AKP KURD KULTURUNE GEÇİT VERMİYOR, MKM Yİ YİNE BOŞALTTILAR..

Devrimci eylem ve söylemlerle halkı kandırıp iktidarı alan akp geldiği süreç itibarı ile eski tc den daha beter bir şekilde Kürt kültürüne saldırmaya başladı, akp etraf coğrafyada kurdistanda kurtçeyi yasaklarken içerde ise ne yapacağını şaşırmış durumda..
Bu haber 2020-08-20 10:56:55 eklenmiş ve 482 kez görüntülenmiştir.

AKP KURD KULTURUNE GEÇİT VERMİYOR, MKM Yİ YİNE BOŞALTTILAR..

 

Devrimci eylem ve söylemlerle halkı kandırıp iktidarı alan akp geldiği süreç itibarı ile eski tc den daha beter bir şekilde Kürt kültürüne saldırmaya başladı, akp etraf coğrafyada kurdistanda kurtçeyi yasaklarken içerde ise ne yapacağını şaşırmış durumda..

 

MKM’nin aldığı vakıflar binasını zorla boşaltan akp kurdi müzikten ahalya kürt kültürünü yansıtan herşeyi nasıl yok ederim arayışında..

 

Akp nin bu çıkışına yanıt veren kurdi stk lar ve sanatçılar.. Adına Türk yada türkü horon yada bar ne deseler bu toprakların ana kültürü ana dili kurdidir, haly-horon türki –klam aynı kültürün nüveleridirler.. Kurd kulturu tarih boyunca bu toprakların kadim kültürüdür.. Hiçbir barbar saldırı kültürleri ve dilleri yok edemez.. Ama kendileri yok olup gideceklerdir diye görüş belirttiler..

 

Kurdi stk’lar tc nin Kurd lere ve kurd kulturune yaklaşımlarının temelinde ülkemizi yabancı güçlerin müdahlesine açma niyetini taşıdığını ifade ettiler.. Yani ezici nüfusu kurdi olan halkın yaşadığı  ülkelerinden nefret emeleri için ne gerekiyosa akp-mhp kurmayları bunu ustaca yaparak çaktırmadan ülkemizi yabancı işgallere, darbelere  hazırlıyorlar diye görüş belirttiler..

 

Mezopotamya Kültür Merkezi, ihaleyi kazanmasına rağmen Vakıflar Müdürlüğü tarafından boşaltıldı. Bina önünde konuşan HDP Milletvekili Hüda Kaya, AKP iktidarını kastederek "Sizlere itiraz eden, toplumu uyandıran, bilinçlendiren sanatımızı yapmaya devam edeceğiz" diye belirtti.

 

Mezopotamya Kültür Merkezi (MKM), 18 yıldır çalışmalarını yaptığı binasının Vakıflar Müdürlüğü tarafından boşaltılmasına ilişkin Beyoğlu'ndaki bina önünde basın açıklaması yaptı.

 

Basın açıklamasına MKM çalışanları, HDP İl Eşbaşkanı Elif Bulut ve HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya katıldı.

 

Burada konuşan MKM sanatçılarından Çiya Şenses, Mezopotamya Kültür Merkezi'nde Kürt dilinde sanat yaptıklarını söyledi. İhaleyi kazanmalarına rağmen binayı kendilerine verilmediğini ifade eden Şenses, zorla çıkarıldıklarını belirtti. Şenses, çalışmalarını yeni yerler açarak sürdüreceklerini söyledi.

 

 

Ardından söz alan HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, Mezopotamya Kültür Merkezi'nin ihaleleri kazanarak, yıllardır kirasını ödeyerek burada çalışmalarını sürdürdüğünü ifade etti. Kayyumcu, gaspçı, hakları sömüren, istismar eden, çalan, emeği yok sayan, hiçleştiren, vefa duygusunu yok eden bir zihniyeti ile karşı karşıya olduklarını vurgulayan Kaya, AKP zihniyetinin muhalif olana yaşam hakkı tanımadığını söyledi. Kaya, "Eğer siz muhalifseniz konuşma hakkınız yok, sanat yapma hakkınız yok, müzik yapma hakkınız yok ekmek kazanma, meslek edinme, çalışma hakkınız yok. Siz muhalifseniz nefes alma hakkınız, yaşama hakkınız yok" diye konuştu.

 

Kaya, "İhalelere girme, hakkıyla kazanma, kirasını ödeme karşılığında bile sizin bir mekanda tutunabilme hakkınız elinizden alınıyor. İşte burada bir kez daha görüyoruz. Tüm vakıfları, tarihi eserleri kendi yandaş cemaatlere, tarikatlara peşkeş çektiğini biz çok iyi biliyoruz" dedi. İktidarın gaspçı, kayyumcu, çalan çırpan, hakları yok eden zihniyetine karşı konuşmaya devam edeceklerinin altını çizen Kaya, "Sizlere itiraz eden, toplumu uyandıran, bilinçlendiren sanatımızı yapmaya devam edeceğiz" diye belirtti.

ETİKETLER : AKP KURD KULTURUNE GEÇİT VERMİYOR MKM Yİ YİNE BOŞALTTILAR..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA