AMERİKADA KIYAMET KOPUYOR.. SAVAŞ BÜYÜYOR..

Dünyada Çinin arkasında duran ve yüzyıllardır dünyayı dizayn eden paradan para kazanan kürersel soykırımcı sermaye ile.. ABD derin devletinin arkasında olduğu üretici sermaye arasında covid-19 la başlayan savaş giderek tüm dünyaya yayılıyor..
Bu haber 2020-05-31 10:39:26 eklenmiş ve 639 kez görüntülenmiştir.

 

AMERİKADA KIYAMET KOPUYOR.. SAVAŞ BÜYÜYOR..

 

Dünyada Çinin arkasında duran ve yüzyıllardır dünyayı dizayn eden paradan para kazanan kürersel soykırımcı sermaye ile..

ABD derin  devletinin arkasında olduğu üretici, üretimden para kazanan sermaye arasında  covid-19 la başlayan savaş giderek tüm dünyaya yayılıyor..

Covit-19 başlayan bu savaş giderek büyüyecek.. Çünkü dünya insan popülasyonunu ve oyunlarını taşıyamayacak bir hale gelmiş bulunmaktadır.

 

Bu konuda çözüm için Korona Sonrası Nasıl Bir Dünya Olmalı.. yönünde onlarca analiz haberlerle bütün dünyaya yol göstermeye çalışıyoruz.. Ve Doğu Medya belirlemeleri insanlığın çıkış aradığı bütün kör noktalarda tüm insanlığa can-kan taşımaktdır.. Analizlerimiz en fazla 1-2 hafta içinde tüm dünya başkentlerinde stratejik analizler olarak faydalanılmaktadır, ve insanlık öngörülerimiz doğrultusunda yönünü ve yolunu belirlemeye çalışmaktadır..

 

Yıllardır doğu medyada  işlediğimiz gibi özellikle ortaduğda tc gibi faşist -diktatör ulus devletlerle, israil gibi uydu terör devletçiklerinin de sonu geliyor.  Suriye-ırak vb. başkalrının çıkarları için operasyon aracı olarak kullandıkları Ortadoğu ve önasyadaki tüm sahte devletler de tarihten silineceklerdir. Dünyada ki en önemli gelişmelrden biridie Rusyadan Ortadoğuya ab gibi büyük bir siyasal birlik avrasyada hayata geçecek vahşi kapitalizm artık halklara ataput totem diktatör teröordu ve lejyonları ile hiçbir halka operasyon çekemeyecek bir siyasal sitem ortaya çıkacak.. AB yeniden bir birlik olacak, Avrupa ordusunun kurulması gündemde.. Bilimden siyasete, ekonomiden kültüre.. Eski dünya ve düzeni hızla değişecek..İnsanlık öngürülmeyecek büyük doğumların ve gelişmelerin arifesinde..

 

Artık firmalar ve vahşi kapitalizm devletleri ve insanlığı yönetemeyecek, devletler ve halklar firmaları kontrol edecek, yönetecek bir dünyaya geçiş yapılıyor. Artı değer ve data-bilgi insanlığın ortak kullanımına geçecek.. Paradan para kazanan soykırmcı işgalci-gaspçı siyonist sermaye kazanırsa insanlık ayırımsız ve cinsiyetsiz robotlara-kölelere dönüştürülerek çip takılan köleler yeni insan türünü oluşturacak.. İnsanlık kazanırsa.. İnsanın, insana, dünyaya, canlı-cansız yaşama yaptığı oyunların sonuna geleceğiz.. İnsanlık boyut ve tekamülde yeni bir safhaya geçerek insanın uzayda kolonileşme dönemi başlayacak. Tabiki yaşanan savaşta dünya ve mevcut bilim-teknoloji ayakta kalırsa.. insanlık harakiriye girişirse insan soyunun sonun da gelme olasılığı bu 3. Savaşında en yüksek olasılıklardan biri..

 

Geçen hafta Covid-19 cinayetlerle değişik bir mecraya kaydığını belirtmiştik. Öngördüğümüz gibi Amerika’da paradan para kazanan küresel soykırımcı sermaye TR’deki gezi olaylarına benzer bir operasyonla Amerikayı yumuşak karnından vurdular..

 

Küresel soykırımcı sermayenin emrindeki organize bir polis gurubu bir zenciyi öldürerek abdyi iç savaşa götürecek fitili ateşledi..

 

ABD de bunlar olurken asıl önemli gelişme ise ÇİN ve Hindistan arasında yaşanmaya başlandı.. Yakın bir zamanda çin ve hindistan birbirine girecek..

 

ÇİN-HİNDİSTAN SAVAŞI KAPIDA..

 

Yukarda işaret ettiğimiz, dünya hakimiyeti için savaşan sermaye gurupları kozlarını Hindistan ve Çin Üzerinden paylaşacaklar.. Hatta paylaşmaya başladılar bile. Çinin arkasında duran paradan para kazanan Londra Merkezli Küresel soykırımcı sermaye ile ki yüzyıldan fazladır tc israil vb. devletler de bunların eseri.. ABD nin arkasında durduğu üretimden gücünü alan sermaye Hindistan üzerinden birbirlerine kılıç çekmiş durumdalar..

 

Çin –Hindistan arasında savaşın gerçek nedeni dışındaki bahanelerini bir kenara bırakırsak.. Paradan para kazanan londra merkezli ve yüzyıllardır dünyayı dizayn eden soykımcı sermaye ile üreterek para kazanan ve ABDnin arkasında olduğu sermaye Hindistan ve Çin üzerinden kozlarını paylaşma dönemine girdiler..ABD'de ki bu sermayenin en önemli merkezüslerinden biri şu anda olayların patlak verdiği Minasota Eyaleti..

 

Dünya yukarda belirlediğimiz istikamette 2 ye bölünmüş durumda.. Devletler ve üretimden para kazanan insani sermaye ile soykırımcı pardan para kazanan gaspçı-katil sermayeye covid-19 la birlikte birbirlerine karşı savaşı başlatmış durumda.. Dünya devletleri soykırımcı-savaştan geçinen küreselci gaspçı soykırımcı sermayeye 60 trilyon civarında borçalndırılmış, vahşi kapitalizm insanlığı devletleri.. nefes alamaz bir hale çekmiş bulunmaktadır.. ABD merkezli savaş bu soygun ve gasp düzenine karşı son yüzyılların en büyük devrimci çıkışı..

 

Trump-Putin gibi liderler açık-şefaf dünya devletleriyle samimi-sıkı ilişkilere girerseler hem devletleri-hemde halkları kazanarak dünyanın gidişatını daha rahat bir şekilde değiştirecek büyük avantajlara sahipler.. Korona sonrası nasıl bir dünya da uyanacağımızı da bu savaşın gidişatı birbaşka deyişle pentagon-abd derin devleti belirleyecektir..

 

ABD DE KIYAMET SENARYOLARI …

 

ABD'de kıyamet kopuyor! Trump orduyu hazırladı iç savaşa ramak kaldı..

Gelen son dakika habelerine göre; Minneapolis'te siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olaylar korkutucu boyutlara ulaştı... Yüzbinlerce insanın sokaklarda polisle çatışğı ülkede şehirler yakılıp yıkıldı, polis araçları ateşe verildi, Beyaz Saray'a yürümek isteyenleri gizli servis durdurdu. Trump yaptığı son açıklamayla ordunun müdahale için hazır olduğunu duyurdu. Ülkede en az 8 eyalette destek için Ulusal Muhafız birliklerinin göreve çağrılırken, 16 eyaletteki 25 şehirde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi. İşte tüm sıcaklar gelişmeler...

 

ABD Başkanı Donald Trump, Minneapolis'te siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olayların yatıştırılması için ordunun göreve hazır olduğunu söyledi.

 

2

Florida'ya hareketinden önce Beyaz Saray'ın bahçesinde basın mensuplarına gündemi değerlendiren ABD Başkanı Trump, Floyd'un ölümünden sonraki gelişmelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

3

Floyd'un ölümünün çok üzücü olduğunu ancak adaletin sağlanacağını dile getiren Trump, sokaklara dökülen göstericilerin Floyd'un anısına saygısızlık yaptıklarını savundu.

 

4

Trump, "Bunlar organize radikal sol gruplar, Floyd'un anısını kirletiyorlar. Onun anısı için şiddet son bulmalı. Bu kişiler, bu Antifa grubu, bunlar radikal sol kötü insanlar, bu şekilde hareket edemeyeceklerini onlara öğretmek gerek." ifadelerini kullandı.

 

5

Trump, Beyaz Saray önünde dün toplanan göstericilerin yeniden toplanması ve güvenlik koridorunu aşması durumunda "köpeklerle karşılanacaklarını" ve "Gizli Servis görevlilerinin" göstericileri hızlıca dağıtacağını söyledi.

 

6

Minneapolis'in Demokrat Belediye Başkanı'nı da eleştiren Trump, "Eğer onlar (eyalet yönetimi) çağrıda bulunursa ordumuz (olayları durdurmak için) göreve hazır ve istekli. Oradaki birliklerimiz hızlı bir şekilde oraya intikal edebilir." dedi.

 

7

Öte yandan, Twitter hesabından konuya ilişkin değerlendirmede bulunan Trump, sokaklarda gösteri yapan kişilerin "radikal sol gruplara mensup" oldukları iddiasını yineledi.

 

8

Trump ayrıca, kendi taraftarlarından bu akşam Beyaz Saray önünde kendisine destek gösterisi yapmalarını istedi.

 

9Floydun Nefes alamıyorum feryadı, polis şiddetini gündeme taşıdı

Floyd'un "Nefes alamıyorum" feryadı, polis şiddetini gündeme taşıdı

46 yaşındaki George Floyd, salı günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken bir polisin uzun süre diziyle boynuna basmasından dolayı dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı.

 

10

Floyd'un, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği belirtilmiş, çevredekilerin cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki toplamıştı.

 

11

Görüntüler, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirmiş ve Minneapolis başta olmak üzere birçok şehirde protestolara yol açmıştı.

 

12

Eyalette acil durum ilan eden Vali Tim Walz, bölgede polise yardımcı olmaları ve durumu kontrol altına almaları için Ulusal Muhafızları görevlendirdiğini açıklamıştı.

 

13Bu asla olmamalıydı

'Bu asla olmamalıydı'

ABD Başkanı Donald Trump, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucunda ölmesine ilişkin, "George Floyd'un Minnesota sokaklarında ölümü, büyük bir trajediydi. Bu asla olmamalıydı. Bu olay, tüm Amerikalıları korku, öfke ve yasa boğdu." açıklamasında bulundu.

 

14

Trump, Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) ve Space X'in "Crew Dragon" isimli uzay mekiğiyle ilk insanlı uçuş denemesinin ardından düzenlenen törende konuştu.

 

15

Konuşmasına Floyd'un öldürülmesi ve ardından yaşanan protestolara değinerek başlayan Trump, "George Floyd'un Minnesota sokaklarında ölümü, büyük bir trajediydi. Bu asla olmamalıydı. Bu olay, tüm Amerikalıları korku, öfke ve yasa boğdu." dedi.

 

16

Trump dün Floyd'un ailesiyle görüşğünü ve acılarını paylaşğını ifade ederek "Bugün burada, adalet ve barış isteyen her Amerikalının bir dostu ve müttefiki olarak duruyorum.

 

17

Ayrıca bu trajediyi yağma, hırsızlık ve gözdağı için kullanan herkesin de karşısında duran birisiyim. Misyonumuz, nefret değil iyileşme, kaos değil adalet." değerlendirmesinde bulundu.

 

18

Floyd'un ölümünden sorumlu bir polisin tutuklandığını ve cinayetle suçlandığını anımsatan Trump, "Soruşturma devam ediyor. Duruma göre bu polislere başka suçlamalar da yöneltilebilir." dedi.

 

19Sokaklardaki şiddetten radikal solu sorumlu tuttu

Sokaklardaki şiddetten "radikal solu" sorumlu tuttu

Trump, barışçıl protestocuların yanında olduklarını vurgulayarak "Ancak şu anda caddelerde yaşananların adalet ve barışla bir ilişkisi yok.

 

20

Sokaklardaki şiddet ve vandallık, masumiyeti terörize eden Antifa ve diğer radikal sol gruplar tarafından yönlendiriliyor. Bu gruplar iş yerlerine saldırıyor, binaları yakıyor." eleştirisinde bulundu.

 

21

Tüm vatandaşların hiçbir ayrım gözetmeksizin korunmasının öncelikleri olduğunun altını çizen Trump, "Bir grup suçlu ve vandalın şehirlerimizi yıkmasına izin vermeyiz." uyarısını yaptı.

 

22

Amerikan polislerinin de halkın güvenliğini sağlamak için çabaladığına dikkati çeken Trump, "İnsanlara hizmet etmek ve korumak için ettikleri yemini yerine getirmeyen küçük bir grup polisin hareketlerinden dolayı en çok yine güvenlik güçleri hayal kırıklığına uğradı." ifadesini kullandı.

 

23Kızgın kalabalıkların, bu ülkeye hakim olmasına izin vermeyeceğiz

"Kızgın kalabalıkların, bu ülkeye hakim olmasına izin vermeyeceğiz"

Minnesota ve protestoların düzenlendiği diğer eyaletlerdeki yetkililer ile temas halinde olduklarına işaret eden Trump, "Amerikan adaleti hiçbir zaman kızgın kalabalık tarafından sağlanmadı. Kızgın kalabalıkların bu ülkeye hakim olmasına izin vermeyeceğiz." mesajını paylaştı.

 

24

Trump, yönetiminin ilk günden bu yana her türlü şiddete karşı olduğunu belirterek Floyd'un ailesi, barışçıl protestocular ve adalet isteyen halkın yanında olduklarını kaydetti.

 

25Beyaz Saray önündeki Floyd gösterilerinde tansiyon yükseldi

Beyaz Saray önündeki Floyd gösterilerinde tansiyon yükseldi

ABD'nin Minneapolis kentinde polis şiddeti sonucu siyahi George Floyd'un hayatını kaybetmesini protesto eden göstericiler Beyaz Saray önünde polisle karşı karşıya geldi.

 

26

Ülke genelindeki Floyd gösterileri devam ederken Beyaz Saray etrafında toplanan yüzlerce gösterici gün boyunca polis şiddetini protesto etti.

 

27

Lafayatte Park'ın polis tarafından kapatılmasının ardından Beyaz Saray'ın sol tarafındaki bölgede toplanan yüzlerce gösterici, dünkü protestolarına devam etti.

 

28

Polisin kalabalığa göz yaşartıcı gaz attığı anlarda bazı göstericiler de ellerindeki su şişelerini polise fırlattılar.

 

29

Göstericilerden bazıları kurulan barikatı aşarak geniş güvenlik önlemi alan polislerle yüz yüze geldi.

 

30

Ellerini havaya kaldırarak "siyahların hayatı değerlidir", "beni vurma" ve "nefes alamıyorum" sloganları atan göstericiler, "adalet yoksa huzur yok" sözlerini de sürekli tekrarladı.

 

31

Bu esnada göstericilerden bazılarının polise ait 3 aracın üstüne çıktığı, araçların camlarını kırdığı ve araçlara ciddi hasar verdiği anlar kameralara yansıdı.

 

32

Gün boyunca yaşanan gelişmeleri sosyal medya hesaplarından canlı yayımlayan birçok kişi, ABD Başkanı Donald Trump'a "Floyd konusunda" çağrıda bulundu ve adaletin sağlanmasını isteyen mesajlar attı.

 

33

Halen devam eden gösterilerin akşam saatlerinde de sürmesi beklenirken, Trump'a destek vermek üzere bazı Cumhuriyetçi grupların da Beyaz Saray çevresinde akşam bir gösteri yapabileceği belirtildi.

 

34

Trump, sabah yaptığı açıklamada, sokaklarda şiddete bulaşan eylemcilerin "radikal sol gruplar" olduğunu savunmuş ve kendi taraftarlarının Beyaz Saray etrafında buluşmaları için çağrıda bulunmuştu.

 

35Minneapoliste protestoların dördüncü gününde önlemler artırıldı

Minneapolis'te protestoların dördüncü gününde önlemler artırıldı

ABD’nin Minneapolis kentinde siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti yüzünden hayatını kaybetmesi sonrası başlayan protestolar ve şiddet olayları dördüncü gününe girerken, kent sakinleri, yakılan ve hasar gören birçok kamu ve özel bina ile sokakları temizleyip yeni yağmalamalara karşı önlemleri artırdı.

 

36

AA ekibi, protestoları yerinde takip etti ve göstericilerle konuştu. Dün gece alınan sokağa çıkma yasağının ardından gerilimin yükseldiği kentte postane, benzin istasyonu, restoran gibi çok sayıda bina ateşe verildi ve kundaklanan binalardan gün içinde hala duman yükseldiği görüldü.

 

37

Çökme tehlikesi olan birçok bina ise kordona alındı. Sokaklardaki barışçıl yüzlerce gösterici, ellerindeki çöp poşetleri, süpürge ve temizlik malzemesiyle zarar verilen bina ve mağazaları temizledi.

 

38

Akşam saatlerinde şiddet yanlısı göstericilerin tekrar polisle çatışmasından ve kundaklama ve yağmalama yapmasından endişe duyulduğu için bazı restoranlar ve mağazalar, yağma ve saldırı riskine karşı camlarını tahtalarla kapattı.

 

39

AA muhabirine konuşan ve isminin açıklanmasını istemeyen iki kadın gösterici, ''Yüzyıllardır var olan öfkeye ve acıya şahit olmak için buradayız.'' dedi.

 

40

Afrika kökenli Amerikalıların yanında olmak ve zarar gören mahallelerini temizlemek için dışarıda olduklarını söyleyen kadın gösterici, ''Bu öfkenin ve kızgınlığın altında haklı gerekçeler yatıyor. Burada gördüğümüz yıkıma büyük ölçüde Minnesota dışından gelenler nedenler oldu. Bunlar şiddeti, yıkımı körükleyen beyazlar. Onlara şunu söylemek istiyorum: Evinize gidin, siz bu topluma ait değilsiniz ve bu sizin mücadeleniz değil.'' diye konuştu.

 

41

Diğer kadın gösterici de Floyd'un ölümüne sebep olan polis memuru Derek Chauvin'in dışında olay yerinde olan diğer üç polisinde de yakalanması ve yargılanmasını istediklerini söyledi.

 

42

Bir erkek gösterici de Floyd'un ölümü ve son günlerde yaşanan olaylar nedeniyle son derece üzgün olduğunu belirterek ''Kendimi çok çaresiz hissediyorum ve elime bir süpürge alıp dışarı çıktım. Nereden başlayacağımı dahi bilmiyorum ama temizlemeye, toparlamaya ve kentin iyileşmesine yardım etmek istiyorum ve bu yüzden buradayım. dedi.

 

43

Gösterici, şiddet olaylarını ve yıkımı tasvip etmediğini ve bunların meşrulaştırılamayacağını ancak öfkenin anlaşılabilir olduğunu ve kendisinin de Floyd'un öldürülmesine öfkeli olduğunu kaydetti.

 

44

George Floyd'un ölümünün konuşulması gerekirken, olayların farklı bir boyuta taşındığına dikkati çeken gösterici, ''Dün gece yaşananlar kontrolden çıktı ve bu durumun ulusal muhafızların gerçek mermilerle ateş açmasına sebep olmasını istemiyorum. Daha fazla şiddet görmek istemiyorum ve şu an kimse ne yapacağını bilmiyor.'' diye konuştu.

 

45

Şiddet olaylarını bastırmak için 500 ulusal muhafızın bulunduğu kentte sokağa çıkma yasağı bugün de saat 20.00'den 06.00'ya kadar devam edecek.

 

46

Kentte dün yaşanan şiddet olaylarında polis, 25 kişiyi isyan çıkarma ve iki kişiyi ise hırsızlıktan gözaltına aldı.

 

47Floydun Nefes alamıyorum feryadı, polis şiddetini gündeme taşıdı

Floyd'un "Nefes alamıyorum" feryadı, polis şiddetini gündeme taşıdı

46 yaşındaki George Floyd, salı günü dolandırıcılık şüphesiyle Minneapolis’te polisler tarafından gözaltına alınırken bir polisin uzun süre diziyle boynuna basması nedeniyle dakikalarca "Nefes alamıyorum" diye yalvarmıştı. Floyd, olay yerine gelen acil sağlık ekiplerince kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

 

48

Çevredekilerin cep telefonlarıyla kaydettiği görüntüler sosyal medyada büyük tepki topladı, ülkede siyahilere yönelik polis şiddeti tartışmalarını tekrar alevlendirdi ve gösteriler Minneapolis başta olmak üzere birçok kente sıçradı.

 

49

Floyd'u gözaltına alırken boynuna dizini basarak ölümüne sebep olan polis memuru Derek Chauvin'in üçüncü derece cinayet ve ikinci derece taksirle adam öldürmekten yargılanacağını açıklanmıştı.

 

50

Cumartesi akşamı ülkedeki en az 8 eyalette, destek için Ulusal Muhafız birliklerinin göreve çağrıldığı belirtilirken 16 eyaletteki 25 şehirde gece sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ETİKETLER : Dünyada Çinin arkasında duran ve yüzyıllardır dünyayı dizayn eden paradan para kazanan kürersel soykırımcı sermaye ile.. ABD derin devletinin arkasında olduğu üretici sermaye arasında covid-19 la başlayan savaş giderek tüm
Diğer DÜNYA haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA