Iğdırlı Sosyal Medya Fenomeni Derem Eniz İle Konuştuk

Iğdır merkeze bağlı Özdemir (Panik) köyünde dünyaya gelen Derem Eniz (26), kocası üzerine kuma getirince boşanmış
Bu haber 2020-08-26 20:00:46 eklenmiş ve 549 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdırlı sosyal medya fenomeni Derem Eniz Iğdır Doğuş Gazetesine konuştu. İki buçuk yıllık bir zaman zarfında videoları milyonlarca tıklanma alan halk oyunları ve tiyatro eğitmeni Derem Eniz, Iğdır’ı halkın ağzıyla dile getiriyor.

Bu işe nasıl başladığını sorduğumuz Eniz, “Normal hayatta da gülen ve güldürmeye seven bir insanım. Çevremdeki insanlarında gülmesini istiyorum. İnsanları ağlatmak kolay fakat güldürmek zordur. Ben zor olanı tesadüfen seçtim. Bir gün “Fatê” adında küçük bir klip çektik yayınladık. Bir baktık ki binlerce izleyici almış. Ve o gün “Fatê” ile başladık.

Iğdır merkeze bağlı Özdemir (Panik) köyünde dünyaya gelen Derem Eniz (26), kocası üzerine kuma getirince boşanmış. 11 yaşındaki oğlu ile yaşam savaşı veren Eniz, Iğdır Valilik yolu ile Rıza Yalçın caddesinde olmak üzere iki tane çiğ köfte dükkanı işletiyor. Ayrıca okullarda halk oyunları ve tiyatro eğitmenliği de yapıyor.

Birçok ülkeden takipçi ve izleyicisi var

“Bendeki Iğdır sevgisi, Iğdır sevdası bir başka, elimden geldiğince Iğdır’ımızı sosyal medya üzerinden tanıtmaya çalışıyorum. Avrupa ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden takipçilerim ve izleyicilerim var. Bir kadın olarak kendimi diğer sosyal medya fenomenlerinden ayırmadım. Onlar yapabiliyorsa bende yapabilirim dedim.  Şimdiye kadar hiçbir videomuzu kurgulayarak yapmadık. Hep normal hayatımdan doğaçlamalardır çalışmalarımız. O esnada ben mutlu oluyor iken karşımdakileri de mutlu etmek istiyorum.” Diyen Derem Eniz, ekip arkadaşlarıyla birlikte yeni çalışmaları sürdürmeye devam edeceğini belirtiyor.

Videolarında dağlar, ağaçlar ve derelerle konuşarak da güldürüyor

Derem Eniz videolarında bir ilki gerçekleştiriyor. Doğadaki nesnelerle konuşuyor. Bu yeri gelince bir dağ oluyor, bir ağaç oluyor, bir dere oluyor. Ve bu konuşmaları ile de insanları güldürebiliyor. Kürt edebiyatında hayvanları dağları ve doğadaki diğer varlıkları konuşturmak çokça yer alır. Kürtçe çekimler yapan Eniz, Iğdır’a özel Azerice çekimlerde yapmayı düşünüyor.

Ailesinde hiç destek almamış: “Milleti kendine güldürüyorsun” demişler

Bu işe başladıktan bu yana ailesinden maddi manevi hiçbir destek almadığını belirten Derem Eniz, “Bana milleti kendine güldürüyorsun. Rezil ettin kendini” diyorlar. İnsanları güldürmek niçin rezillik olsun ki?

Köylü kesime hitap ederek başlayıp, Toplumun tüm katmanlarına hitap eden bir konuma gelen Eniz, sözlerini bitirmeden önce şunları söyledi: “sosyal medyadaki takipçilerime, izleyicilerime, ekip arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bana bu fırsatı verdiği için Iğdır Doğuş Gazetesine de teşekkür eder, başarılar dilerim.”  

Iğdırlı Sosyal Medya Fenomeni Derem Eniz’in soyal medya hesaplarının linklerini aşağıda ilgilerinize sunuyoruz.

Youtube:Zengin Gülüşler

https://www.youtube.com/c/ZENG%C4%B0NG%C3%9CL%C3%9C%C5%9ELER/featured  

İnstagram:Deremeniz

https://www.instagram.com/accounts/login/?next=/deremeniz/%3Figshid%3D1fq53yuo7cjz3

Tiktok:Deremeniz

https://vm.tiktok.com/ZMJkXSqKD/

ETİKETLER :
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA