KURDİSTANDA COVİD-19 BİYOLOJİK SİLAHA DÖNÜŞEBİLİR..

Türkiye Kurdistanın da STK’lar (Sivil Toplum Örgütleri) Covid-19 la geliştirilebilecek biyolojik saldırı tehlikesine dikkat çekerek halkın azami düzeyde dikkatli olmasını istediler..
Bu haber 2020-07-12 07:47:57 eklenmiş ve 667 kez görüntülenmiştir.

 

 

KURDİSTANDA COVİD-19 BİYOLOJİK SİLAHA DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR, HALKIN AZAMİ DÜZEYDE DİKKATLİ OLMASI İSTENDİ..

 

Türkiye Kurdistanın da STK’lar (Sivil Toplum Örgütleri) Covid-19 la geliştirilebilecek biyolojik saldırı tehlikesine dikkat çekerek halkın azami düzeyde dikkatli olmasını istediler..

 

Kurdistani  STK’lar Diyarbakır, Urfa-Mardin gibi şehirlerde vakaların ışık hızı ile yayılmaya başladığını..  Covid-19’un 5g gibi iletişim ve teknolojik alandaki gelişmer sonucu hızla yayılan radyason ile insanın bağışıklık sisteminin çöktüğünü, bağışıklık sisteminin zayıflaması ile de insan vücudunun hertür mikrop yada virüse karşı zayıfladığını, bunun sonucu olarak virüs yada mikropların insanı daha kolay  hasta etmesine, mikropların daha hızla yayılmasına yol açmaktadır dediler.

 

Covid-19 Kurdistanda Biyolojik Saldırı Silahına Dönüşebilir..

 

Covid-19’un  aynı zamanda küresel bir dizayn operasyon olduğunu, bundan dolayı adrese teslim virüslerle hedef kitlelerin vurulduğuna dişkkat çeken Kurdistani STK’lar Kurdların yüzyıllardır içine alındıkları soykırım çemberleri dikkate alındığında bu salgın bahane edilerek covid-19  kurdistanda biyolojik saldırı silahına dönüştürülebilir..

 

Bir başak deyişle bu karanlık ortamdan faydalanmak isteyen  kriptolar, ajanlar.. Labratuavar üretimi mikropları kurdistanda yayarak Kurdi nüfusu düşürmek için harekete geçebilirler.. Bu anlamda Kurdistandaki nüfunusun her açıdan azami düzeyde  dikkatli olması gerekmektedir..

 

Halk, sağlık emekçileri, stk, kanaat önderleri azami düzeyde dikkatli olmalı.. Hertür ihtimali gözönünde bulundurarak.. tedbir almalıdırlar..

 

SES Diyarbakır Eşbaşkanı Güldiken: Diyarbakır, Urfa ve Mardin için uyardı

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, açık hava

 

 SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, 1 Haziran’da normalleşme sürecine geçilmesi ile birlikte özellikle Diyarbakır, Mardin, Urfa ve çevre kentlerde vaka sayısında hızla arttış yaşandığına dikkat çekerek, “Temas oldukça salgının yayılma ihtimali de artıyor” dedi.

 

Rûdaw  TV’de Hêvîdar Zana’nın sunduğu 15:00 bültenine katılan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Şiyar Güldiken, sağlık çalışanları arasında artan koronavirüs vaka sayılarına dikkat çekti.

 

“Bugün itibariyle 211 arkdaşımız koronavirüsüne yakalanmış” diyen Güldiken, “Hergün 1 veya 2 arkadaşımız virüs kapıyor. Vaka sayısı halkın içerisinde ve sağlıkçılar içerisinde de her geçen gün artıyor. Tek bir nedeni yok bunun. Ama en önemli neden 1 Haziran’da normalleşmeye geçildi ancak böyle olmadı. Bu nedenle hem vaka sayısı arttı hem de kullanılan malzemelerin kalitesi düştü” diye konuştu.

 

Biz kullanılan hijyen ve sağlık malzemelerinin ticari amaçla üretildiğini ve bu nedenle kalitelerinin düşük olduğunu her platformda ve tüm ilgili mercilere bildirdiklerini belirten Şiyar Güldiken, “İkincisi sağlık çalışanlarının çalışma şartları çok daha zorlaşş durumda. Covid-19 servisinde çalışan arkadaşlarımız daha önce ayda 4-5 gün mesai yapıyordu ancak şimdi ayda 9-10 gün gidiyorlar ve bu nedenle korunma tedbirleri de zorlaşıyor. Virüsün olduğu bir ortamda daha çok zaman geçirince virüs kapma olasılığınız daha da artıyor. Daha önce mesaiden sonra evde karantinada kalınabiliyordu şimdi malesef böyle değil. 11 gün bir serviste kalan bir sağlık çalışanı daha sonra başka servise geçiyor. Bu hem halk sağğı hem de sağlık çalışanlarının sağğı açısından tehlikeli” ifadelerini kullandı.

 

Sağlık çalışanlarının sayısının yetersiz olduğunu belirten Güldiken, “Bir yıl önce Sağlık Bakanı da 20-30 bin yeni çalışan alınması gerektiğini açıklamıştı. Şimdi bu ihtiyaç artmış. Temas oldukça salgının yayılma ihtimali de artıyor. Salgına karşı bir başarı hikayesi anlatılmak isteniyor ama malesef şimdi Diyarbakır, Mardin ve Urfa gibi şehirlerde vaka sayısı oldukça artmış” dedi.

 

SES Diyarbakır Şube Eşbaşkanı Güldiken, “Günlük ölümler oluyor. Son 15 gün içerisinde günde 1-2 kişi ölüyor. Bayramdan önce Diyarbakır’da hastanede 100 kişi tedaiv görüyordu, şimdi ise günde yaklaşık 350 kişi tedavi görüyor. Hergün 120 yeni vaka tespit ediliyor. Diyarbakır’da bayramdan önce 800 vaka vardı, şimdi bin 300’ü aşş durumda” bilgisini paylaştı. 

 

SES: Hastanelerin yüzde 51’inde vaka sayısı arttı

 

SES’in Türkiye genelinde 51 ilden 243 hastanede yaptığı anket çalışmasının sonuçlarına göre hastanelerin yüzde 51’inde koronavirüs vaka sayısı arttı. Anket sonucunu açıklayan SES Eş Genel Başkanı Gönül Erden, “Sağlık emekçileri arasındaki enfekte olma oranı, vaka sayılarının şimdiye kadarki en yüksek oranlara çıktığı Diyarbakır, Urfa, Mardin, Şırnak, Antep'te alarm verecek noktaya gelmiştir” dedi.

 

SES: Hastanelerin yüzde 51’inde vaka sayısı arttı

 

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), koronavirüs (Covid-19) salgını kapsamında 1 Haziran sonrası “normalleşme" süreciyle hastanelerde yaşanan duruma ilişkin 51 ildeki 243 hastanede yaptığı değerlendirme anketinin sonuçlarını düzenlediği basın toplantısıyla kamuoyuyla paylaşştı.

 

Açıklamada, sağlık emekçileri arasındaki enfekte olma oranı, vaka sayılarının şimdiye kadarki en yüksek oranlara çıktığı Diyarbakır, Urfa, Mardin, Şırnak, Antep'te alarm verecek noktaya geldiğine dikkat çeklimişti.

ETİKETLER : Türkiye Kurdistanın da STK’lar (Sivil Toplum Örgütleri) Covid-19 la geliştirilebilecek biyolojik saldırı tehlikesine dikkat çekerek halkın azami düzeyde dikkatli olmasını istediler..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA