SİİRT BELEDİYESİNDE KAYYUMUN İLK İCRAATI KÜRT DİLİ-EDEBİYATI ve KÜLTÜRÜNE SALDIRMAK OLDU..

Rojava’da (Suriye) olduğu gibi Bakur’da TC kürt dili-edebiyatı ve kültürüne saldırıyı, bölücülüğü ve ırkçılığı ana politikası haline getirdi..
Bu haber 2020-05-30 21:37:46 eklenmiş ve 462 kez görüntülenmiştir.

 

SİİRT BELEDİYESİNDE KAYYUMUN İLK İCRAATI KÜRT DİLİ-EDEBİYATI ve KÜLTÜRÜNE SALDIRMAK OLDU..

 

Rojava’da (Suriye) olduğu gibi Bakur’da TC kürt dili-edebiyatı ve kültürüne saldırıyı, bölücülüğü ve ırkçılığı  ana politikası haline getirdi..

 

Kayyum atanan Siirt Belediyesinde Kayyumun ilk işi, ilk icraatı Celadet Ali Bedirxan Kütüphanesi yıkmak oldu. Birçok analiz yazı haberimizde de belirttiğimiz gibi TC derinden işgal edilmiş bir ülke. Ana politikalarının omurgasını ise Kürt bölgelerini Türkiyeden koparma ve Türkiyeyi bölme..

 

Kayım siyon ağababalrına kürt kültürü dili ve edebiyatına düşman olduğunu kütüphaneyi yıkarak mesajını güçlü bir şekilde vererek Türkiye’ye nasıl ihanet içerisinde olduğunu ortaya koyarken.. Terörle mücadele adı altında yatan gerçek niyetlerinin bir an önce Kürtleri TR’den koparmak için ne gerekiyorsa onu yapıyorlar..Bir başka ifade ile TR akla zara bir ihanet sarmalıyla sarılmış bulunmaktadır..

 

 Yerine kayyım atanan Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık

Yerine kayyum atanan Halkların Demokratik Partisi üyesi (HDP) Siirt Belediye Eşbaşkanı Berivan Helen Işık, kayyımın Celadet Ali Bedirxan Kütüphanesi’nin yıktığını belirterek, "Hafızalarda her seferinde daha derin yaralar açıyorsunuz" dedi.

 

 

Şahsi twitter hesabından açıklama yapan Işık, “Kayyumun ilk icraatı; Celadet Ali Bedirxan kütüphanemizi yıkmak oldu. Bilime,Sanata,Kütüphanelere ve güzel olan her şeye düşmanlar. Hafızalarda her seferinde daha derin yaralar açıyorlar” ifadelerine yer verdi.

 

Kütüphanenin yıkılma gerekçesiyle ilgili ise henüz açıklama yapılmadı.

 

Siirt Belediyesi’ne 15 Mayıs’ta kayyım atanmıştı. Gözaltına alınan Siirt Belediye Eşbaşkanları Berivan Helen Işık ve Peymandara Turhan, 19 Mayıs’ta adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

ETİKETLER : Rojava’da (Suriye) olduğu gibi Bakur’da TC kürt dili-edebiyatı ve kültürüne saldırıyı bölücülüğü ve ırkçılığı ana politikası haline getirdi..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA