SURİYE'DE KURDİSTAN FEDERASYONU HAYATA GEÇMEYE BAŞLADI..

ABD, Rusya, Fransa gibi devletlerin öncülüğünde Suriye ve Irak Kurdistanının birleştirilmesiyle Kurdistan Federasyonu fiilen hayata geçmeye başladı..
Bu haber 2020-08-01 20:19:06 eklenmiş ve 551 kez görüntülenmiştir.

 

SURİYE'DE KURDİSTAN FEDERASYONU HAYATA GEÇMEYE  BAŞLADI..

 

ABD, Rusya, Fransa gibi devletlerin öncülüğünde Suriye ve Irak Kurdistanının birleştirilmesiyle Kurdistan Federasyonu fiilen hayata geçmeye başladı.. 

 

Kurdistan üzerinde yer alan ırkçı ulus devletler (TR, İran, Irak, Suriye..) yüzyıldır ırk, dil, din, Mezhep sınırlarını aşıp siyasal birlik kurmayı beceremeyince Kurdistan uzerinde devletsiz tek millet olan kurtler devletleşme ve federasyonlaşmaya başladılar. Irak ve Suriye Kurdistanının birlşetirilmesiyle Kurdistan federasyonu ABD öncülüğünde kurulmaya başlandı..

 

Kurdistanda Federasyonlaşma önümüzdeki yıllarda Türkiye ve İran'ı da kapsayacak şekilde genişleyerek ulus devletlerin başaramadığı federasyonlaşma Kurtler öncülüğünde hayata geçmeye başladı..

 

İşin ilginç yanı bölgedeki ırk devletleri bu gelişme karşısında tepkisiz kalırken.. Yerel kaynaklar fedederasyonlaşmadan en çok pkk nın rahatsız olduğunu belirtmektedirler..

 

ABD'i bir şirket DSG ile petrol anlaşması imzaladı

 

Delta Crescent Energy LLC isimli ABD'li petrol şirketiyle Suriye Demokratik Güçleri’nin (DSG) petrol anlaşması imzaladığı belirtildi. Anlaşmanın ‘Beyaz Saray’ın bilgisi ve teşviki ile imzalandığı’ ifade edilirken, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin Türkiye’ye petrol anlaşması hakkında bilgi verdiği ve ‘Ankara’nın olumsuz tepki vermediği’ aktarıldı.

 

Al-Monitor’den Amberin Zaman’ın haberinde, Delta Crescent Energy LLC isimli petrol şirketinin DSG ile anlaşmasına ABD hükümetinin destek verdiği belirtildi. Zaman’a konuşan kaynaklar, anlaşmanın ‘üzün süredir gündemde olduğunu’ ve şirketin Suriye’de faaliyet göstermesi için ABD Hazine Departmanı’na bağlı Dış Varlıklar Kontrol Ofisi’nden (OFAC) lisans aldığını dile getirdi.

 

Zaman, Suriye Demokratik Konseyi (SDK) ABD temsilcisi Sinem Muhammed’in Whatsapp aracılığıyla Delta Crescent şirketinin DSG ile anlaşmasını doğruladığını aktardı.

 

 ‘Ankara olumsuz yanıt vermedi’

 

Al-Monitor’e konuşan kaynaklar, ABD’nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey’nin DSG ile yapılan petrol anlaşmasıyla ilgili Ankara’yı bilgilendirdiğini ifade etti. Ankara’nın ‘olumsuz tepki vermediği’ kaydedilirken, başka bir kaynak Rusya’nın da bilgilendirildiğini aktardı.

 

Graham ile Kobanê görüş

 

Cumhuriyetçi Parti’nin önde gelen isimlerinden olan ve ABD Başkanı Donald Trump’a yakınlığıyla bilinen Senatör Lindsey Graham’ın, DSG Genel Komutanı Mazlum Kobanê’yle görüşğü belirtildi. CBS muhabiri Christina Ruffini, Graham’ın anlaşmayı doğruladığını dile getirdi.

 

Haberde, Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun Senato Dış İlişkiler Komisyonu’nun oturumunda, Graham’a anlaşmanın ‘bir sakıncası olmadığını söylediği’ belirtildi.

 

 

ETİKETLER : SURİYE'DE KURDİSTAN FEDERASYONU HAYATA GEÇMEYE BAŞLADI..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA