Iğdır Türk-İş'ten Kıdem Tazminatı Açıklaması

M. Sıddık Kaman, Kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istendiğini ve buna izin vermeyeceklerini belirterek; “Bildiğiniz üzere son günlerde çalışma hayatında sıkıntılı bir durum yaşanıyor. Kıdem tazminatı hakkımızla ilgili bazı düzenlemeler yapılmak isteniyor
Bu haber 2020-06-29 14:00:04 eklenmiş ve 815 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Türk-İş tarafından kıdem tazminatı ile ilgili 81 ilde eş zamanlı olarak gerçekleşen basın açıklamasını Iğdır'da Türk-İş İl Temsilcisi Mehmet Sıddık Kaman yaptı.

“Kıdem tazminatıma dokunma”

M. Sıddık Kaman, Kıdem tazminatının ortadan kaldırılmak istendiğini ve buna izin vermeyeceklerini belirterek; “Bildiğiniz üzere son günlerde çalışma hayatında sıkıntılı bir durum yaşanıyor. Kıdem tazminatı hakkımızla ilgili bazı düzenlemeler yapılmak isteniyor. İşsizlik Sigorta Fonu kesintileri artırılmak isteniyor. 25 altı ve 50 yaş üstünde çalışanlara daha esnek çalışma getiriliyor ve bu yolla kıdem ve ihbar tazminatı ortadan kaldırılıyor” dedi.

“Fatura işçiye kesiliyor”

Kıdem tazminatının kaldırılarak tamamlayıcı emeklilik sistemi getirilmesine dair bir taslak hazırlanmadığını ifade ederek; “Kıdem tazminatının kaldırılarak yerine tamamlayıcı emeklilik sistemi getiriliyor ama ortada paylaşılan bir taslak yok, sadece medyada yer alan haberler var. Değişiklik yapılmasına ilişkin sosyal tarafların herhangi bir talebi bulunmuyor. Bu konuda sosyal taraflar arasında mutabakat da yoktur. Ekonomide mevcut sıkıntıların aşılması çözümü yine işçide aranıyor. Fatura işçiye kesiliyor. Kıdem tazminatı hakkımız masaya yatırılmak isteniyor. Daha esnek bir çalışma düzeni kabul ettirilmeye çalışılıyor. Bunların hiçbirini kabul etmiyoruz” şeklinde konuştu.

“Teklifin gündeme gelmesi çalışma hayatının huzurunu bozmuştur”

Kaman, kıdem tazminatının işçi sınıfının kırmızı çizdiği olduğuna vurgu yaparak, konfederasyon tarafından alınan kararı desteklerini ve arkasında olduklarını söyledi. Kaman; “Dünyada olduğu gibi, ülkemizde de şimdiye kadar görülmemiş küresel bir salgın hastalığa karşı topyekûn bir savaş verilirken bu düzenleme gündeme getiriliyor. İşçiler zaten düşük olan ücretlerinde meydana gelen kayıplarla yaşam mücadelesi vermektedir. İşsizlikle baş etmeye, işini korumaya çalışmaktadır. Böyle bir teklifin gündeme gelmesi ve tartışılması çalışma hayatının huzurunu bozmuştur. Görüşümüz net…Kıdem tazminatı koşulları ve çerçevesi kanunla çizilmiş, uzun yıllardan beri fiilen var olan temel bir müessesedir. TÜRK-İŞ kıdem tazminatına ilişkin olarak yıllardan beri süregelen görüşünü bugün de muhafaza etmektedir.

“Kıdem tazminatı işçi sınıfının ve Türk-İş’in kırmızı çizgisidir”

TÜRK-İŞ Genel Kurullarında oybirliğiyle alınan kararımız herkes tarafından bilinmektedir. Alınan kararın arkasındayız. Kıdem tazminatı, Türkiye işçi sınıfının ve TÜRK-İş’in kırmızı çizgisidir. Bugün çalışanlar ve gelecekte çalışacak olanlar için kıdem tazminatının mevcut haliyle korunmasını istiyoruz. Kıdem tazminatının fona devredilmesi, süresinin azaltılması gibi bu hakkın,  25 yaş altı ve 50 yaş üstü çalışanlara belirli süreli iş sözleşmesi yaptırılması gibi, bu hakkın tasfiyesine ya da zayıflatılmasına yönelik her türlü girişiminin karşısında olmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER :
Diğer İs Dünyası haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA