Sancar: İktidar Kürtlerin düşmanıdır..

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP’li belediyelere kayyum atanmasına ilişkin, “İktidarın darbe planı devam ediyor. Belediyeler bu planın en öncelikli hedefidir”
Bu haber 2020-05-16 00:45:29 eklenmiş ve 665 kez görüntülenmiştir.

 

Sancar: İktidar Kürtlerin düşmanıdır..

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP’li belediyelere kayyum atanmasına ilişkin, “İktidarın darbe planı devam ediyor. Belediyeler bu planın en öncelikli hedefidir”

 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin yönetimindeki Siirt, Iğdır, Baykan, Kurtalan ve Altınova belediyelerine kayyum atanması ve belediye eşbaşkanlarının gözaltına alınmasına ilişkin partinin Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenledi.

 

Sancar, “Kayyum irade gaspıdır ama aynı zamanda bütün yoksulların ekmeğinin, aşının gaspıdır. Ekmeğini, aşını korumak isteyen, onurlu bir yaşam sürmek isteyen bütün emekçilerin, emekçilerin örgütlerine buradan sesleniyoruz; kayyuma karşı mücadele, demokrasi için mücadeledir. Kayyuma karşı koymak, savaşa karşı çıkmaktır. Kayyum politikasını reddetmek, yoksulluğa karşı çıkmaktır. Ülkenin onurlu insanları, demokrasi ve barış isteyen bütün güçleri, bu gerçeğin farkına iyi varmalıdır” dedi.

 

“Bu iktidar bir darbe rejimidir, bu iktidar bir darbe ürünüdür, bu iktidar darbecidir, demokrasi düşmanıdır, halk iradesinin düşmanıdır. Bu iktidar Kürtlerin düşmanıdır” diyen, Kürt halkının iradesine ve onuruna sahip çıkmayı bildiğini söyledi.

 

On yıllardır, hiçbir baskının Kürt halkını sindirmeye yetmediğini, onun temsilcilerini diz çökmeye yöneltemediğini kaydeden Sancar, sözlerine şunları ekledi:

 

“Diz çökmeyeceğiz, sinmeyeceğiz, mücadeleyi kararlılıkla büyüteceğiz. İktidarın darbe planı devam ediyor. Belediyeler bu planın en öncelikli hedefi ama toplumdaki diğer demokrasi alanlarını da darbeci yöntemlerle kendi kontrolüne almak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Bu iktidar elindeki yetkileri kullanarak demokrasiyi, halk iradesini ortadan kaldırmak suretiyle bir darbe gerçekleştirmektedir” diyen Sancar, “İktidar kayyum politikasıyla Kürt halkına düşmanlık yapıyor. Kayyum Kürt düşmanlığının en sert, en açık örneğidir. İktidarın darbeci anlayışı başka alanlarda da kendini gösteriyor.

 

İktidar CHP’li belediyeleri de kayyum şantajıyla terbiye etme yoluna gitmiştir. İnsanlık koronavirüs salgınıyla mücadele ederken, insanlık bu tehlikeyle dayanışma yoluyla baş etme yolunu seçmişken; iktidar dayanışmayı halkın kendi örgütlenmesini ortadan kaldırma planlarının peşinde olmuştur.

 

Kayyum uygulamalarının başından beri kamuoyunu uyarıyoruz. Kamuoyuna çağrılar yapıyoruz. Sadece HDP’nin, sadece Kürt halkının bir meselesi olarak görürseniz yanılırsınız. O nedenle belediyelerimize yönelik bu gaspın hep birlikte göğüslemek gerektiğini de belirtmiştik. Eğer o gün gerekli dayanışmayı gösterseydik, o gün hep birlikte iktidarın gaspçı faşizan uygulamasını durdurmak için bir araya gelseydik, bugün belki bu tablo ile karşılaşmazdık.

 

Kürt halkı baskılardan korkmaz

 

Biz halkımızın iradesini yok sayan, Kürt düşmanlığı politikasını merkezine koyan bu iktidara karşı dimdik ayaktayız. Her türlü demokratik yöntemle mücadele etmeye kararlıyız. Kayyum uygulaması bizim mücadele kararlılığımızı artırmaktan başka bir sonuç doğurmaz. Yine bütün dünya biliyor ki, HDP baskılara boyun eğmez, Kürt halkı baskılardan korkmaz, baskılar karşısında sinmez.

 

Biz her türlü hukuksuzluğa, adaletsizliğe, demokrasi dışı her türlü uygulamaya, savaş politikalarına karşı bütün gücümüzle demokratik zeminde mücadele etmeye devam edeceğiz. Bu ülkeye barışı ve demokrasiyi, bizim bu kararlılığımızın getireceğinden şüphe duymuyoruz. Ama bütün ülke için demokrasi, Türkiye için barış, bölgede barış sadece Kürtlere sadece HDP’ye bırakamayız. Bu yüzden bütün demokrasi güçlerine, bu ülkede barış içerisinde yaşamak isteyen herkese çağrımızı yineliyoruz: Gelin bir arada duralım. Gelin birlikte mücadelenin yollarını genişletelim. Kayyum uygulaması bir savaş politikasıdır.

 

Kayyum uygulaması savaş politikası yoluyla halkın cebinden hakkını, yoksulun evinden aşını gasp etmektir. O nedenle kayyum uygulaması irade gaspıdır ama aynı zamanda bütün yoksulların ekmeğinin aşının gaspıdır. Ekmeğini aşını korumak isteyen onurlu bir yaşam sürmek isteyen bütün emeklilere, emekçilerin örgütlerine buradan sesleniyoruz: Kayyuma karşı mücadele demokrasi için mücadeledir. Kayyum politikasına karşı koymak savaşa karşı çıkmaktır. Kayyum politikasını reddetmek yoksulluğa karşı çıkmaktır. Ülkenin onurlu insanları, ülkenin demokrasi isteyen, barış isteyen bütün güçleri bu gerçeğin farkına iyi varmalıdır.”

ETİKETLER : Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar HDP’li belediyelere kayyum atanmasına ilişkin “İktidarın darbe planı devam ediyor. Belediyeler bu planın en öncelikli hedefidir”
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA