KÜRDİSTANI YAKIP YIKMA OPERASYONLARI SON HIZ DEVAM EDİYOR..

TR, İran, pkk ve türevlerinin Kartal-Pençe, at-it vb. operasyonlarla Kürdistanda yüzlerce köy boşaltıldı. Kurdistanın dağları, ovaları, canlı-cansız yaşamı ile coğrafyası bombalanmakta, Kurdistan yakılıp yıkılmaktadır..
Bu haber 2020-06-28 05:28:07 eklenmiş ve 728 kez görüntülenmiştir.

 

KÜRDİSTANI YAKIP YIKMA OPERASYONLARI SON HIZ DEVAM EDİYOR..

 

TR, İran, pkk ve türevlerinin   Kartal-Pençe, at-it vb. operasyonlarla Kürdistanda yüzlerce köy boşaltıldı. Kurdistanın dağları, ovaları, canlı-cansız yaşamı ile coğrafyası bombalanmakta, Kurdistan yakılıp yıkılmaktadır..  Pençe Kartal, At-İt.. Operasyonları ile  faşist ulus devlet erki ve terör lejyonları ortaklaşa bir şekilde yüzyıldan fazladır Kurdistanı yakıp yıkmaya devam ediyorlar..

 

Siyonizmin, siyonist soykırımcı kapitalizmin siyonist terörist israil için Kurdistani yakıp yıkma, “altında gölgelenebilecekleri bir ağaç kalmayıncaya kadar Kurdistanı yakıp yıkın” siyonist  plan çevesinde tc-iran-pkk-pjk gibi siyonizmin devlet ve terör lejyonları yüzyıldır Kürdistanda aralıksız operasyonlarını sürdürmektedirler..

 

TR, İran, pkk ve türevlerinin   Kartal-Pençe, at-it vb. analiz haberlerimizde gerçek mahiyetlerini ortaya koyduğumuz operasyonları  ile Kürdistanda yüzlerce köy boşaltıldı. Kurdistanın dağları, ovaları, canlı-cansız yaşamı ile coğrafyası bombalanmakta, Kurdistan yakılıp yıkılmaktadır.. Kurdistanda yüzyıldır süren bu kirli siyonist oyunlar nedeniyle Kürdistanda yaşayan Kürtler dışındaki halklar, türkler, araplar, farslar.. vb bütün halklar koyun gibi kırılmakta, fakir -aç sersefil ve cahil bir hale çekilerek hayatları söndürülmektedir.. 

 

Yani yüzyıl önce Hıristiyan Kürtler olan Eremenilerin içine terör lejyonlarını koyup onları terör lejyonları ve devlet iklisi ile soykırıma uğratan siyonizm, aynı planla yüzyıldır bütün kürdistanı sarmış bulunmaktadır. Terör lejyonları ve faşist ulus devlet siyonizmin verdiği görev gereği  ortaklaşa yüzyıldır Kurdistanı yakıp yıkmaya, dağı-taşı, kurdu-kuşu bombmaya.. devam ediyorlar..

 

 

Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü Tuğgeneral Babekir Feqê, TSK’nın 20 ile 40 kilometre, İran ordusunun da 10 kilometre kadar Kürdistan Bölgesi sınırları içerisine girdiklerini söyledi. Operasyonların “uluslararası yasalara aykırı” olduğunu ifade eden Feqê, sınır ihlalleri konusunda Bağdat hükümetinin bilgilendirildiğini belirtti.

 

Rûdaw TV’de yayınlanan 17:00 bütenine katılan Tuğgeneral Babekir Feqê, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Haftanin bölgesinde başlattığı “Pençe Kaplan” operasyonu ile İran ordusunun Rojhılat sınırındaki operasyonları hakkında açıklamalarda bulundu.

 

Feqê, TSK’nın, Kürdistan Bölgesi sınırları içerisinde İran ve Irak sınırlarının kesiştiği Hakurk bölgesi ile Haftanin’de PKK’yi gerekçe göstererek karadan ve havadan başlattığı operasyonu hakkında, “Bu uluslararası yasaların açık bir ihlali, Irak topraklarının ve özellikle de Kürdistan Bölgesi’nin egemenliğinin çiğnenmesidir” ifadelerini kullandı.

 

Operasyonun bölge halkında endişeye neden olduğunu vurgulayan Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü, Irak hükümetinin sınır ihlali ve yaşanan ziyanlar hakkında bilgilendirildiğini söyledi.

 

Türk ordusunun Peşmerge 80’inci Tugayının konuşlandığı bölgelerde operasyon yapmadığının altını çizen Feqê, Haftanin’deki Sindi ve Guli bölgesinden Hakurki’ye kadarki bölgede devam ettiğini ve Türk unsurlarının 20 ile 40 kilometre sınırdan içerde yerleştiklerini söyledi.

 

Uluslararası yasalara göre komşu bir ülkenin sınırlarının izni veya bilgisi olmadan geçmenin “yasak olduğunu” vurgulayan Babekir Feqê, bu konuda Türkiye’nin Kürdistan Bölgesi hükümetine danışmadığını ve taraflar arasında herhangi bir koordinasyon olmadığını belirtti.

 

İran ordusunun da Türkiye’nin operasyonları ile eşzamanlı Hacı Omeran ve Kandil bölgelerini bombaladığını dile getiren Feqê, “İran ordusu da daha önce Kandil silsilesinden 10 kilometre içeride karakul kurdular” dedi.

 

Türkiye ve PKK’ye Kürdistan Bölgesi toprakları ve egemenliğine saygı duymaya davet eden Peşmerge Bakanlığı Sözcüsü, “Bölge ülkelerinin kendileri bu huzursuzluğun nedenidir. Köylerin boşalması, halkın göçetmesi ve yaşanan ziyanın sebebiridirler. Malesef PKK de kendi faaliyet alanı dışındaki bölgelerde yerleştiği için Türkiye’ye operasyon için bahane sunuyor” dedi.

 

TSK’nın Zaho sınırları içerisinde bulunan Haftanin’de başlattığı operasyon nedeniyle Batifa kasabasında 12 köy boşaltıldı.

 

Taraflar arasında süren çatışmalar nedeniyle Kürdistan Bölgesi’nde 519 köy boşaltılmak zorunda kaldı.

ETİKETLER : TR İran pkk ve türevlerinin Kartal-Pençe at-it vb. analiz haberlerimizde gerçek mahiyetlerini ortaya koyduğumuz operasyonları ile Kürdistanda yüzlerce köy boşaltıldı. Kurdistanın dağları ovaları canlı-cansız yaşamı il
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA