HDP ÜÇ AY SÜRECEK DEMOKRATİK MÜCADELE PROGRAMINI AÇIKLADI..

HDP ÜÇ AY SÜRECEK DEMOKRATİK MÜCADELE PROGRAMINI AÇIKLADI..
Bu haber 2020-06-13 07:41:42 eklenmiş ve 519 kez görüntülenmiştir.

 

HDP ÜÇ AY SÜRECEK DEMOKRATİK MÜCADELE PROGRAMINI AÇIKLADI..

 

İstanbulun 39 ilçesinde de başlayan demokratik mücadele programı çerçevesinde HDP Beykoz ilçesinde de toplantı yapıldı.

Hdp, Edirne ve Hakkaride başlayacak olan, 3 ay sürecek olan Ankara yürüyüşü için güzergahları ve demokratik mücadele programının detaylarını kamu oyu ile paylaştı. İstanbulun her ilçesinde olduğu gibi Beykozda da toplantı yapıldı..

HDP'nin üç ay sürecek "Demokratik Mücadele Programı"nı Parti Sözcüsü Ebru Günay tafından kamuoyu ile paylaşılırken, İstanbul, Ankara başta olmak üzere tüm parti teşkilatlarında da çalışmalar başladı.

 

Beykoz’da toplantıya ise HDP Bingöl Milletvekili Vedat Aydemir, Hdp İstanbul İl Yöneticileri, HDP MYK/PM Üyuesi sevda Çadırcı. Beykoz STK- Sendika, halk Evi  temsilcileri, halk ve yöneticiler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını Başkan Burhan Ateş yaparken.. Beykoz’da ki programa HDP milletvekili .., HDP İl Yöneticisi.. Beykoz STK, Sendika temsilcileri ve halk katıldı..

Ateş, Programımız; Türkiye’de başta partimiz olmak üzere toplumsal muhalefet üzerindeki baskılara, toplumun emek, adalet ve özgürlükten mahrum bırakılmasına karşı bir itirazı içermektedir. Bu kötü gidişatı durdurmak ve ülkemizdeki diktatöryel rejmin demokrasiye dönüşümünağlamayı  amaçlıyoruz. Bu programla tüm demokratik ve toplumsal muhalefet güçlerinin, eşitlik, özgürlük ve adalete susamış tüm yurttaşlarımızın sesi olacağız.

 

Aydemir ve Yazıcı da konuşmalarında  "Demokratik Mücadele Programı" hakında bilgi verdiler, katılımcılardan gelen soru cevaplara yanıt verdiler.

 

Beykoz HDP başta olmak üzere İstanbul geneli yapılan toplantılar 2 saate yakın sürdü. Benzer toplantı ve programlar altaki tabloda yer aldığı gibi birçok il-ilçede de yapılacaktır..

Fotoğraf açıklaması yok.

 

HABER FOTO GALERİ TIKLAYINIZ..

 

HDP ÜÇ AY SÜRECEK DEMOKRATİK MÜCADELE PROGRAMINI İSE PARTİ SÖZCÜSÜ EBRU GÜNAY AÇIKLADI..

 

HDP'nin üç ay sürecek "Demokratik Mücadele Programı"nı Parti Sözcüsü Ebru Günay açıkladı. Edirne ve Hakkari'den başlayacak Ankara yürüyüşünde etkinlikler kent merkezlerinde yapılacak.

 

HDP Sözcüsü Ebru Günay

 

 

GÜNAY AKP’nin içine girdiği çelişkili durmu da şu sözlerle ifade etdi. “AKP dün kendisini kapatmak için kampanya yürütenlerle bugün partimizi kapatmak için ortak kampanya yürütüyor” dedi.

 

Günay Ankara yürüyüşü için güzergahları belirlediklerini açıkladı.

 

Günay partisinin genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında “Demokratik Mücadele Programı”nın detaylarını paylaştı ve gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

Günay şunları söyledi:

 

DEMOKRATİK MUHALEFETE GÜVENİYORUZ: 1 Haziran’da Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan ve Mithat Sancar tarafından İstanbul’da partimizin yeni döneme ilişkin tutum belgesi açıklandı. Tutum belgemizle 9 ana başlıkta, yaşananlardan rahatsız olan, kaygı duyan, mevcut durumun değişmesini isteyen toplumsal kesimlere ve muhalefete “Hep Birlikte” ortak mücadele çağrısında bulunmuştuk. Biz Türkiye’deki demokratik muhalefetin bu kötü gidişatı değiştirebileceğine inanıyoruz. Bu konuda kendimize, halkımıza, tarihsel birikimimize ve toplumsal mücadele dinamiklerine güveniyoruz. Partimiz kurulduğu günden bugüne Türkiye siyasetine doğrudan müdahale eden, siyasi dinamikleri değiştirme gücünü gösteren, akışkan ve dinamik bir politika izledi. Yıllardır bize ve partimize yönelik ağır imha ve tasfiye saldırılarının nedeni aslında bu gücümüzden kaynaklanıyor.

 

DURUP BEKLEMİYORUZ: İktidarın her türlü saldırısına rağmen partimiz bu gücünü kaybetmediği gibi misyonumuz ve rolümüz daha büyüdü. 1 Haziran deklarasyonumuz ve bunun çerçevesinde oluşturduğumuz “Demokratik Mücadele Programımız” bunun en somut göstergesidir. Bizler toplumsal muhalefete hak, hukuk, adalet, barış, özgürlük, demokrasi, iş ve aş için ortak mücadele çağırısında bulunurken durup beklemiyoruz, bunun kendiliğinden de gelişmeyeceğini çok iyi biliyoruz. Bunun için sorumluluk üstleniyoruz, pratik ve somut adımlar atıyoruz. Deklarasyonumuzu hayata geçirmek için hazırladığımız Demokratik Mücadele Programımız esas olarak bunu amaçlıyor. Programımız; Türkiye’de başta partimiz olmak üzere toplumsal muhalefet üzerindeki baskılara, toplumun ekmek, adalet ve özgürlükten mahrum bırakılmasına karşı güçlü bir itirazdır. Biz bu eylem programıyla; iktidarın demokratik siyasete yönelik gerçekleştirdiği darbeyi ve tasfiye reddediyoruz, kabul etmiyoruz.

 

ÜÇ AYLIK SÜRECİ KAPSIYOR: Hem 1 Haziran deklarasyonumuz ve hem de başlattığımız Demokratik Mücadele Programı başlar başlamaz darbecileri, demokratik siyaset düşmanlarını korkutmaya başladı. Geçmişin darbecileriyle bugünün darbecilerinin bize karşı birleşmesinin nedeni bu büyük korkularından kaynaklanıyor. Korkuyorlar, çünkü HDP var olduğu sürece bu ülkede faşizan, otoriter bir rejimi kurumsallaştıramayacaklarını çok iyi biliyorlar. Korkuyorlar çünkü HDP’nin her türlü saldırgan, baskıcı politikayı bertaraf ettiğinin farkındalar. Bunu en iyi 7 Haziran’da doğrudan kendi iktidarlarını kaybetme pratiğiyle deneyimlediler. Biz kendi işimize bakıyoruz; toplumun bizden beklentilerine cevap olmaya, halkımıza layık bir duruş sergilemeye çalışıyoruz. Hazırladığımız Demokratik Mücadele Programı Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarını kapsayan 3 aylık bir program. Demokratik Mücadele Programının ilk aşaması bir aylık bir süreyi kapsayacak şekilde planlanmıştır. Bu bir aylık aşamanın detaylarını bugün sizlerle paylaşacağım.

 

YÜRÜYÜŞ 15 HAZİRAN’DA BAŞLAYACAK: Programımızın ilk aşamasında saldırıya maruz kalan, hedef alınan Iğdır, Kars, Batman, Siirt gibi il merkezleri Eş Genel Başkanlarımız ve beraberindeki heyetler tarafından ziyaret edildi; Diyarbakır’da saldırıya uğrayan diğer kurumlar ziyaret edildi ve görüşmeler yapıldı. Bu ziyaretlerde ilgili kesimlerin görüş ve önerileri alındı, karşılıklı istişarelerde bulunuldu. Programımızın ikincisi aşaması Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşüdür. Bu eylem 15-20 Haziran tarihleri arasında olacak şekilde planlanmıştır. Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşümüz biri Edirne diğeri Hakkâri olmak üzere iki koldan başlayıp Ankara’da sonlanacaktır. Türkiye’nin coğrafi olarak birbirine en uzak iki yakası olan Edirne ve Hakkari’nin sorunlarının ancak ortak mücadeleyle çözülebileceğine inanıyoruz. Edirne ve Hakkâri aynı zamanda halklar arasında eşit/özgür kardeşliği pekiştirmenin adı ve siyasi sembolleridir bizim açımızdan. Edirne’den Hakkari’ye bir toplumsal mücadele kuşağı oluşturuyoruz. Edirne ve Hakkari’den başlayan ve Ankara’da buluşacak iki yürüyüş kolu yerel halkların, ülkedeki kimliklerin ve inançların tümünün yaşadığı sorunları kesecek bir siyasi rotaya işaret etmektedir. Önceki dönem Eş Genel Başkanımız Selahattin Demirtaş’ın rehin tutulduğu Edirne Cezaevi önünde start verilmesinin amacı; cezaevlerindeki siyasetçiler, gazeteciler, aydın ve yazarlar ile cezaevlerindeki hak ihlallerine ve Meclis’te yaşanan son darbeye dikkat çekmektir. Hakkâri ise Kürt sorununun demokratik barışçıl çözüm iradesini göstermek için tercih edilmiştir.

 

Buldan'dan yeni ittifak açıklaması: Çağrımız yanlış yansıtıldı

 

YÜRÜYÜŞ GÜZERGAHLARI: STK, demokratik kitle örgütleri ziyaretleri ve halk toplantıları ile yerelin talepleri dinlenecek ve bu yürüyüşe bileşen partilerimiz, STK ve DKÖ’lerin temsilcileri bazı siyasi partilerin sözcüleri katılacaktır. Bu amaç çerçevesinde yürüyüş kollarımızda belli bir güzergah esas alındı ve bazı duraklar tespit edildi. 15 Haziran’da Hakkari’den başlayacak yürüyüş Van, Amed, Adana güzergahını takip ederek 19 Haziran’da Ankara’ya ulaşacaktır. Edirne’de başlayacak yürüyüşte ikinci durak olarak İstanbul’un Anadolu ve Avrupa yakalarında devam edecektir. 16-17-18-19 Haziran İstanbul’un 3 bölgesinde kurumsal ziyaretler, işçi-emekçilerle fabrika ve atölyelerde buluşmalar ve halk buluşmaları gerçekleştireceğiz. İstanbul’dan çıkan yürüyüş kolu 19 Haziran’da İstanbul’dan yola çıkarak 20 Haziran’da Ankara’da olacaktır. Amed, Serhat, Çukurova gruplarımız Hakkari yürüyüş koluna dahildir. Ege, Karadeniz ve Marmara bölgeleri de Edirne Kolu Yürüyüşü içerisinde yer almaktadır.

 

ETKİNLİKLER KENT MERKEZLERİNDE: Yürüyüş boyunca eylem ve etkinliklerimiz kent merkezlerindedir ve şehirlerarası yollarda yürümek gibi bir yöntemimiz yoktur. 20 Haziran günü Ankara’da buluşacak olan Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşünün her iki kolunun katılımcılarıyla kitlesel bir açıklama yapılacak, yerelin talepleri ve beklentileri Ankara’da bütün yürüyüşçülerin katılımıyla kamuoyuyla paylaşılacaktır. Görüldüğü gibi yürüyüşümüzün ruhu ve mantığı iradesine el konulan, iradesi saldırıya uğrayan toplumla buluşma esasına dayanmaktadır. HDP neden yürüyor, HDP neden bu yürüyüşü organize etti diye soranlar var. Elbette buradaki manipülasyonları ciddiye almıyoruz. Bu soruyu soranların çoğu gerçekten HDP’nin neden yürüdüğüyle ilgilenmiyor, HDP’nin ne istediğini öğrenme istekleri dahi yok. Ama iyi niyetle öğrenmek isteyenlere şunu söylemek istiyoruz: Bizi bilen bilir, demokratik siyaset anlayışı bu ülkede yıllardır kesintisiz bir şekilde halkla birlikte özgürlüğe yürüyor. O yüzden Hep Birlikte yürüyoruz, Hep Birlikte mücadele ediyoruz, Hep Birlikte geleceğe hazırlanıyoruz. Bu yürüyüşü düzenlerken elbette bu manipülasyonları ve saldırıları ciddiye almıyoruz. Darbeci AKP-MHP iktidarı ve yandaşları kendilerinden bekleneni yapıyor, biz de halkımızın bizden beklediğini yapıyoruz; toplumla buluşuyoruz, halkla buluşuyoruz. Halkın taleplerinin temsilcisi ve taşıyıcısıyız. Bu hattımızı korumaya devam edeceğiz.

 

SALGINA KARŞI TEDBİR ALDIK: Ama bu yürüyüşü düzenlerken elbette ciddiye aldığımız önemli bir husus var. Salgın riskini ve halkımızın sağğını ciddiye alıyoruz. Bu yüzden pandemi tehlikesine karşı da her türlü tedbiri almış durumdayız. Maske, mesafe, hijyen konusundaki bütün hazırlıklarımız hassasiyetle yerine getirildi ve getirilmeye devam ediliyor. Bu vesileyle halkımıza da sağğına dikkat ederek, azami hassasiyet göstererek ama mutlaka darbeye karşı demokratik tepkilerini en üst düzeyde gösterme çağrısı yapıyoruz. Darbeye ve salgına karşı mücadele edebilecek durumdayız, bu gücümüz var ve bu ferasete sahibiz. Biz bu kararlılıkla yolumuza devam ederken, darbeciler boş durmuyor. Partimize karşı tarihin en ahlaksız, en vicdansız, en ilkesiz, en acımasız saldırıları gerçekleştiriliyor. 1 Haziran deklarasyonumuzu yayınladığımızda buna milletvekillerimizin vekilliklerini düşürerek yani bir darbe ile cevap verdiler. Biz 31 Mart’ta bu ülkede umudun yeşermesine imkan sağladığımızda buna kayyım darbesiyle yanıt verdiler. 7 Haziran’da yarattığımız umuda 4 Kasım darbesiyle yanıt verdikleri gibi. Bunların tamamı demokratik siyaseti tasfiye etmeye yönelik çok yönlü ve çok boyutlu komplonun parçalarıdır.

 

İNSAN ARKASINA HİÇ Mİ BAKMAZ: Yargıtay’ın 2008 yılında AKP’ye açtığı kapatma davasını hatırlayın. Bugün iktidarla kol kola HDP kapatılsın diye kampanya yapan güçler o zaman AKP kapatılsın diye televizyon kanallarında bas bas bağırıyorlardı. İktidar o kapatma davasının mağduriyeti üzerinden yıllarca siyaset yaptı. Dün “Türkiye’nin bağırsaklarını temizliyoruz” diyenler bugün o bağırsakların içinde kaybolmuş durumda. İnsan arkasına hiç mi bakmaz? Yine dünün “orduya kumpas kuruldu” diyenleri, “kandırıldık valla” diyenlerle aynı safa yerleşti. Bunların durumu ancak cehaletle açıklanabilir. Bunlar tarih bilmiyor, gerçeğe yabancılaşşlar. Şimdiye kadar onlarca parti kapatıldı, önümüze onlarca baraj konuldu, oyun içinde oyun kurdular, oyunun kuralını değiştirdiler ama hiçbiri sonuç vermedi, yine sonuç vermeyecek. Üstelik bu saldırganlıklarını da insanlığa karşı suç işleyerek yapıyorlar. AKP-MHP iktidarının işgal ettiği Efrin’den her gün cinayet, taciz, tecavüz haberleri geliyor. En son Melek Nebih Xelil isimli bir genç kadın AKP’nin desteklediği ÖSO’ya bağlı gruplarca kaçırıldı, tecavüze uğradı ve maalesef katledildi. Bu katliamlardan ve suçlardan çeteleri Efrin’e saldırtan siyasi iktidar sorumludur. Bunlar öylesine tekil suçlar da değil. Özellikle Efrin’de bu grupların kadınlara yönelik binlerce benzer saldırıları gerçekleşti. Suriye savaşının başından beri barış içinde yaşayan Efrin, AKP’nin saldırılarından sonra adeta çetelerin insanlığa karşı suç işledikleri bir alana dönüştü. Her türlü yağmayı, talanı, cinayeti, taciz ve tecavüzü bir iktidar aracı olarak kullanıyorlar. Bu saldırıları buradan şiddetle kınıyoruz. (HABER MERKEZİ)

 

 

 

HABER FOTO GALERİ TIKLAYINIZ..

 

 

DEMOKRATİK MÜCADELE PROGRAMI GÜNCEL BİLGİLENDİRME METNİ

 

MYK kararı doğrultusunda Merkezi Örgütlenme Koordinasyonu Demokratik Mücadele Programı kapsamında Amed, Serhat ve Marmara Bölgelerinde PM ve İl Eş Başkanlarımız ile bir dizi toplantı gerçekleştirmiştir. Düzenlenen bu toplantılarda yapılan değerlendirme ve öneriler neticesinde Demokratik Mücadele Programımız kısmi olarak revize edilmiştir.

 

Demokratik Mücadele Programının amacı nedir?

Programımız; Türkiye’de başta partimiz olmak üzere toplumsal muhalefet üzerindeki baskılara, toplumun emek, adalet ve özgürlükten mahrum bırakılmasına karşı bir itirazı içermektedir. Bu kötü gidişatı durdurmak ve ülkemizdeki diktatöryel rejmin demokrasiye dönüşümünağlamayı  amaçlıyoruz. Bu programla tüm demokratik ve toplumsal muhalefet güçlerinin, eşitlik, özgürlük ve adalete susamış tüm yurttaşlarımızın sesi olacağız.

Demokratik Mücadele Programı’nın ve bu kapsamda gerçekleştireceğimiz bütün basın açıklamaları, halk buluşmaları, kurum ziyaretlerinin ortak başğı Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü’dür. Demokratik Mücadele Programı, Türkiye’deki tüm toplumsal kesimler ile Demokrasi Güçlerini bir araya getirecek, ortak demokratik mücadele bilincini arttıracak bir programdır. Aynı zamanda pandeminin yüksek etkisi ve iktidarın uzun süreli baskısına karşı daralan halkların talebini yükseltmeyi hedeflemektedir.

 

Demokratik Mücadele Programı ne kadar sürecek?

Demokratik Mücadele Programımız Haziran, Temmuz ve Ağustos olmak üzere 3 ay sürecektir. Program 5 aşamadan oluşup 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingleriyle final yapılacaktır.

Demokratik Mücadele Programı’nın ilk aşaması bir aylık bir süreyi kapsayacak şekilde planlanmıştır.

Buna göre;

Politik Tutum Belgesinin Eş Genel Başkanlarımız tarafından açıklanması, Eş Genel Başkanlarımızın belli merkezlerde kurum ziyaretleri ve toplantılar yapmasından,

PM ve MYK Üyeleri, Kadın Meclisi, Gençlik Meclisi, İl Eş Başkanları, Milletvekilleri ve Belediye Eş Başkanlarından oluşacak heyetlerin; STK’ları, demokratik kitle örgütlerini, yerel dinamikleri ziyaret etmesi, halk toplantılarının  (sosyal mesafeye dikkat ederek ve maske kullanarak) gerçekleştirilmesinden,

Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü’nden oluşmaktadır.

Sonraki aşamalara ilişkin planlamalar aylık olarak parti yapımızla ayrıca paylaşılacaktır.

“Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü” nasıl koordine edilecek?

Programın güçlü ve sağlıklı ilerleyebilmesi için merkezi ve yerel düzeyde koordinasyonlar kurulacaktır. Buna göre;

•Merkezi Koordinasyon: Eş Genel Başkanlarımız Pervin Buldan, Mithat Sancar, Merkezi Örgütleme Koordinasyonu’ndan Alican Önlü, Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş, Saruhan Oluç, Genel Sayman Ömer Önen’den oluşmaktadır. Merkezi düzeyde olası sorunlar karşısında müzakereleri yürütmek üzere Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş, Saruhan Oluç,  karşılama-konaklama başta olmak üzere diğer teknik ve mali ihtiyaçlar için Genel Sayman Ömer Önen. (Edirne ve Hakkâri Koordinasyonları sürekli iletişimde olacak),

•Edirne Koordinasyonu: Marmara Bölge Örgütlenme Komisyonu Eş Sözcüsü Ferhat Encü, Ege Bölge Örgütlenme Komisyonu Eş Sözcüsü Berna Çelik, Karadeniz Bölge Örgütlenme Komisyonu Eş Sözcüsü Nuray Bedirkurum, Edirne İl Eş Başkanı Beşir Belke, İstanbul İl Eş Başkanı Erdal Avcı ve Ankara İl Eş Başkanı Vezir Coşkun Parlak yer almaktadır. Edirne Yürüyüş Kolunda olası sorunlar karşısında emniyet ile müzakereleri yürütmek üzere Grup Başkanvekili Saruhan Oluç (Müzakere sadece Saruhan Oluç üzerinden yürütülecek, diğer arkadaşlar hiçbir şekilde muhatap olmayacak) ve karşılama/konaklama ve diğer teknik ihtiyaçlar için Marmara Bölge Saymanı Ünal Yusufoğlu ile iletişime geçilmelidir.  Koordinasyon bir an önce ortak bir iletişim grubu kurmalıdır.

•Hakkâri Koordinasyonu: Serhat Bölge Örgütlenme Komisyonu Eş Sözcüsü Özgür Zeydanoğlu, Amed Bölge Örgütlenme Komisyonu Eş Sözcüsü İbrahim Erkul, Çukurova Bölge Örgütlenme Komisyonu Eş Sözcüsü Barış Karabıyık, Hakkâri İl Eş Başkanı Siphan Turan, Van, İl Eş Başkanı Öznur Bartın,  Amed İl Eş Başkanı Zeyyat Ceylan, Ankara İl Eş Başkanı Pakize Sinemillioğlu yer almaktadır. Hakkâri Yürüyüş Kolunda olası sorunlar karşısında emniyet ile müzakereleri yürütmek üzere Batman Milletvekilimiz Mehmet Rüştü Tiryaki (müzakere sadece vekil üzerinden yürütülecek, diğer arkadaşlar hiçbir şekilde muhatap olmayacak) ve karşılama/konaklama ile diğer teknik ihtiyaçlar için Serhat Bölge Saymanı Fırat Keser ile iletişime geçilmelidir.  Koordinasyon bir an önce ortak bir iletişim grubu kurmalıdır.

 

“Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü”ne ne zaman start verilecek? Kaç koldan yürüyüş gerçekleştirilecek? Neden Edirne ve Hakkâri? Edirne ve Hakkâri yürüyüş kollarında kimler yer alır?

15 Haziran’da startı verilecek yürüyüş, biri Edirne diğeri Hakkâri olmak üzere iki koldan başlayacaktır.

İki uç coğrafyada olan Edirne ve Hakkâri aynı zamanda halklar arasında eşit/özgür kardeşliği pekiştirmenin adı ve siyasi sembolü olmuştur. Edirne ve Hakkâri’den başlayarak Ankara’da buluşacak iki kol, halkların ve ülkedeki kimlik ve inançların tümünün yaşadığı alanları kesecek bir siyasi rotaya da işaret etmektedir. Böylece toplumsal kesimlerle temas kurarak Edirne ve Hakkâri’den yola çıkacak her iki yürüyüş kolu Ankara’da buluşarak toplumun taleplerini kamuoyuna açıklayacaktır.

Edirne Cezaevi önünde start verilmesinin amacı cezaevlerindeki siyasetçiler, gazeteciler, aydın ve yazarlar ile cezaevlerindeki hak ihlallerine ve son Meclis Darbesine dikkat çekmektir. Hakkâri kenti de Kürt Sorununun Demokratik Barışçıl Çözüm iradesini göstermek için tercih edilmiştir.

Edirne Heyeti: Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan, HDK Eş Sözcüsü İdil Uğurlu, Bileşen Partilerimizin Eş Genel Başkanları, görevlendirilmiş PM ve MYK üyeleri, görevlendirilmiş Kadın ve Gençlik Meclisi Üyeleri ile Meclis Grup Yönetiminin görevlendirdiği Milletvekilleri yer alacaktır. Yürüyüş saat 13:00’da Edirne Cezaevi önünden başlatılacak, heyet, koşullara bağlı olarak Edirne İl Örgütü’nü ziyaret edip İstanbul’a doğru yola çıkacaktır. Eş Genel Başkanımız Pervin Buldan İstanbul’daki programlara da dahil olacaktır.

Hakkâri Heyeti: Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar, HDK Eş Sözcüsü Sedat Şenoğlu, DTK Eş Başkanları Leyla Güven ve Berdan Öztürk, Bileşen Partilerimizin Eş Genel Başkanları, görevlendirilmiş PM ve MYK Üyeleri, görevlendirilmiş Kadın ve Gençlik Meclisi Üyeleri ile Meclis Grup Yönetiminin görevlendirdiği Milletvekilleri yer alacaktır. Yürüyüş saat 10:00’da Hakkari il örgütü önünden başlatılacak, Heykelden Altan Caddesi güzergahı üzerinden Devlet Hastanesi’ne kadar yürünecektir.  Heyet, Devlet Hastanesi önünden konvoy halinde yola çıkacaktır. (Heyete Eş Genel Başkanlarımızın ve görevli Milletvekillerinin danışmanları da dahil olacaktır.)

Eş Genel Başkanımız Mithat Sancar Van’a kadar heyete eşlik edecek, daha sonra Van’dan Ankara’ya geçecektir.

 

Bölgeler Yürüyüş kollarına nasıl dahil olur ve daha sonra ne yapar?

 

Serhat, Amed ve Çukurova Bölgeleri

 

Serhat Bölge İl ve İlçe Eş Başkanları, Belediye Eş Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri 15 Haziran sabahı Van’a gelir. Van’da Hakkâri Yürüyüş Kolunu karşılar. Daha sonra Hakkâri Yürüyüş koluna dâhil olarak Amed’e hareket eder. (İlçe Eş Başkanları Amed’e hareket etmeyip kendi yerellerine dönecektir.)

Hakkâri’den çıkan yürüyüş kolu ve Serhat Bölge heyetleri 15-16 Haziran tarihlerinde Van’da planlanan çalışmalara katılır. Yürüyüş Kolu ve Serhat Bölge heyetleri 17 Haziran sabahı HEP BİRLİKTE Amed’e doğru yola çıkar. Açıklama yeri, saati ve diğer planlamalar Van İl Örgütü tarafından belirlenecektir.

Amed Bölge İl ve İlçe Eş Başkanları, Belediye Eş Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve İl Genel Meclis Üyeleri 15 Haziran günü Amed’e gelir. Amed’te planlanan çalışmalara katılır ve Hakkari Yürüyüş Kolunu karşılar. Daha sonra Hakkâri Yürüyüş koluna dâhil olarak Adana’ya hareket eder. İlçe Eş Başkanları Adana’ya hareket etmeyip kendi yerellerine dönecektir.)

Hakkâri Yürüyüş Kolu, Amed ve Serhat Bölge heyetleri 18 Haziran günü kurumsal ziyaretler ve halk buluşmaları gerçekleştirecektir. 19 Haziran günü Hakkari Koordinasyonun belirleyeceği yer ve saatte açıklama yaparak HEP BİRLİKTE Adana’ya doğru yürüyüşe geçecektir.

Çukurova Bölge İl ve İlçe Eş Başkanları 15 Haziran’da Adana’ya gelir. Adana’da planlanan çalışmalara katılır ve Hakkâri Yürüyüş Kolunu karşılar. Daha sonra Hakkâri Yürüyüş Koluna dâhil olarak 20 Haziran sabahı Ankara ’da olacak şekilde yola çıkar. (İlçe Eş Başkanları Ankara’ya hareket etmeyip kendi yerellerine dönecektir.)

 

 Marmara, Ege ve Karadeniz Bölgeleri;

Ege Grubu: 7-14 Haziran 2020 tarihleri arasında Ege Bölgesi’ndeki iller kurumsal ziyaretler ve toplantılar gerçekleştirecektir. İller 14 Haziran günü İzmir’de buluşup ortak bir açıklama ile 15 Haziran 2020 tarihinde sabah Edirne’de hazır olacak şekilde yola çıkar.

Karadeniz Grubu: 7-14 Haziran 2020 tarihleri arasında Karadeniz’de il binalarımızın olduğu iller ve varsa kimi dost kurumlar ziyaret edilir. Program Karadeniz Bölgesi’nin özgünlükleri gözetilerek planlanır. Oluşan heyet Samsun İl Örgütümüzde basın açıklaması yaparak araçlarla 15 Haziran 2020 tarihinde Edirne’de olacak şekilde hareket etmelidir.

Marmara, Karadeniz ve Ege bölgelerindeki PM ve MYK Üyeleri, İl Eş Başkanları, 15 Haziran’daki Edirne cezaevinin önündeki yapılacak eyleme katılırlar.  Heyetler HEP BİRLİKTE aynı gün İstanbul’a giderler.

Edirne’den İstanbul’a gelen yürüyüş kolu, Marmara, Karadeniz ve Ege Bölge heyetleri 3 gün boyunca (16-17-18 Haziran) Edirne Koordinasyonu ve İstanbul İl Örgütünün belirleyeceği programlara dahil olacaktır.

15 Haziran Pazartesi günü Edirne'de yapılacak olan açıklaması sonrası Silivri’de (Cezaevini geçtikten sonraki benzin istasyonunda Maxi AVM önü) Edirne Yürüyüş Kolu karşılanacaktır.

16 Haziran Salı günü saat 19:00'da Esenyurt Meydanı’nda halk buluşması yapılacaktır.

17 Haziran Çarşamba günü Kadıköy Boğa/Altıyol’da Saat 19:00’da halk buluşması gerçekleştirilecektir.

18 Haziran Perşembe günü saat 19:00’da Taksim Tünel’de buluşulup Galatasaray Lisesi’ne kadar yürüyüş yapılacaktır.

Tüm heyet 19 Haziran 2020 tarihinde İstanbul’dan HEP BİRLİKTE Kandıra Cezaevi’ne gidecek. Kandıra Cezaevi’ne yapılacak ziyaret için güçlü bir kadın katılımının sağlanması için çalışma yürütülmelidir. Kandıra Cezaevi önünde yapılacak açıklamadan sonra tüm heyet 20 Haziran 2020 tarihinde Ankara’da olacak şekilde yola çıkacaktır.

 

 

 

 

 

ÖNEMLİ NOT:

Meclis Grup Yönetimi tarafından görevlendirilen Milletvekillerimiz 14 Haziran günü Edirne ve Hakkâri’de olmalıdır.

Ulaşım için araçların temin edilmesi il saymanlıkları tarafından sağlanacaktır. İl saymanları Edirne ve Hakkâri kolunda görevli Bölge Saymanları ile iletişim halinde olmalıdır. Seçilmişler de şahsi araçları ile yürüyüşe katılacaktır.

 

Yürüyüş öncesi görevlendirilen PM ve MYK Üyeleri, İl Eş Başkanları, Milletvekilleri ve Belediye Eş Başkanları ne yapar?

Yerellerde görevlendirilen PM ve MYK Üyeleri, İl Eş Başkanları, Milletvekilleri ve Belediye Eş Başkanları Politik Tutum Belgemizi yerel dinamikler ile paylaşır. STK, demokratik kitle örgütleri ziyaretleri ve halk toplantıları ile yerelin taleplerini dinler. Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü’nün hazırlık çalışmalarını yürütür. Bu çalışmalar Bölge Örgütlenme Komisyonu, PM Üyeleri ve İl Örgütlerimizin çıkaracağı planlamalar ekseninde yapılır.

 

Yürüyüşe kimler katılacak? Yürüyüşün yöntemi nedir?

Yürüyüşe PM ve MYK Üyeleri, Kadın ve Gençlik Meclisi Üyeleri, İl Eş Başkanları ve Milletvekilleri katılır. Şehirlerarası yollarda, yaya yürümek gibi bir yöntemimiz yoktur. Sadece güzergâh üzerindeki il/ilçe ve belde merkezlerinin girişinden çıkışına kadar yürünecektir. (Karşılama ve uğurlamanın yapılacağı il ve ilçeler Edirne ve Hakkari Koordinasyonları tarafından belirlenecektir.)

 

İki yürüyüş kolunun geçeceği güzergâhlar nerelerdir?

Edirne Grubu: Edirne Cezaevi- İstanbul-Ankara

Hakkâri Grubu: Hakkâri-Van-Amed-Adana-Ankara

 

Yürüyüş güzergâhı üzerindeki ve dışındaki il ve ilçeler ne yapar?

Güzergâh üzerindeki iller yürüyüş kollarını güçlü bir şekilde kent girişinde karşılar ve kent çıkışında da uğurlar. Karşılama ve uğurlamayı yapacak yereller Hakkari ve Edirne Koordinasyonu tarafından belirlenir. Her iki koordinasyon karşılama ve uğurlamayı yapacak yerelleri önceden ilgili il ve ilçe örgütüne bildirir. Güzergâh dışındaki iller de basın açıklamaları ve yerele özgün etkinlikler ile yürüyüşe destek olur.

 

Yürüyüşün finali nerede ve nasıl yapılacak?

20 Haziran günü Ankara’da buluşacak olan Darbeye Karşı Demokrasi Yürüyüşü’nün her iki kolunun katılımcılarıyla güçlü bir açıklama yapılacaktır. Yürüyüşe dâhil olan ya da zorunlu mazeretlerden ötürü katılamayan bütün PM ve MYK Üyeleri, İl Eş Başkanları, Milletvekilleri ve Belediye Eş Başkanlarının ayın 20’sinde mutlak suretle Ankara’da olması gerekmektedir. Yürüyüşün yeri ve saati daha sonra Merkezi Koordinasyon tarafından belirlenecektir.

 

10.06.2020

Merkezi Örgütlenme Komitesi..

 

 

LEYLA GÜVEN TAHLİYE OLDU..

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, ayakta duran insanlar

Milletvekilliği düşürülen HDP Milletvekili Leyla Güven Tahliye oldu..

ETİKETLER : HDP ÜÇ AY SÜRECEK DEMOKRATİK MÜCADELE PROGRAMINI AÇIKLADI..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA