ET’İN YENİ İMPARATORU İSTANBULDA..

Et alanında dünyanın yeni imparatoru Kars Sarıkamıştan çıktı. Moskovadan Almanyaya buradan İstanbul’a Chef By Erdal Steak& Bar adıyla dünya genelinde hızla şubleşmeye başladı.
Bu haber 2020-07-13 11:24:56 eklenmiş ve 1366 kez görüntülenmiştir.

 

ET’İN YENİ  İMPARATORU İSTANBULDA..

 

Et alanında dünyanın yeni imparatoru Kars Sarıkamıştan çıktı. Moskovadan Almanyaya buradan İstanbul’a Chef By Erdal Steak& Bar adıyla dünya genelinde hızla şubleşmeye başladı.

 

Rusya, İspanya, İtalya, Turki Cumhuriyetlerden CEO’lar, dünyaca ünlü futbolcular  kendisiyle birlikte iş yapmak için sıraya girdiler. Bu hafta sonu Paşabahçe-Beykoz’da Eski Hayal kahvesinin yerine açtığı Chef By Erdal Steak&Bar açılışına dünyanın çeşitli ülkelerinden CEO’lar da katıldı..

 

Ronaldo, Messi, Salgado, Casilas, Lukas, Farfan .. gibi dünyanın bütün dev futbolcuları ile de yakın arkadaş olan Chef By Erdal’ın kurucusu Erdal Çetinkya İstanbuldaki yatırımlarını Azari Ceo’larla Farfan gibi dünyaca ünlü oyuncularında aralarında yer aldığı  iş ortaklıklarıyla hayata geçirmeye başladı.

 

İstanbul’da Haziran Ayında Kadıköy Acıbademde, Temmuz Ayında ise Paşabahçe-Beykoz’da 2. Şubesini açtı.. Açılışa dünyanın değişik ülkelrinde Ceo’larla dünyaca ünlü futbolcu ve isimlerde katıldılar..

 

CEHEF BY ERDAL –ERDAL ÇETİNKAYA  KİMDİR, HEP BİRLİKTE TANIYALIM..

 Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta ve sakal

Sarıkamış 90’lı yıllar, 10-15 yaşlarında bir çocuk. Yerinde duramıyor. Çok büyük hayalleri var. Hayallerinden biri dünya çapında bir futbol yıldızı olmak. Çok yetenekli ve kısa zamanda hayalleri yönünde büyük bir mesafe kayd ediyor. Türkiye 2. Ve 3. Liglerinde top koşuşturmaya Karsta ve Doğuda her yerde kısa zamanda adından söz ettirmeye başlıyor. Ve teklif geliyor Van iline 2. Lig bir takıma transfer için kulübü ile sözleşme yapılıyor. İşte burada kader ağlarını örüyor ve devreye giriyor. Futbol hayatını bir anda bitirecek olan bir kaza yaşanıyor, bir maç esnasında kendisini durdurmayı başaramayan rakip oyuncular ayağının kırılmasına neden oluyorlar..

 

Hani derler ya her musibette aynı zamanda büyük hayırlar var. Bu olay tamda bunun inanılmaz bir örneği. Bu kazanın ardından futbol hayatı sona eren ve yıllar sonra Şef By Erdal’ın doğumuna gidecek olan bütün dünyanın tanıdığı ve konuştuğu usta Erdal Çetinkaya’yı doğuracak olan yol da böylelikle açılmış oluyor. Bu olayla birlikte baba mesleğine dönüş yapmak zorunda kalıyor..

 

O yıllarda Kars Sarıkamış İlçesi dünyada eşi olmayan berrak-billur karı ve kayak tesisleri ile kış turizmi, Sarıkamış Şehitleri nedeniyle dini turizmde giderek öne çıkmaya ilçe hem dünya çapında, hem de Türkiye çapında öne çıkmaya, tanınmaya, konuşulmaya başlandığı zamanlar..

 

Chef By Erdal’ın babası Muzaffer Usta (Muzaffer Çetinkaya) et ürünleri için ilk sorulan isimlerden. Sarıkamışın adını et ürünleri alanında ki ustalığı ülke gündemine taşıyor. Sarıkamışa giden yerli-yabancının insanların sorduğu ilk isimlerden, ismi Karsla özdeşleşen bir usta..

 

Yine bu yıllarda, Çamlı Ailesinden Zeki Çamlı Çamkar Oteli ile, Daha Sonraları Sarıkamış’ın ilk Bld. Başkanı olacak olan İlhan Özbilen milli-manevi kişiliklerinden kaynaklı Sarıkamış şehitlerini ülke ve dünya gündemine taşımak için, doğunun makus talihini tersine çevirmek için yoğun bir çaba içindeler..  İstanbulun en önemli yemek dağıtım firması Turinn Catering Firmasının Kurucusu Veysel Çamlı ise İstanbulda hemşerilerimizi iş-stk-siyaset –sanat alanlarında bir araya getirmek için büyük bir çaba içindeler.. Ve çabaları günümüzde milyonların Sarıkamış’a akınlarını beraberinde, dünya çapında öne çıkan Karslı birçok iş adamınında doğumunu beraberinde  getirmeye başladı..

 

Ve Kars ve Sarıkamış dünya çapında tanınan bir Et’in İmparatorunu doğurdu.. Şimdi bu doğuma kısaca bir göz atalım:

 

80-90’lı yıllar Sarıkamış’a gidenlerin en çok konuştuğu konulardan biride Etin Doğuda ki en büyük ustası Muzaffer Usta (Muzaffer Çetinkaya) nın  yaptığı, pişirdiği etler ve onun pişirdiği etlerden yemek.. Muzaffer Çetinkaya Chef By Erdal’la Moskova’dan İstanbul’a, buradan dünyayaya taşıyan Erdal Çetinkaya’nın babası.  Bir başka ifade ile Asya’dan Avrupa’ya  inanılmaz bir hızla, inanılmaz bir şekilde Steak &Bar alanında eti Chef By Erdal’la dünyaya tanıtan ve taşıyan bir imparatora, bu anlamda Moskova fatihi olan Erdal Çetinkaya’nın babası..

 

Kars’a gidenlerin ilk sorguladıkları yaptığı etlerden yemek istedikleri isim ustaların ustası Muzaffer ustaydı.

 

1978 doğumlu Şef By Erdal  (Erdal Çetinkaya) böyle bir babanın böyle bir ustanın oğluydu, ve o maharetli ustanın elinde yetişti..  Ustaların Ustası Muzaffer Ustanın elinde baba mesleğinde iyice pişen Şef By Erdal 90’ların sonuna doğru İstanbul’da soluğu aldı.

 

NUSRET  ET’İN NUSRET OLMASINDAKİ EN BÜYÜK YETNEK OLDUĞUNU İLK OLARAK RUSLAR KEŞF ETDİ..

 

Baba mesleği üzerine İstanbulun ünlü birçok mekanında usta olarak çalışırken.. Et ve et ürünleri alanındaki uzmanlığı –ustalığı kısa zamanda heryerde duyulmaya başlandı. Büyük ve ünlü mekanların peşine düştüğü bir usta oldu. Ve kendini et alanında dünyaca ünlü olan Nusret Et’de buldu. 4 yıl burada ustabaşı ve şef olarak çalışırken nusrete gelen iş adamları ve ceoların dikkatini çekmeye başladı..

 

Ve nusretin arka planında ki bu beyni ve ustayı gören Rusya Federasyonundan bazı iş adamları kendisi ile iletişime geçerek Moskova’da birlikte iş yapma teklifi götürdüler.. Görüşmeler sonucu Rusya ve Türkiye uçak krizinin doğduğu yıl olan en tehlikli zaman diliminde 2014 yılında Rusya Moskova’da  ilk şubesini açtı..

 

KARSA GELENLER NASIL MUZAFFER USTAYI SORUYORLARSA MOSKOVA'YA - RUSYA'YA GELENLER CHEF BY ERDALI  ARIYORLARDI..

 

Rusyada ki şube açılır açılmaz benzer sektörlerde iş yapan birçok restoran yada firma patır –patır dökülmeye kapanmaya başlandılar. 90’lı yıllarda Karsa gelenler nasıl Muzaffer ustayı sorup arayıp buluyorlarsa 2000’li yıllarda dünyanın CEO’ları, dünyanın en büyük futbolcuları, futbol  takımları Chef By Erdalı sormaya ve Rusyada Chef By Erdala akın etmeye başladılar.

 

DÜNYANIN EN BÜYÜK FUTBOL USTALRININ EN YAKIN DOSTU OLDU..

 

Chef By Erdalın Futbolcu olma  hayalleri sona ermişti ama futbola aşkı hiçbir zaman bitmedi. 2018 Rusya’daki dünya kupası maçında Rusyaya gelen tüm ülke futbolcularını ve futbol takımlarını ağırlarken.. Bütün Dünya medyası dünya genelinde yeni bir icat bulmuşcasına Chef By Erdalı işlemeye başladılar. Ülkemizde de milliyet başta olmak üzere ulusal basın, ulusal medya Chef By Erdalı işlemey başlayınca ülkemizde de tanınmaya başlandı..

 

2018 Rusya dünya futbol şampiyonası kupasında Rusyaya gelen futbol takımlarının tümünü ve ülkeleri en güzel şekilde ağırlayan Chef By Erdalı Rusya federasyonu da fark etdi. Rusya Federasyonu da Chef By Eradalın Rusya’yı nasıl dünyaya taşdığının farkına varır varmaz en üst düzeyden kendisini hem ağırladılar. Hem de sayısız kez tebrik ettiler..

 

Bu gelişmeler üzerine Avrupa ülkeleri, Ön Asya -Türki Cumhuriyetlerden de birçok teklif alan Erdal Çetinkaya pandemi nedeni ile yatırmlarına kısa bir ara versede koşulların düzelmesiyle ilk olarak İstanbulda iki ay içinde rekor denilebilecek bir sürede Haziran ayında acıbademde, içine girdiğimiz Temmuz ayında ise Beykozda iki şube ile boy gösterdi açılışlarını yaptı..

 

Dünya medeniyet nüfusu Anadolu-Mezopotamya Medeniyetinin  bir çocuğu olan, bir temsilcisi olan Çetinkaya, genlerdinde taşıdığı üstün medeniyet özelliklerinden..  5-6 yıl gibi kısa bir sürede sahip olduğu üstün yetenkleri ile 2020  dünya çapında Et’in yeni imparatoru, dünya çapında aranan bir isim.. CEO’ların, Fubol yıldızlarının birlikte iş yapmak için aradıkları bir isim. Ve Çetinkaya  yeni dünyanın artık tek bir köye dönüştüğü, hile-hurda yalan dolan, oyun- savaş dönemlerinin bittiğini.. İnsanların artık bilgi ve yetenekleri ile var olduğu- var olacağı yeni dünyanın en önemli habercisi ve temsilcilerinden biri. Paranın-putların yıkıldığı çöpe atıldığı yeni dünyada dünya tekbir köye dönüşürken, bu köyde yetnekli-kişilikli insanlar bilgileriyle-yetenekleriyle-kişilikleriyle.. dünyaya yön ve yol göstermeye başladılar.. Artık dünyada en önemli değer, güzel kişilik, bilgi, uzmanlık ve yetenek.. Erdal çetinkaya bütün bu güzelliklerin kişiliğinde hayat bulduğu bir isim, bir yetenek ve bir dünya vatandaşı..

 

CHEF BY ERDAL  STEAK & BAR TIKLAYINIZ..

 

 

 

ET'İN İMPARATORU HABERİN FOTO GALERİSİ..

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, gökyüzü ve açık hava

 

 

DÜNYA KUPASINDA Mİ,LLİYETTE ÇIKAN HABERİ AYNEN AŞAĞI ALIYORUZ..

Futbolcuların Moskova durağı

Milliyet ekibi olarak Dünya Kupası için Moskova’dayken, Erdal Çetinkaya’nın Sarıkamış’tan Moskova’ya uzanan hikayesi dikkatimizi çekti. Çetinkaya’nın restoranı Chef by Erdal spor dünyasının ünlü isimlerini buluşturuyor

Futbolcuların Moskova durağı

Milliyet ekibi olarak Dünya Kupası için 10 Haziran’dan bu yana Moskova’dayız. Takım kampları, maçlar, röportajlar derken daha çok sportif konulara odaklanmıştık. Ancak bir hikaye dikkatimizi çekti, Erdal Çetinkaya’nın Sarıkamış’tan Moskova’ya uzanan hikayesi. Ve bu hikayenin sonunda ortaya çıkan; Moskova’nın sanat, siyaset, spor dünyasının buluştuğu mekanı: Chef by Erdal. Rus kulüpleriyle iş yapan bir menajer arkadaşımın tavsiyesiyle Chef by Erdal’a gittim. “Hiçbir yere gitmene gerek yok, futbol dünyasından kimi arıyorsan orada” demişti. Anlattıkları başta biraz abartı gibi geldi, gittiğimizdeyse eksik bile anlattığı ortaya çıktı. Parlamento binasının hemen karşısında, nehrin kenarında yan yana birçok lüks restoranın içindeki en kalabalık yerdi. Dışarıda son derece lüks arabalar, kulaklık takan korumalar, zırhlı araçlar... Doğru adreste olduğumuzu kısa sürede anladık.

 

İstanbul’da gölgede kalacağıma burada bir numara oldum”

 

Erdal Çetinkaya, Sarıkamış’ta aile mesleği alan lokantacılıkla işe başlamış. İşler istendiği gibi gitmeyince soluğu İstanbul’da almış. O dönem hem lokantada çalışıp hem de farklı işler yaptığından bahsediyor. Otobüs parası vermemek için kilometrelerce yürüdüğü sıkıntılı süreci hatırlarken biraz duygulanıyor.”Ama hep bir gün başaracağımı biliyordum” diyor. Sonunda Nusret’te çalışmaya başlıyor. “Herşeyden önce yemekten anlarım ve iyi aşçıyım” diyen Çetinkaya, başta bir türlü kendini gösteremiyor. Sonuçta orada da ciddi rekabet var. Uzun süre sonra beklediği fırsat önüne çıktığında da Nusret’i etkilemeyi başarıyor... Nusret’te şef olarak çalışırken belli noktalarda artık “Dükkan içinde dükkan olmuştu” diyerek durumu özetliyor: “Ayrılık vakti gelmişti”. Bir Azeri iş adamından gelen teklifle soluğu Moskova’da alıyor. Sonra malum uçak hadisesi yaşanıyor. Uçak krizinden bir ay önce açılmış restoran. Gerçekten kötü bir zamanlama... Buna rağmen doğallığı ve tarzıyla Rusların sevgisini kazanmış. Birçok radyo ve televizyona bu konuyla alakalı röportajlar vermiş. Rusça’yı çok iyi bilmiyor ama beden diliyle inanılmaz bir iletişim kuruyor. “Burada insanları kapıda karşılıyoruz. Rusya’da başka hiçbir restoranda böyle bir ortam bulamıyorlar. Ailemle geliyorum diyorlar, ona göre yer ayarlıyorum. Rusya’da bazı yerlere çocukları almazlar, biz alıyoruz. Bunun yanında çok hızlıyız. Sipariş alma ve hazırlama süremiz çok kısa. Diğer restaurantlar bu konuda çok yavaş. Özetle bizde hızlı servis, kaliteli et ve sıcak bir ortam var” diye anlatıyor. Çoğu Türk 240 personelin çalışğı mekanda “Müşteriler illa eti benim servis etmemi istiyorlar” diye anlatıyor. Rusya’dan gelen teklifi kabul etmesinin sebebi üzerine yorumu ise şöyle: “İstanbul’da zaten bu konuda çok iyi mekanlar var, Nusret ve Günaydın başta olmak üzere. Orada gölgede kalacağıma burada bir numara oldum.”

 

Chef by Erdal açıldıktan sonra benzer sekiz restoran kapanmak zorunda kalmış. “Her gün buraya gelen 1000 kişiyi memnun ediyorum. Mutlu şekilde ayrılıyorlar buradan” diyor Erdal Şef. Çetinkaya işini şova dönüştürmeyi de başarmış. Öyle ki etle yaptığı görsel şov ile mekandaki duman sensörlerini devreye sokmasıyla, sosyal medyada yeni bir kutlama trendine de ilham olmuş...

 

Kimler geliyor?

 

Moskova’daki tüm futbolcu ve basketbolcular burada. Zaten hepsinin fotoğrafları duvarlarda. Hatta son olarak CSKA Moskova Basketbol Takımı, şampiyonluk kupasını tribünde bulunan Erdal Çetinkaya’ya götürüyor. Dünya Kupası için de yoğun bir mesaisi var. Gattuso, Casillas, Xavi, Fellaini, FIFA Genel Sekreteri ve yetkililer sürekli burada. Ayrıca Rus bürokrat ve enerji şirketlerinin üst düzey yetkilileri...

 

Futbolcuların Moskova durağı

SIRADA LONDRA VAR

 

Menüde birçok et çeşidi bulunuyor. Bunların en başında Dallas, Antrikot, Kafes, Kobe, Lokum ve Adana Kebap var. Etler Avustralya ve Japonya-Kobe’den geliyor. Kuzunun en iyisiyse Yeni Zelanda’dan. Sarıkamış’ta da devletin verdiği destekle hayvancılık işine girmiş Çetinkaya. Buralardan gelen hayvanların Sarıkamış’ta da yetiştirilmesini ve hayvancılığa katkı sağlamayı amaçlıyor. Türkiye’dense dünyaya açılmanın daha doğru bir strateji olduğunu düşünen Çetinkaya şu an dört restoranla sadece Moskova’da faaliyet gösteriyor. Londra içinse son hazırlıklar tamam...

ETİKETLER : Et alanında dünyanın yeni imparatoru Kars Sarıkamıştan çıktı. Moskovadan Almanyaya buradan İstanbul’a Chef By Erdal Steak& Bar adıyla dünya genelinde hızla şubleşmeye başladı.
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA