitim dipte. Cehalet zirve yapmış. Temsilcilerimizin yaptığı ufak bir araştırma buralarda vatandaşında ülkenin de çökertildiği yönünde..

 

Birçok yerde pavyon kültürü her tarafa yayılırken.. Tarlasını, evini satan pavyonda soluğu alıyor.. Bir başka deyişle sahte bir türk ırkı üzerine bina edilen rejimde derin siyonist işgalciler 1 dk. Bile boş durmamışlar.. Türkiyenin orta ve batı bölgeleri ırkçılık ve kuru milliyetçilikle resmen bitirilmiş durumda..

 

Irkçı sistem kürt korkusuyla halkın beynini dumura uğratmış. Cehalet, ırkç.ılık pavyon kültürü ile birleşip vatandaş giderek herşeyini kayb ederken.. Eskisi gibi gidip öleceği bir cephe savaşı da olmadığından ekmeği için çalışan işçiyi düşman görecek derecede zavalılaşıp düşmeye başladılar..

 

Özetle ülkemiz dört koldan sarılmış insan ve vatandaş bitiriliyor.. Siyaset, STK vb. alanlarda köşe başını kapan etki ajanları ise mümkün olduğu kadar durumu gizleyerek içten içe toplumsal çürümenin tavan yapması için Türkiyenin orta ve batı anadolunun birçok yeri insanı ve vatandaşı bitirmek için ablukaya alınmış bulunmaktadır..

 

Mardin Mazıdağı’ndan Sakarya’ya giden 16 fındık işçisi işveren ve köylülerin saldırısına uğradı. Geçen Hafta Mardin’den Sakarya’ya fındık toplamaya giden işçiler, işveren ve köylülerin saldırısına uğrayarak, İşçiler ücretlerini almadan memleketlerine dönmek zorunda kalmışlardı..


Öldürülen Özkan Tokay

Afyon’un Dinar ilçesine çalışmaya giden Vanlı inşaat işçilerine silahlı saldırıya uğradı. İşçilerden Özkan Tokay yaşamını yitirirken, Fırat T. ve Emrah Ö. isimli işçiler yaralandı. Afyon Valiliği, ‘meselenin toplumsal yanının bulunma’dığı açıklamasını yaparken, Halk TV’ye bilgi veren Mehmet Tokay ırkçı bir saldırı olduğunu söyledi.

 

Dinar ilçesinde henüz bilinmeyen bir nedenden meydana geldi. İnşaat işi yapan kardeşlere kimliği bilinmeyen bir kişi tarafından silahla ateş açıldı. ̧Açılan ateş sonucu 25 yaşındaki işçi Özkan T. Yaşamını yitirirken, Fırat T. ve Emrah Ö. isimli işçiler yaralandı. Yaralı işçiler ilçe devlet hastanesine kaldırıldı.

 

Erciş’ten ve diğer kentlerden yola çıkarak Afyon’a gitmek isteyen işçilerin akrabalarının bir kısmı Erciş çıkışında diğerleri ise Afyon girişinde kurulu polis kontrol noktalarında durduruldu.

 

POLİS: CENAZENİZİ ALIN ÇIKIN

Öte yandan Afyon’da konuyu takip eden bir polis yetkilisi yaralı işçilere ölünüzü buradan alın ve çıkın dediği öne sürüldü.

 

Olaya ilişkin HDP Van Milletvekili Murat Sarısaç sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

 

Sarısaç, aile görüşğü belirterek, şunları aktardı:

 

“Antalya’ya inşaatta çalışmak üzere giden Van-Erdişli -Çaldıranlı Kürt işçiler oradaki işleri bitiyor ve yaklaşık bir hafta önce Afyon’a başka bir inşaat işi için geçiyorlar. Burada çalışırken yan binadan gelen birileri tartışmaya başlayıp belinden çektiği silahla Fırat T.’nin kafasına silah dipçiğiyle birden çok defa vurup yaralıyor. Kardeşi Fırat T.’nin dövülmesine müdahale etmek isteyen Özkan T. birden fazla kurşunla katlediliyor.

 

‘KATLEDİLEN GENCİN AİLESİNİN AFYON’A ALINMAMASI İÇİN SEFERBERLİK İLAN EDİLDİ

“Yine Van’ın Çaldıran ilçesinden olan Emrah Ö. yaralanıyor. Diğer 4 Kürt işçiye de ateş açılıyor fakat onlar her hangi bir yara almıyorlar. Olayı duyan aile bireyleri ve akrabalar Afyon’a gitmeye çalışıyor fakat Afyon Belediye başkanı, İl Emniyet müdürü ve savcısı gelin gerekli belgeleri imzalayın ve cenazenizi alın gidin zaten Afyon’a kimliğinde Van yazan kimse alınmayacak boşuna uğraşmayın deniyor. Cenazesini almaya ,Van’dan gitmeye çalışan Özkan T.’nin babası ve akrabaları Tatvan’dan geri dönmek zorunda kaldılar. Kürtler katledilirken hiçbir tedbir almayan devlet yetkilileri,bütün imkanlarını katledilen gencin ailesinin Afyon’a alınmamasına seferber etmiş durumda. Tıpkı Sakarya’da linç edilen Kürtleri korumayıp, Mardin’e onları desteğe giden heyetimizi sırf oraya almamak için köyde Covid-19 vakası olmamasına rağmen köyü bir hafta karantinaya alması gibi.”

 

AFYON VALİLİĞİ: MESELENİN TOPLUMSAL YANI YOK

Afyon Valiliği tarafından saldırıyla ilgili yapılan açıklamada, olayın bir inşaatta çalışan işçiler ile inşaata komşu olan bir evde yaşayan aile arasında gürültü ve oluşan tozdan dolayı gerçekleşen tartışmadan kaynaklandığı söyledi.

 

Saldırıda kullanılan silah ve aletlerin muhafaza altına alındığı belirtilen açıklamada, “Olayda kullanılan silah ve demir muhafaza altına alınmış olup, olayın faali olarak değerlendirilen ve firar ettiği tespit edilen Ö.A. isimli şahsın yakalanması için çalışmalar kolluk kuvvetlerince devam etmektedir” denildi.

 

Meselenin toplumsal yanının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

 

“Olay, yargıya intikal etmiş ve cumhuriyet başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştır. Olayın inşaat işçileri ile inşaata komşu aile arasında cereyan ettiği, toplumsal bir yanının bulunmadığı anlaşılmıştır. Konunun bazı değişik sosyal medya platformları ve haber sitelerinde iddia edilen hususlarla bir ilgisinin bulunmadığı anlaşılmış olup, olayın sebebine ilişkin gösterilen gerekçelerin maksatlı olarak çarpıtılarak yalan haberlere dönüştürüldüğü tespit edilmiştir.”

 

AMCA TOKAY: IRKÇI BİR SALDIRI

Tele1’e konuşan hayatını kaybeden işçinin yakınlarından biri, “Valilik ne zaman ırkçı saldırı dedi ki, burada doğruyu söylesin. Çocuklar kahvaltı yaparken inşaatın yan tarafında oturan bir çocuk gelip, “Toz yapıyorsunuz” demiş. Bunun üzerine birbirlerine laf atmaya başlamışlar. Daha sonra çocuğun babası gelmiş, direk çocuklarımıza ateş etmeye başlamış. Göğsüne gelmiş kurşunlar hayatıni kaybeden Özkan Tokay’ın . Yok yere öldürüldü çocuklarımız. Telefonlarına da el koymuşlar. Birkaç tane de şahit toplamışlar, yalan ifade versinler diye. Olay, örtbas edilmeye çalışılıyor. Çocuklarımızın her biri de başka hastaneye götürülmüş. Onlara ulaşmada bile zorluk çektik” ifadelerini kullandı.

 

Halk TV’den Fırat Yaşilçınar’a konuşan amca Ahmet Tokay ise saldırının ırkçı bir saldırı olduğunu söyledi.

 

HDP’DEN AÇIKLAMA: KÜRT İŞÇİLERE ATEŞ AÇILDI

Saldırıya ilişkin Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından yapılan açıklamada, “Kürtlerin uğradıkları ırkçı saldırılar, iktidarın cezasızlık politikasının da bir sonucudur. Afyon’daki ırkçı cinayetin takipçisi olacağız.” denildi.

 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

 

“Sakarya’da Kürt işçilerin saldırıya uğramasının ve linç edilmesinin üzerinden daha 1 ay bile geçmeden, bu kez Afyon’da ırkçı bir saldırı yaşandı. Kentte inşaat işinde çalışan Kürt işçilere ateş açıldı. İnşaat işçisi Özkan T., bu saldırı sonucunda hayatını kaybetti, Fırat T. ve Emrah Ö. ise yaralandı.

 

Hayatını kaybeden Özkan T.’ye Allah’tan rahmet, ailesine başsağğı ve sabır; yaralananlara ise acil şifalar diliyoruz.

 

İktidarın Kürt halkına yönelik düşmanca iç-dış politikası ve söylemi, toplumda linç kültürünü besleyen anlayışı, bugün ortaya çıkan bu tabloyu da yaratmaktadır. Afyon’da genç bir Kürt işçinin hayatını kaybetmesinin sebebi, AKP-MHP iktidarının nefret söyleminden vazgeçmemesi, bu konudaki sayısız uyarımızı dikkate almamasıdır. Kürtlerin uğradıkları ırkçı saldırılar, iktidarın cezasızlık politikasının da bir sonucudur.

 

Afyon’daki ırkçı cinayetin takipçisi olacağız. Kürtlere yönelik ırkçı saldırılarda bulunanların hiçbir ceza almamalarının normalleşmesine izin vermeyeceğiz.”

ETİKETLER : Geçen Hafta Sakaryada Bu hafta da Afyonda Kürtlere ırkçı saldırı yapıldı.. Afyon’da yapılan ırkçı saldırıda 1 işçi katl edilirken bir Polisin ise ölünüzü alın ve çıkın.. dediği; olay bunula da sınırlı değil..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA