YILMAZ, YENİLİK PARTİSİNİN GENEL BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ..

Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, 20 Temmuz'da kurduğu Yenilik Partisi'nin, 9 Ağustos'ta yapılan Kurucular Kurulu ilk toplantısında oy birliğiyle Yenilik Partisi'nin Genel Başkanı seçildi..
Bu haber 2020-08-11 07:35:17 eklenmiş ve 674 kez görüntülenmiştir.

 

YILMAZ, YENİLİK PARTİSİNİN GENEL BAŞKANLIĞINA SEÇİLDİ..

 

Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz, 20 Temmuz'da kurduğu Yenilik Partisi'nin, 9 Ağustos'ta yapılan Kurucular Kurulu ilk toplantısında oy birliğiyle Yenilik Partisi'nin Genel Başkanı seçildi..

 

Partiden yapılan açıklamaya göre, Genel Başkan Öztürk Yılmaz, Merkez Başkanlık Kurulu yönetim kadrosunun bu hafta içinde belirlenip kamuoyuyla paylaşılacağını ifade etti.

 

Yenilik Partisi’nin parti tüzüğüne her kademe için yüzde 50 kadın erkek eşitliği konulduğunu, ayrıca gençlerin en önde olacağını belirten Yılmaz, "Yenilik Partisi kadın ve gençlik devrimi yaparak ilk seçimde iktidar olacaktır" ifadelerini kullandı.

 

İl ve ilçe teşkilatlarını ocak ayı itibarıyla tamamlayıp seçime girme yeterliliği kazanacaklarını kaydeden Yılmaz, partisinin ülke çapında bir halk hareketine dönüşeceğini savundu.

 

Yılmaz, "Bu çerçevede kısa bir süre içerisinde eşimle birlikte Anadolu'nun en ücra köşesinden bu uyanış ve dirilişin fitilini ateşleyeceğiz. Ya başaracağız ya başaracağız" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkemizde her geçen gün yeni-yeni partilerin açılması ve kurulması ülkemizin demokrasiye geçişinde önemli bir aşama..

 

TR SİYASETİ İÇİN UFAK BİR ANALİZ..

Açılan partiler içinde en azından 1-2 tanesi anıt kabiri gibi emperyalist işgali simgeleyen simgeleri kaldırma, kemalist diktatörlüğü ve ve anayasasını çöpe atma, din vb. olguları kullanmayan, değiştirlmesi dahi teklif edilemeyen kemalist diktatörlük eseri faşist  yasaları sahiplerine yedirecek..  ırk-dil-din-mezhep üstü gerçek bir demokrasiye geçişi simgeleyen eylem ve söylemlerle halkın karşısına çıkabilir..

KEMALİST DİKTATÖRLÜĞÜ YIKMADA CHP UMUT VERİYOR..

Yuklarda değindiğimiz çerçevede umut ışığı veren 2-3 parti mevcut. Bu analmda kemalist diktatörlüğün eseri chp deki değişim dönüşüm büyük umut veriyor. CHP amblem vb. geçen yüzyılın diktatörlük simgelerini, oklarını kırarsa kolaylıkla iktiddara yürüyecek..

 

TR’de totem-put, din olgusu kullanılarak sürdürülen yüzyıllık diktatörlüğü ayakları altına alıp ezen değerlerini red eden tek gerçek parti ise hdp. HDP tüm tryi kapsayacak bir sürece doğru gidiyor. HDP sağ-sol harmanlamasını yaprak.. ülke geneline  cevap verecek kadrolara erişirse, halkın çektiği sıkıntı-soykırımın ana sebeinin rejmin kendisi olduğunu halka taşıyabilirse.. Kemalist diktatörlüğü yıkabilecek en önemli güçtür..

Burada chp-hdp ittifakı bu faşist rejmi değiştirebilecek tek güç ve kitleler her geçen gün bunu daha da bariz bir şekilde görmeye başladılar..  Tr siyasetinde Gelecek Partisi de umut vermeye başlayan bir diğer parti..

Sonuç olarak partilerin çoğalması ülke demokrasisi için iyi birer gelişme olurken.. Halk bunların bu faşist-diktatör sistemi değiştirip değiştirmeyeceklerine bakarak desteğini sunacaktır..

Dahada önemlisi bütün sorunların ana kaynağı olan Osmanlının yıkımının ardından emperyalist işgalin eseri.. siyonsit-kemalist-faşist diktatörlüğü ve bu diktaörlüğün anayasasını çöpe atacak gerçek bir demokrasi isteyen bir parti çıkıp çıkmayacağı.. Çıktığı anda korkulanın aksine ilk seçimde iktidarı alacaktır..

Türkiye’de halk bu saatten sonra palavralarla demogoji ile değil yüzyıldır bu ülkeyi ve vatandaşı soykırıma uğratan bu faşist rejmi halkı da rakasına alarak değiştirmek isteyen bir siyasal çıkış arayıyor..

İşte bu siyasal çıkışa cevap olacak bir parti iktidara yürüyecek yegane siyasi hareket olacaktır.. AKP’yi 20 yıla yakındır iktidarda tutan gerçek bu gerçekti. AKP rejmi değiştireceğim iddiası ile geldi.. Halkı kandırdı.. Bundan sonra da halkı kandırma üzerine bir siyasi yapı çıkarsa.. AKP’den yediği kazıktan dolayı halk harakiri moduna girer oyun yapan tek biri kurtulamaz..

 

ETİKETLER : Bağımsız Ardahan Milletvekili Öztürk Yılmaz 20 Temmuz'da kurduğu Yenilik Partisi'nin 9 Ağustos'ta yapılan Kurucular Kurulu ilk toplantısında oy birliğiyle Yenilik Partisi'nin Genel Başkanı seçildi..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA