Rojava’da Kürt Ulusal Birliği Kuruldu

Suriye Kurdistanı, Rojava’da Kürt Ulusal Birliği Kuruldu
Bu haber 2020-05-21 20:04:01 eklenmiş ve 545 kez görüntülenmiştir.


Suriye Kurdistanı, Rojava’da Kürt Ulusal Birliği Kuruldu

 

Yüzyıldan fazladır dünyanın en büyük sancılı coğrafyalarının başında Kurdistan gelmektedir. Birçok yazı ve analiz haberimizde de belirttiğimiz gibi soykırımcı siyonizm, vahşi kapitalizm dünyayı işgale soyunurken, Çarlık Ve Osmanlının yıkımı ve yıkım süreçlerinde Asyadan ortadoğuya sürgün, soykırım-tehcir halkların kaçınılmaz kaderi yapılmıştı.. Hıristiyan ve Müslüman halklar siyonizmi ve vahşi kapitalizmi bilmediklerinden.. Cehaletlerinden ölümlere, soykırımlara, ölüm uykularında yakalandılar..

 

Kürtlerin durumu ise dünyada benzeri olmayan bir soykırım durumuydu coğrafyaları parça-parça yapıldığı gibi, sahte suni sınırlar, sahte uyduruk diktatörlükler, devletler..  Suriye Kurdistanından Kurdistana Sora (Ermenistan) ırkçı-faşist ulus devletler Kürdistan üzerinde inşa edilen soykırım gettoları oldular.. Haslklar özgür düşünce bilimsel bilgiden uzaklaştırılarak soykırıma açık koyun sürülerine çevrildiler..

 

Soykırımcı siyonizm tc, suriye-ırak gibi diktaörlüklerle, iran gibi kurdistan coğrafyası üzerinde kurulu rejimler Kürtlere köle statüsü bile vermediler. Kürtler diye bir ulus yoktu. Kurdistana Sor Eriwandda ise 2 milyona yakın kurt tehcire soykırıma uğradı. Ama ortada bir makale bile yok.  Soykırım, asimlasyon, kurdistanın boydan boya parçalanması ve kürtlerin dil,din,ırk, kültür olarak tarihten silinmesi projesini kurdlere bu proje için tc, iran, ırak, suriye, ermenistan gibi uyduruk faşist-diktatör devletçikler kürdistan coğrafyasına kazık gibi çakıldılar..

 

Bu devletlerin uşaklık yapacağı halkları yok edeceği terör devleti israili ise filistine inşa ettiler..  Bu devletlerin içinde yaşayan halklar ırkçı faşist devletlerin gazı ve yemi ile bu rejimlerin  kendilerine çalıştıklarını zanederken daha yeni-yeni hepsinin siyonist israil ve vahşi kapitalizm  için yem yapıldıklarını görmeye ve idrak etmeye başladılar..

 

 Rojava da durum daha vahimdi. Kürdün kimliği yoktu. Terörist israil kurulduktan kısa bir süre sonra siyonist ajanlar, terör lejyonları Rojevayı derinden işgal ettiler. Katil eset rejmi Kürtleri kimliksiz bir şekilde kırarken.. Siyonistler, kripto kürtler..  heval ayağı ile terör lejyonları ile kürdleri sarmaya başladılar. 1959 da Kurd çocuklarını bir sinamaya doldurup (Amude Katliamı) yüzlerce kürd çocuğunu  diri diri yaktılar.. Ve kurdistan tarihi halepçede olduğu gibi abd-israil küresel siyonist firmalrın biyolojik silahlarıyla.. günümüze kadar sayısız soykırım, yakılıp yıkılma yok edilme tarihi oldu..

 

90’lardan beri diktatör devletin yanında siyonizmin 2. Gücü olarak ortaya çıkarılan terör lejyonları ise ileri gelen kurd aile-aşiret lerini çaktırmadan imhaya giriştiler. Kürdüm ayağına hareket edenler çaktırmadan kürtleri soykırıma uğratırken.. İş-İt,  ösö, haşdibeşdi gibileri ise açık açık kürdleri imhaya giriştiler.. Kripto kürt aşiretleri oluştururarak akla zarar projelerle kürtleri ve kurdistanı sardılar..

 

Burada pkk-pyd gibi oluşumlar siyonist emperyalden aldıkları güçle kürdlerin tepelerine çöktüler. Kripto siyonist kürtler Kürtlere nefes aldırmadılar.. Ve 90 lardan günümüze geçen sürede gerek devletlere, gerek örgütlere vb. akmak zorunda kalan  kürlder ve kürd halkı giderek uyanmaya, kürtlere ve kürdistana dayatılan büyük soykırım  fotoğrafını görmeye ve çözmeye başladılar..

 

Bu uyanış Rojava’da Meyvesini vermeye başladı.. Kürtler ulusal birliklerini inşa edecek  Kürdistan ,için en büyük devrimci çıkışlardan biri olabilecek siyasi bir birliğe imza atarak aynı çatı altında buluştular..

 

Suriye Ulusal Kürt Partisini Kurdular.. İdrisi Bitlisinin , Ahmede Xani’nin ideali doğrultusunda yüzyıllar sonra da olsa tarihi bir birlik adımı attılar.. Artık kürtler mosad-cia ajanları, kripto kürtlerin, bölgedeki faşist ulus devletlerin, siyonizmin truva atları kominizm-sosyalizm gibi   jargonları ile harcayacağı yemler olmaktan çıkmaya giderek insanlığa geçmiş bin yıllarında olduğu çıkış nefesi olmaya, Selahaddin Eyubi gibi haçlı siyonizmin bölgede söküleceği aktörlere dönüşmeye, siyonistlerin dayattığı amblem ve işaretlerle değil kürtlerin kendine has yaşam renkleri ile yine yaşamın kaynağı olarak ortaya çıktılar..  

 

Kürtler ne terör lejyonlarına, ne de ulus devlet, diktatör devlet faşizmine yem olacak bir halk olmadıklarını ortaya koydukları siyasal birlikle ispat ettiler..

 

Bu anlamda Syria da hayatra geçirilen “Kürt Ulusal Birliği Partileri”  oluşumunu kutluyoruz. Kürt halkı ve Ortadoğu halkları için hayırlı olsun dileklerimizi sunuyoruz..

 

 

Basından..

Rojava’daki Kürt siyasi güçleri ve partiler, ulusal birlik çalışmalarını bir üst aşamaya taşıyarak “Kürt Ulusal Birliği Partileri” adlı bir oluşum kurdu.

 

Rojava’da 25 Kürt siyasi hareketi ve parti bugün Kamişlo’da gerçekleştirdikleri toplantı sonrası ulusal birlik çalışmalarını bir üst boyuta taşıyan kararlar aldı.

 

Toplantı sonucunda bölgedeki ulusal birlik çalışmalarını destek ve takip için ‘Kürt Ulusal Birliği Partileri’ adlı yeni bir oluşumun kuruluşu ilan edildi.

 

Toplantı sonrası yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Suriye ve bölgenin mevcut durumu, Kürt güçleri ve siyasi partileri arasındaki görüşmelerin önemi, Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanlığı’nca, Rojava Kürdistan’ında Demokratik Özerk Yönetim çatısı olan ve olmayan Kürt partilerinin aynı tutum ve safta buluşması için oluşturulan inisiyatifin desteklenmesi amacıyla, 18 Mayıs 2020 tarihinde Kamişlo’da tarafımızca toplantı gerçekleştirilmiş ve toplantı sonucunda aşağıdaki hususlarda karar kılınmıştır:

 

- Kürtlerin birliği adına ortaya çıkan gelişmeleri takip etmek için ‘Kürt Ulusal Birliği Partileri’ adı altında ortak çalışmalar yürütülecek ve bu yapı bir komite tarafından temsil edilecektir.

 

- Şiarımız ve logomuz ‘Kürt Ulusal Birliği Partileri’ olarak belirlenmiştir.

 

- Sahada yaşanan gelişmeler ve olaylara ilişkin ortak tartışmaların yürütülmesi amacıyla bu partilerin temsilcileri periyodik toplantılar gerçekleştirecektir.”

 

 Doğu Medya –Haber Merkezi..

ETİKETLER : Suriye Kurdistanı Rojava’da Kürt Ulusal Birliği Kuruldu
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA