ARDAHANDA EZANLAR SUSTU..

Kaymakamların vali olarak yetiştirildiği, hiçbir kamu görevlisinin 2-3 yıldan fazla kalamadığı Ardahan’da bukez ezanlar sustu.. İlin yüzlerce köyünde imam yok. Halk dini vecibelerini yerine getirmede zorlanıyor..
Bu haber 2020-07-15 08:33:01 eklenmiş ve 713 kez görüntülenmiştir.

ARDAHANDA EZANLAR SUSTU..

 

Kaymakamların vali olarak yetiştirildiği, hiçbir kamu görevlisinin 2-3 yıldan fazla kalamadığı Ardahan’da bukez ezanlar sustu.. İlin yüzlerce köyünde imam yok. Halk dini vecibelerini yerine getirmede zorlanıyor..

 

STK'larımızın önde gelen aktörlerinden Şemsettin Şenel Hocanın da belirttiği gibi, Ardahan, Kaymakamların vali olarak yetiştirildiği, hiçbir kamu görevlisinin 2-3 yıldan fazla kalamadığı Ardahan Vali-Amir-Memur yetiştirme yurduna dönüştürülürken.. Ardahan ve Serhat illeri bir nevi kamu personeli yetişitirme yurdu  ve sürgün yeri olarak rejim tarafından kullanılmaktadır..

 

Bu kullanımdan dolayı da Ardahan Başta olmak üzere Serhat-Serka (Kars-Ardahan-Iğdır-Ağrı-Artvin) bölgesinde bölgeye yaralı olabilecek hiçbir proje başarıya gitmemekte.  Bir projeyi başlatan kamu personeli proje bitmeden ayrıldığından bölge proje çöplüğğüne dönüşmektedir..

 

Ardahan şimdide imam sorunuyla gündemde..

 

Hoçvan  Dernekler Federasyonu Üyesi Ardahan Mucuc (Beşiktaş) köyü dernek Başkanı Ersan Yılmaz, halkın şikayeti üzerine birçok kez İmama krizi, sorunu nedeniyle, Ardahan müftülüğüne giderek ilde yaşanan imam krizi yada sorunu hakkında görüşmelerde bulundu.

 

Yılmaz,  ‘’9 aydır köyümüzde Cami hocası yok. Hutbe okunmuyor. Bayram Namazlarımız için başka köylerden hoca getirtiyoruz. Ardahan genelinde 120 köyde imam yok. İmamlar genelde yaptıkları 3 senelik  Doğu görevlerini tamamladıktan sonra tayin isteyip gidiyorlar. ’dedi.

 

Yılmaz, Ardahan Müftüsüne baş vurduklarını ancak, Müftülüğün Diyanet işleri başkanlığına ve gerekli mercilere baş vurmasına rağmen kendilerine gereken ilgiyi göstermediklerini söylediğini ifade ettiler.

Ayrıca Yılmaz, Edindiğimiz bilgilere göre sadece Ardahan’da değil Doğu’da bir çok bölgede okulların Öğretmensiz kaldığı gibi Cami’lerinde Hocasız ve Ezansız kaldığını dile getirdi.

 

YILMAZ,  İMAMLARI DA KAMU PERSONELİNİ DE DEVLET DEĞİL HALK KENDİSİ TAYİN ETME DÖNEMİNE GEÇMELİDİR, HALK KENDİ YÖNETİCİSİNİ YETİŞTİRECEK BİR EĞİTİM SİSTEMİNE GEÇMELİDİR..

Görüntünün olası içeriği: 7 kişi, Ersan Yılmaz dahil, ayakta duran insanlar ve takım elbise

Yılmaz,  dini alanın eğitim alanının özel bir alan olduğunu devlet olayının giderek bittiğini, bu yüzyıl içinde bütün devletlerin tarihin çöp sepetine gideceğini bu anlamda bölgemizde stk olgusunun içine girdiğimiz 21. yüzyılın ihtiyaçları doğrultusunda örgütlenerek,  halkın ekonomiden, siyasete, eğitime dini alanlara stk’lar çağın ihtiyacına göre örgütlenip kof-çürük devlet-siyaset yapılanmsını aşmaları gerekmektedir. Bölgeler kendi özgüçleri ile  ihtiyaçlarını giderecek kurumsallaşmaya gitmeleri bu anlamda Serhat STK yapılanmasının halkın ihtiyaçlarına cevap verecek bir değişim ve dönüşüme geçmesi, halkın kendisini yönetecek, hizmet edecekm insanları kendisinin yetiştirmesi  gerekmektedir dediler..

 

Yılmaz, 4-5 köy yada birbirine yakın köyler ortak bir noktada cami-okul, kültür evleri alış-veriş alanları  gibi kurumsal ihtiyaçlarını igderecek ortak sosyal alanlar inşa ederek sorunlarını çözmelidirler.. geri-faşist ulus devlet yapılanmasından beklenti özelde bölgemizi genelde tüm ülkeyi geri götürmektedir.. ortadoğuda rejimlerin en büyük özellikleri yolsuzluk-yoksulluk ve yasaklardır.. Sadece tc değil ortadoğunun tüm rejimleri halkı-halkları düşürme üzerine kurgulanmışlardır..

 

Siyeset-stk alanının devletüstü çağımıza uygun bir şekilde örgütlenmesi, özne olması çözüm üretmesi, halkı eğitmesi gerekmektedir, değindiğimiz konular, içine girdiğimiz yüzyılın bize dayattığı gerçeklerdir bu gerçeklere göre örgütlenmeliyiz dediler..

H.Osman Yıldız- Doğu Medya/ Ardahan..

 

ETİKETLER : Kaymakamların vali olarak yetiştirildiği hiçbir kamu görevlisinin 2-3 yıldan fazla kalamadığı Ardahan’da bukez ezanlar sustu.. İlin yüzlerce köyünde imam yok. Halk dini vecibelerini yerine getirmede zorlanıyor..
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA