ASKERİ DEĞİL AMA MECLİSE DARBE YAPTILAR.. KURDİSTANDA SON GELİŞMELER..

Darbe deyince aklımıza hep silah tİyank-top vb. gelir. Ama bunların dönemi bittiği gibi dünya genelinde darbeler dönemide bitdi.. AKP-MHP gitmemek için gariban bekçi tanımını da yeni kanunlarla rambo bekçi ye dönüştürmeye çalışıyor.
Bu haber 2020-06-04 21:43:55 eklenmiş ve 700 kez görüntülenmiştir.

 

TC’DE ASKERİ DEĞİL AMA MECLİSE SİVİL DARBE  GERÇEKLEŞTİ...

 

Darbe deyince aklımıza hep silah tİyank-top vb. gelir. Ama bunların dönemi bittiği gibi dünya genelinde darbeler dönemide bitdi.. Ama söz konusu Türkü-Ye olunca bu süreç biraz daha uzuyor.. Ve yeni formuller bulunuyor.. Cumlop itifakinin basina geçen Dpirinc ile Bohcaci kazim meclise darbe yaptılar.. Ülke sathında cinayetler, muhalif siyasilere operations giderek büyümeye başladı..

 

Darbe meclisle sınırlı kalmayacak Kürt siyasetciler üzerinden daha da yayacaklar.. Buda kendilerine sıra gelmeden Türk karındaslarimizin Kürtlerin önemini ve anlamini dahada iyi anlama ve sahiplenmeyi de beraberinde getirecek..

 

Tc faşizmi yüzyıllık yalan-dolan-talan döneminin sonuna geldi. Türkiye halkları demokrasi çatısı altında hep birlikte daha güçlü bir siyasal yapılanmaya kayıyor.. adı örgüt yada devlet ne olursa olsun terörü,  zoru kanunu bir araç olarak kullanaların dönemi bitiyor..

 

TC tamamı ile kürtleri terörize etmeye, dağa sürmeye çalışıyor. TC’nin ezici 1. Nüfusu kürtler. Bu politik nüfus sayesinde Türkiye hızla demokrasiye kayıyor. Bu gelişme akp-mhp faşizminin paçalarını tutuşturmuş bulunmaktadır.. Bu kanatın istediği ayrılık yanlıları kütretlerle tryi bölme. Ama Kurd halkı Diyarbakırdan daha çok İstanbul antalya adana izmir bvursa.. da  bizimdir şiarı tüm ülke sathını sahiplenince ne tcnin nede pkk gibi terör lejyonlarının tutunacak dalı kalmadı hepsinin oyunları bozuldu.. HDP de giderek bu tarihi sorumluluğunu daha iyi yerine getirmeye başladı..

 

Yani Kürtler faşist tc oyunlarını bozdukları gibi, pkk vb. terör lejyonlarının da oyunlarını bozarak Türkiye ile oynamayı durdurmaya başladılar.. Buda teröden faşizmden zordan nemallanaların paçalarını tututuşturmuş bulunmakta..

 

TR de halk ülkemizin abd-israil siyonizminin bir müstemlekesine -sömürgesine dönüştüğünü ovalarımızn,dağlarımızın, madenlerimizin, sularımızın, nehirlerimizin.. ülkemizin din-iman, ulutürk-atatürk gibi kavramlarla satıldığını, yüzyıllık tc müstemleke oyunlarının akp ile dahada ileri bir boyuta taşındığını görmeye-anlamaya başladı.. Halk CHP'nin başını çektiği muhalefete alan açıyor.. Bu muhalefet de oyun yaparsa tr de iktidarı muhalefetiyle siyaset biteceği gibi aynı zamanda siyasetin 80 milyonunun hedefi olacağı bir sürece de girdik..

 

Terör yada faşizmin bölme senaryolarının aksine artık dünya genelinde devletler yeni siyasal birlikteliklerle demokrasiye geçiş yapıyorlar. Bu anlamda Türkiye’de de din-dil-ırk -mezhep üstü gerçek bir demokrasiyi toplum dayatmaya başladı. Aynı millet olan arapların onlarca devleti var. Hepsi diktatörlük vb. Yani ırk devleti, devletleşeme vb. bunlar artık içine girdiğimiz çağa cevap ve çözüm değiller.. Bu gelişme yüzyıllık faşist tc yapılamsını ve kendini kürtlere dayatan terö lejyonlarını haliyle yıkıma uğratan bir gelişme..

 

Faşist kanat altlarındaki halının kaydığını, artık halkı kandırmayacaklarını anladıklarından.. ne yapacaklarını şaşırmış durumdalar.. Askeri darbe yapamıyoruz bari birkaç vekili devirelim dediler.. Giderken yada kovulurken herkes hırçınlaşır.. AKP-MHP gitmemek için gariban bekçi tanımını da yeni kanunlarla rambo bekçi ye dönüştürmeye çalışıyor. Buda tutmaz. Çünkü TR’de Holoywood filimlerini çekecek senaryolara uygun bir alt yapı yok.. Vatandaş yüzyıldır faşist tc den yediği darbelerle çelikleşti. Terörist  İsraile çalışıp mili-manevi-milliyhetçi edebiyatını artık bu ülkede kimseye yemez, bunlarda öncekiler gibi vatan millet edebiyatıyla satış yapan usta tücarlık mahiyetleri suç üstü yaklandılar..Biraz diretecekler ama nafile gidicidirler..

 

VEKİLLİKLERİ DÜŞÜRÜLEN HDP’Lİ VEKİLLER TUTUKLANDI..

 

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, milletvekilliği düşürülen HDP'li Leyla Güven ve Musa Farisoğulları hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Farisoğulları, genel merkeze gitmek üzere Diyarbakır'dan Ankara'ya giderken, Güven ise Diyarbakır'daki evinde gözaltına alındı.

CHP’li vekil Enis Berberoğlu ise AKP ve faşist zihniyet gidici. Berberoğlu halkın vekili olduğunu TR’ye demokrasiyi CHP’nin getireceğini, kalan cezasını ise tamamlayacağını bu faşist sistemi değiştirmek için ne bedel gerekiyorsa herkes gibi kendilerinin de bu bedeli ödeyeceklerini ifade ettiler..

 

VEKİLLİĞİ DÜŞÜRÜLEN HDP’Lİ GÜVEN TC  KÜRTLERİ OVAYA DEĞİL DAĞA SÜRME  POLTİKASI GÜDÜYOR..

Güven Rudaw’a yaptığı açıklamada Kürtleri sabah kahvaltısı yapanlar, kendilerinin öğle yemeği olarak yendiğini gördüklerinden Kürtler olmadan faşist tc rejminin demokrasiye geçemeyeceğini herkes net olarak görmeye anlamaya başladı..

 

LEYLA GÜVEN AÇIKLAMALAR VİDEO TIKLAYTINIZ..

 

ÖCALAN, KILAÇDAROĞLUNUN DEMOKRASİ ÇAĞRISINI DEĞERLİ BULUYORUZ..

 

HDP Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Artık bütün tarafların bir araya gelip yeni, güzel, demokratik bir anayasa yapması lazım” ÇAĞRISINA DESTEK..

 

Kılıçdaroğlu ne demişti TIKLAYINIZ..

 

TC SATHINDA KÜRT KATLİAMI SON HIZ SÜRÜYOR..

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, yakın çekim

Ali El Hemdan

Hakkaride bir kürdü katl eden tc-pkk , Adanada ise faşist tc polisleri 19 yaşındaki Mülteci Ali El Hemdan adlı çocuğu katl ettiler..

Ankarada katl edilen Barış Çakan cinayetinin zanlıları ise eğitimli teröristler oldukları ortaya çıkan silahlı fotolarıyla netleşti. Ezan senarysunun yalan olduğu ortaya çıktı..

HABERLER İÇİN LİNKLERE TIKLAYINIZ..

Hakkaride bir kürdü katl eden tc-pkk , 

 KURDİ MUZİK DİNLEDİĞİ İÇİN KATL ETTLER..

(HDP) Hemdan’ı ÖlDÜRÜLME OLAYININ olayın bir infaz olduğunu açıkladı..

ADIYAMNDA KÜRT SİYASETÇİLERE GÖZALTI..

 

HDP'Lİ ESKİ VEKİLDEN KILIÇDAROĞLUNA  SERT  TEPKİ

 

HDP 25. ve 26. Dönem Milletvekili Sibel Yiğitalp, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na tepki gösterdi. Kılıçcaroğlu'nun tweetini alıntılayan Sibel Yiğitalp, "Ucuz demokrasicilik oyunu ile insanların aklıyla dalga geçmeyin #MeclisteDarbeVar ve darbenin bizzat ortağısınız" dedi.

 

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun milletvekilliğinin düşürülmesiyle ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "İçinde yaşadığımız 20 Temmuz Sivil Darbe sürecinin bir sonucudur, millet iradesinin yok sayılmasıdır" ifadelerini kullandı.

 

TÜRKİYE ABD-İSRAİL SAFINA KAYARAK RUSYAYA KILIÇ ÇEKMEYE BAŞLADI

Türkiye Libya ve Rojava'da Rusya ile karşı karşıya gelecek adımları atıyor.. Rojavaya görülmemiş bir askeri sevkiyat var..

Haberlerin bütün detayları tıklayınız..

 

ETİKETLER : TC’DE ASKERİ DEĞİL AMA MECLİSE SİVİL DARBE GERÇEKLEŞTİ..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA