ARDAHAN DERNEKÇİLİĞİNDE AKTÜRK DEVRİMİ..

Bilindiği gibi Pandemi nedeni ile derneklerin faaliyetleri 1 Temmuza kadar durmuştu. 1 temmuzdan itibaren drernekler-stk lar kongre ve etkinliklerine başlayacaklar..
Bu haber 2020-06-19 05:21:16 eklenmiş ve 852 kez görüntülenmiştir.

 

ARDAHAN DERNEKÇİLİĞİNDE  AKTÜRK DEVRİMİ..

 

Bilindiği gibi Pandemi nedeni ile derneklerin faaliyetleri 1 Temmuza kadar durmuştu. 1 temmuzdan itibaren  drernekler-stk lar kongre ve etkinliklerine başlayacaklar..

 

Bu derneklerimiz içinde  birisi de Beykoz Ardahanlılar Derneği.  Beykozda Ardahan ve Kars Dernekçiliği uzun bir zamandır Beykozda atıl durumda halkı toparlayacak kadrolar, yada dernekçiliği bilen yapabilecek politik bir toplum yok. Bu anlamda istanbul genelinde dernekçilik açısından en sancılı ilçelerden biri Beykoz.

Ardahanlılar, fakiro, fukarayo gibi nice haşin başkanlar yöneticiler gördüler. Ama hiçbiri dernekçilik alanında dayatma, çıkış ve çözümleri ile İnan Aktürkün eline su bile dökemez.. Beykoz Ardahanlılar kongresi yaklaşırken aktürkün çözüm ve çıkışlarını size taşıyoruz.

 

Beykoz kongresi yaklaşırken bu atıl durumdan çıkmak için gönüllülerden oluşan bir yönetim kurulu listesinin oluşması ve bu listeninde icrayı ( başkan ve yonetimi belirlemesi) en doğru çıkış olarak gözükürken.. Başkanın bu konuda ne düşündüğünü  kendisine sorduk.  Aldığımız cevaplar:

 

Gerekirse hitler gibi kafalarını kıracağım:

 

Aktürk verdiği cevaplarla bizi şaşırttığı gibi, bugüne kadar böylesine devrimci bir başkan Ardahan genelinde gördüğümüzü de söyleyemeyiz. Belkide ülke sathında 2.bir örneği yok.

Aktürk, devrimci ve halk önderi bir başkan olarak derneği kimseye bırakmayacaklarını, Ardahanlıların  dernekçiliği bilmediğini bunu kendilerine öğreteceğini ifade ederek Hitler nasıl yahudileri kırıp devlet sahibi yaptıysa bende ardahanlılara zorla da olsa dernekçiliği öğreteceğim dedi.  Yeniden adayım listem de hazır dedi.

Karşısına adayu olarak kimsenin çıkmasını da istemeyen başkan, eğer karşıma bir aday çıkacaksa..

 

Cebinde 118 bin olmadan kimse başkanlığa ve yönetime aday olmayacak, karşıma çıkmayacak..

Aktürk, 3 yıl derneğin kiraları dahil herşeyi cebinden verdiğini ve hepsinin belgeli olduğunu belirterek cebinde 120 bin olmadan biri karşıma çıkamaz dedi.

Çıkarsa ne olur, şayet bir aday çıkar ve yönetimi alırsa paramı vermese seçildiği  2. Gün kendisine haciz götürürüm dedi.

Peki yeni yönetim nasıl olacak diye sorduğumuzda:

Yönetimimde yer alacak adamın cebinde en az 10 bin tl olacak. öyle celo-culo aç adamın yönetimde işi olmayacak

Ardahan dernekçiliğine attığımız neşteri yaptığımız devrimleri Beykoz dernekler biriliğine de uygulayacağız. Gerçek dernekçiliği hepsine öğreteceğiz.

Yönetimi kendim belirleyeceğim, yönetimim  hazır. Sadece Beykoz  değil İstanbul genelinde bir halk önderi olarak dernekçilik nasıl yapılır herkese öğreteceğim dedi.

Dernekle ilgili masraf herşeyi  tek başına yaptığını belirten aktürk, çoğu yönetici,  üyeler  aidatını bile vermemiştir. Derneğe gelip gitmemiştir. Aidatını vermeyen adamın da oy kullanma hakkı da yoktur.

Yani Özetle fotoğrafının önüne de yazdırdığı gibi “devrimci  halk önderi “  sıfatı ile Aktürk istisnasız Beykoz  Ardahanlıların tek Başkanı olduğunu, kimsenin kendisini sorgulamamasını, karşısına çıkmamasını isteyerek, halk olsada olamasa da fark etmez Ardahanlılara dernekçiliği öğretip, dernekçilik alanındaki devrimlerini tamamlamayı önüne hedef olarak koymuş  bulunmaktadır..

Aktürk, sadece Ardahanlılar  değil “devrimci  halk önderi “   olarak dernekçiliği  bilmeyen Beykozlulalara da dernekçiliği öğreteceğini ifade ettiler..

Tabi dernekçiliğin ana harcı insandır, toplumdur, toplumsal eylem, etkinliklerdir. Beykoz’da bunu görmek  biraz zor. Bu durumu başkana sorduk. Halkın gelmediği, gitmediği bir derneklçilik nasıl olur, nasıl bir çözüm düşünüyorsunuz.. Halk olsa da olmasada önemli değil. Biz devrimimizi tamamlayacağız dedi.  

Aktürkün pratik çözümleri jet hızıyla.. Örneğin  kendisine fazla soru sorduğumuzda, kızdırdığımızda halksız, toplumsuz bir dernekçilik nasıl olur gibi sorular sorduğumuzda  ise  jet hızıyla cevapları hazır “Yusuf Şit Fazla soru sorma aidatını vermediğin için seni zaten üyelikten atdım, artı oy kullanma hakında yok, hepinize dernekçiliği öğreteceğim..”  Yada  118 bini bulun gelin derneği  alın, boş-boş konuşmayın  gibi..

 

Aktürk, bugüne kadar hiçbir başkanın ortaya koymadığı çözüm ve çıkışlarla dernekçiliğe yeni bir boyut getirmiş bulunmaktadır.. Bir halk önderi olarak halkın kendisine biat etmekten başka  şansı olmadığını belirten Aktürk, İstanbula ve Beykoza dernekçiliği öğreteceklerini ifade ettiler. Aktürk, 3 ay sonra beykoz dernekler birliği başına da geçerek dernekçiliği bilmeyen beykozlullara da dernekçiliği öğreteceğini , dernekçiliğin nasıl yapıldığını herkese göstereceklerini söylediler..

 

Yıllardır derneklerin içindeyim böylesine yetnekli devrimci bir halk önderi görmediğimizden sadece beykoz ardahanlılar açısından değil, istanbul genelide dernekçilikte aktürk devrimi olarak niteleyebileceğimiz bir döneme  girmiş bulunmaktayız..  Halka, topluma gerek yok. Aktürk gibi yetnekli  bir halk önderi  bir başkan herşeyi, her sorunu çözer..  Ardahanlılara da Beykozlulara da dernekçiliği öğretecek.. Seve seve öğrenmeseniz zorla öğretercek.. Aksi aktürkü beğenmiyorsunuz 118 bini bulup vereceksiniz, aday olacaksınız..

 

Beykoz Ardahanlılarda durum bu. Beykoz kai ise başkan kızımız halinden ziyadesi ile memnun, yersiz yurtsuz  yönetimsiz beykoz kai ise  seçim vb. dönemlerde ortaya çıkıp, başkan kızımız yanına birkaç chpli alıp meydana çıkıp gözükmesi ile kaybolması yetmektedir.. Buda nadir görülebilecek bir liderlik vasfıdır..

 

Beykozda bitmiş, bitirilmiş bir dernekçilik gerçeği ile karşı karşıyayız.  Bu sorun Beykozda yaşayan tüm Kars-Ardahanlıların sorunu.. Hep birlikte çözüm bulmak zorundayız..  Beykozdaki Serhat nüfusunun altında toplanacağı bir çatıya ihtiyacı var.

 

Dernekçilikte bu atıl durum aşılamazsa Beykoz kars-ardahanlılar  sivil toplum örgütlenmesi açısından a, b,c,d,e.. planları tabiki var..  Bu projelerden biri Beykoz Serhatlılar Platformu, diğer Beykoz Doğu Anadolu STK platformu.. Şayet kars-ardahan dernekçiliği rayına oturmasa.. İki dernekte atıl duruma geçerse gayri resmi yada resmi olarak bu yönlü oluşumlar Beykozda ortaya çıkacak..  Dernekçilikle oynama devam ederse bu sivil oluşumlar istanbul geneline de yayılabilir.. 

 

 

 

ETİKETLER : ARDAHAN DERNEKÇİLİĞİNDE AKTÜRK DEVRİMİ..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA