AKP EKREMLE KAFAYI BOZDU..

AKP Ekremle iyice kafayı bozmuş durumda.. İBB’nin Yurdışından Metro için aldığı krediyi TL’ye çevirip müteahhite aktardılar.
Bu haber 2020-07-21 18:00:23 eklenmiş ve 644 kez görüntülenmiştir.

 

AKP EKREMLE KAFAYI BOZDU..

 

AKP Ekremle iyice kafayı bozmuş durumda.. İBB’nin Yurdışından  Metro için aldığı  krediyi TL’ye çevirip müteahhite aktardılar.  Kanunen akmu için gelen para dokunulmazken,  artık hukuk guguk kuşuna kanuylarda iktidarın kullandığı maddelere dönüştü..

 

 

EKREM İMAMOĞLU ALDIĞI KREDİYİ GASP ETTİREN VAKIFBANK HAKKINDA KONUŞTU:

 

 “Metro için ayrılan krediyi TL’ye çevirip müteahhite aktardılar”

 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB’nin metro projelerini tamamlamak için yurtdışından aldığı kredinin akepe döneminden kalan borç için haczedilmesine izin veren Vakıfbank hakkında konuştu

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hesapları akepe döneminden kalan asfalt ödemeleri gerekçesiyle haczedilmişti.

 

“Telefonlara dahi çıkmıyorlar”

İmamoğlu, “Kamu bankalarının tutumları, davranışları tümüyle ahlak dışıdır. Yıllardır kamu bankalarıyla çalışırım. Bu kadar dibe çökmüş bir yönetici tavrını hiç görmedim” dedi.

 

Sözcü’den Deniz Zeyrek’e açıklamalarda bulunan İmamoğlu, “Para hesaba yatınca aynı gün dövizi bozarak müteahhit firmanın hesabına aktarıyorlar. Kredinin hesabımıza geldiği bilgisini biz söylemediğimize göre Vakıfbank paylaşmıştır.

 

Bu da suçtur. Ayrıca, birincisi bu tarz tanımlı proje paralarına haciz konulamaz. İcra İflas Kanununun 82. Maddesi’nin birinci fıkrasına göre devlet malları haczedilemez.

 

Bu para metro projesi içindir ve metro devlet malıdır. İkincisi Belediye Kanununun 15. Maddesidir. Proje paraları, şartlı bağışlar haczedilemez. Bu üç ihlal nedeniyle de Vakıfbank, icra dairesi yetkilileriyle ilgili suç duyurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.

 

 

 

ETİKETLER : AKP Ekremle iyice kafayı bozmuş durumda.. İBB’nin Yurdışından Metro için aldığı krediyi TL’ye çevirip müteahhite aktardılar.
Diğer Yerel Yönetimler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA