HDP, KÜRT HALKI ÜZERİNDE BÜYÜK BİR BASKI VAR..

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, Türkiye’de HDP üzerindeki büyük baskılar var diyerek, baskılar hakkında bilgi verdi..
Bu haber 2020-06-15 04:32:44 eklenmiş ve 654 kez görüntülenmiştir.

 

HDP, KÜRT HALKI ÜZERİNDE BÜYÜK BİR BASKI VAR..

 

HDP, sadece Türkiye sathında değil Ortadoğu genelinde kürtler üzerinde büyük bir baskının olduğunu, Türkiye dışındaki Kürdistan Coğrafyasında ise yabancı güçlerin müdahaleleri sonucu Kürtler arası birliğin oluşmaması için de büyük baskı ve oyunların olduğu açıklamsını yaptı..

 

Yüzyıllardır Kürtler gibi dünya insanlığını esir alan siyonist-vahşi kapitalizm.. ABD, Avrupa da görüldüğü gibi totem-heykel, put ve sembolleriyle, kızılderili danslarıyla  dünya halkları tarafından yıkılmaya başlandılar. Bugün insanlığa bu yolu açan ana direniş noktası ise 20 yüzyılın başında Kürtelere dayatılan ulus devlet faşizmini Kürtlerin ingiliz emepryalizminin dayattığı ulus devlet faşizmini kabul etmemeleri noktasında yatmaktadır.. Kürtlerin yüzyıllık kesintisiz insanlık mücadelesi dünya halklarını uyandırarak.. Dünya vahşi-siyonist kapitalin halklarla oynamayacağı yeni bir sisteme kayıyor. Bu devrimin ayak sesleri Ortadoğu, Asya, Önasya da ki tüm diktatörlüklerin yıkılmalarıyla sonuçlanacaktır.

 

Kürtlerin yüzyıldır verdikleri kensitisiz mücadele sonucu.. Filistinden Rusyaya sınır, ırk-dil-din,mezhep üstü yeniden siyasal yapılanma geliyor.. Bu yüzden yüzyıllardır Kürdistanı parçalayan, derinden işgal eden kafayı sıyıran siyonist-kapitalist yapılanma en büyük baskıyı Kürtlere kaydırmış durumda..

 

Ama Amerika, Avrupa, Asya halkları yapılan bu baskını ve baskıyı gözlemektedirler.. ABD, Avrupada başlayan insanlık yürüyüşü yakın bir zamanda Ortadoğudan Asyaya tüm diktatör rejhimleri saracaktır. Halklarla oynama dönemleri bitecektir. Bu faşist diktatörlüklerin hepsi kartondan kaleler gibi yıkılacaklardır..

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, Türkiye’de HDP üzerindeki büyük baskılar var diyerek, baskılar hakkında bilgi verdi..

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, partilerinin yarın Hakkari ve Edirne’den Ankara’ya başlatacağı yürüyüş konusunda engellemelere rağmen ısrarcı olacaklarını söyledi.

 

Rûdaw TV Haber Bültenine katılan Zeyyat Ceylan, “HDP yürüyüş yapmak konusunda ısrarcı olacak. Yasak ilan edeceklerini biliyorduk. Hayatımızı yasaklarla doldurmuşlar. Ne yaparlarsa yapsınlar özgürlük, barış ve hak yürüyüşünde ısrarcı olacağız ve Ankara’ya ulaşacağız” dedi.

 

Ceylan, halka mesajlarını ulaştırmak istediklerini kaydetti.

 

Halk ve demokratik kurumlardan sahiplenme desteği istediklerini belirten Ceylan, yarın başlayacak yürüyüşün 10 gündür Kürt ve Kürdistan’ın gündeminde olduğunu ifade etti.

 

“Kürdistan ve Türkiye’de ziyaret ettiğimiz bütün Kürt ve demokratik kurumlar gönüllerinin bizimle hakikatle olduğunu söylediler” diyen Eş Başkan Ceylan, sözlerine şunları ekledi:

 

“Ziyaret ettiğimiz kurumlar zulüm ve haksızlığa karşı HDP, halk ve Kürtlerle birlikte olduklarını ifade ettiler. Güçlü bir destek var. Aynı zamanda AKP ve MHP’nin Kürtlere, HDP’ye ve demokratik topluma karşı yaptığı zulüm ve haksızlığa karşı büyük bir tepki var.

 

Halkımızın ve halklarımızın HDP’ye karşı olan sevgisinde hiçbir zaman şüphemiz olmadı. Halkımıza minnettarız. Kuzey Kürdistan ve Türkiye’de şu anda çok farklı şartlarda yaşıyoruz. AKP ve MHP yönetimi diktatör ve faşist bir anlayış uyguluyor. Kendilerine  göre keyfi uygulamalar yapıyorlar. Zulüm ve zorbalıkla insanların sokağa çıkmasını ve yürüyüşleri engelliyorlar.”

 

Ceylan, yürüyüş için halka çağrıda bulunmadıklarını dile getirerek, yürüyüşe milletvekilleri, il eş başkanları, HDP Meclisi ve seçilmiş belediye başkanlarının katılacağını belirtti.

 

Halkın hizmeti için bütün imkanları kullanacaklarını kaydeden Ceylan, şöyle devam etti:

 

“Zor bir dönemi yaşıyoruz. HDP ve Kürt halkı üzerinde büyük bir baskı var. Kürt halkı kadim bir tarihe sahip ve HDP de güçlü bir gelenekten geliyor. Bizi durdurmak istiyorlar ama buna güçleri yetmeyecek. Diz çöktürmek istiyorlar. Bunu şu ana kadar başaramadılar bundan sonra da başaramayacaklar. HDP ve toplumu teslim alamayacaklar. Yasak ve engellemeler çok olabilir HDP ve Kürtlerin siyasetinde özgürlüğe ve barışa sahip çıkmada büyük bir ısrar vardır. Barış, özgürlük, hak ve hukuk mücadelesinde bu saatten sonra Kürtlerin ne istediği konusunda sesimizi halkımıza, demokratik topluma ve dünyaya daha çok ulaştıracağız. Demokrasi ve halkımıza özgürlük istiyoruz. Kendimize istediğimizi ezilen bütün insanlara istiyoruz.”

 

Ceylan ayrıca, engeller olabileceğini ama aydınlık günlerin halkların ve Kürt halkının olacağını vurguladı.

 

ETİKETLER : HDP KÜRT HALKI ÜZERİNDE BÜYÜK BİR BASKI VAR..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA