ARDA-FED ÖNÜMÜZDEKİ KONGREDE KAPANABİLİR..

Ardahan Dernekler federasyonu (Arda-Fed) kongre sürecinde kapanma ile karşı karşıya.. Fakir Yılmaz’ın YK yı devre dışı bırakması tek adam oyunları ile iyice dibe vuran federasyonu bu hali ile devr alacak bir yönetim çıkmayabilir..
Bu haber 2020-09-01 09:44:33 eklenmiş ve 392 kez görüntülenmiştir.

ARDA-FED ÖNÜMÜZDEKİ KONGREDE KAPANABİLİR..

 

Ardahan Dernekler federasyonu (Arda-Fed) kongre sürecinde kapanma ile karşı karşıya.. Fakir Yılmaz’ın YK yı devre dışı bırakması tek adam oyunları ile iyice dibe vuran federasyonu bu hali ile devr alacak bir yönetim çıkmayabilir.. Ki biz bu durumu 2-3 yıl önce Ardafed kapanişa kadar gider diye haber yapmıştık.. Ama maalesef dernekler ne demek istediğimizi anlamamışlardı..

 

Federasyonun borçları, kiraları.. bilinen –bilinmeyen biriken, hasır altına süpürülen,  kamuoyundan gizlenen birçok sorunu nedeniyle mevcut federasyonun kapatılıp yeniden bir yapaılanma ile sıfırdan bir Ardahan dernekler Federasyonu fikri Ardahan il-ilçe-köy dernekleri içerisinde giderek ağır basıyor..

 

Arda-Fed’e çeşitli kademlerde görev yapmış birçok yönetici ve stk başkanı ile yaptığımız görüşmeler ve nabız yoklamaları ile ortaya çıkan gerçek bu..

Kimse fakir Yılmazın enkaza dönüştürdüğü federasyonu devr almak istemiyor..  Bu meyanda önümüzdeki kongrede federasyonun kapanması, kapatılması yönünde karar alınabilir..

 

ARDAHAN STK’LARI EYLÜL –EKİM AYINDA FEDERASYON GÜNDEMİ İLE TOPLANACAKLAR..

 

Ardafedin kapanması yada ardafedle devama edilmesi..  nihai karar için Eylül ve Ekim Aylarında Ardahan il-ilçe-köy dernekleri geniş katılımlı 1-2 toplantı düzenleyecekler. Yapılacak olan toplantılarda çıkan karar sonucu dernekler Ardafedin kapanması yeni bir federasyonla yola devam etme fikri bu toplantılar sonucu netleşecek..

 

ARDAHAN STK YAPILANMASI BAŞKAN-BAŞKAN KOMEDİSİNİN BİTİRİLMESİNİ İSTİYOR..

 

ARDAHAN STK yapılanması, il-ilçe-köy derneklerinde az-çok dernekçiliği bilen kesimler artık federasyonda başkan-başkan komedisine son verilmesini federasyon var olacaksa kurumsal bir yönetimle var olacağını belirttiler..

Kurumsal bir yönetim ise il-ilçe-köy derneklerinin ortaklaşa bir yönetim çıkarması, çıkan yönetimin ise icrayı yani başkan ve yönetim kurulu icra ve görevlerini belirlemelidir.. Ve bu durumun federasyon tüzüğüne eklenmesi gerekmektedir dediler..

Falan iş adamı, falan adam, filan adamla federasyon yönetilmez. Federasyon Ardahanlıların ortak iradesi ile yönetilir. Bu yönlü kurumsal yönetim formülünün tüm derneklerde hayata geçirilmesi gerekmektedir..

 Artık stk ruhuna uygun olarak ırkçılığı-totemleri-putları dar çıkarları için kullanan geri-yoz stk yapılanmasının bitirilmesi.. Derneklerin birilerinin kullandığı çiftlik olmaktan çıkarılması. Ötekinin olmadığı gerçek STK ruhunun derneklerde hayat bulması için ne gerekiyorsa yapılmalıdır..

Bundan dolay Ardahan Federasyonunun logosundan tüzüğüne bir stk ya dönüştürlmelidir.. dediler..

 

ETİKETLER : Ardahan Dernekler federasyonu (Arda-Fed) kongre sürecinde kapanma ile karşı karşıya.. Fakir Yılmaz’ın YK yı devre dışı bırakması tek adam oyunları ile iyice dibe vuran federasyonu bu hali ile devr alacak bir yönetim çıkmayabi
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA