SELMANI- KURDİ (RA) KERAMETİ..

Resûlullâh (s.a.v.) bir hadîs-i şerîfte: “Sâbıklar (öncekiler) dört kişidir. Arabın sâbıkı, önderi benim. Rûmun sâbıkı Suheyb’dir. Acemin sâbıkı Selmân’dır. Habeşin sâbıkı Bilâl’dir” buyurdu.
Bu haber 2020-05-28 07:43:32 eklenmiş ve 533 kez görüntülenmiştir.

 

SELMANI- KURDİ (RA) KERAMETİ..

 

Selmân-ı Fârisî (r.a.) İsfehânlı’dır. Künyesi Ebû Abdullâh’dır. Emîr-ül Mü’minîn Ömer (r.a.) onu Medayn’a vâlî ta’yîn etdi. Emîrül Mü’minîn Osmân (r.a.)’in halîfeliği zamanında vefât etti. Siyer âlimleri Selmân-ı Fârisî (r.a.)’in uzun ömür sürdüğünü ve Hz. Îsâ (a.s.)’ın vâsîsine ulaşğını, iki yüz elli sene veyâ dahâ fazla yaşadığını söylemişlerdir.

 

Enes (r.a.) şöyle rivâyet etmiştir: Resûlullâh (s.a.v.) bir hadîs-i şerîfte: “Sâbıklar (öncekiler) dört kişidir. Arabın sâbıkı, önderi benim. Rûmun sâbıkı Suheyb’dir. Acemin sâbıkı Selmân’dır. Habeşin sâbıkı Bilâl’dir” buyurdu. Diğer bir hadîs-i şerîfte: “Selmân bizdendir, Ehl-i beytdendir.” buyurdu. Şöyle nakledilir: Selmân-ı Fârisî (r.a.)’in vefâtı yaklaşınca hanımına, bir miktâr misk verdi. “Onu suya koy ve başımın etrâfına saç, insan ve cin olmayan kimseler yanıma geleceklerdir.” dedi. Hanımı dedi ki, söylediği gibi yaptım, sonra dışarı çıktım. İçerden “es Selâmü aleyküm yâ Resûlullâh (s.a.v.)’in sâhibi, arkadaş.” diye bir ses duydum. İçeri girdim vefât etmişti. Yatağında uyuyor gibiydi.

 

Sa’îd bin Müseyyib (rh.a.), Abdüllah bin Selmân (r.a.)’den naklen şöyle anlatmışdır: “Selmân-ı Fârisî (r.a.) bana dedi ki, “Ey kardeşim, hangimiz önce vefât ederse, önce vefât eden kendini hayâtta olana göstersin.” dedi. Ben “Bu mümkün olur mu?” diye sordum. “Evet mümkün olur. Çünkü, mü’minin rûhu bedenden ayrılınca, istediği yere gidebilir. Kâfirin rûhu siccînde habsedilmişdir.” dedi. Selmân-ı Fârisî (r.a.) vefât etdi. Bir gün kaylûle için uyurken rü’yâmda Selmân-ı Fârisî (r.a.)’in geldiğini gördüm. Selâm verdi. Selâmını aldım ve “Yerini nasıl buldun.” dedim. “İyidir, tevekkül et, tevekkül ne iyi şeydir.” dedi ve bu sözü üç kerre tekrârladı.

(Molla Cami, Şevahidü’n-Nübüvve, 408.s.)

Mevlâna Takvimi

 

 

ETİKETLER : Resûlullâh (s.a.v.) bir hadîs-i şerîfte: “Sâbıklar (öncekiler) dört kişidir. Arabın sâbıkı önderi benim. Rûmun sâbıkı Suheyb’dir. Acemin sâbıkı Selmân’dır. Habeşin sâbıkı Bilâl’dir” buyurdu.
Diğer DİN KÖŞESİ haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA