MAHMUT ALINAK TAHLİYE EDİLDİ..

SIRF KÜRT OLDUĞU, DOĞRULARI İFADE ETTİĞİ İÇİN SİYONİST TC REJMİNİN HAYATINI ZİNDANA ÇEVİRDİĞİ, HAYTI TUTUKLAMALR ve YARGILAMALRLA GEÇEN KURD SİYASETÇİ MAHMUT ALINAK TAHLİYE EDİLDİ..
Bu haber 2020-05-13 20:14:49 eklenmiş ve 730 kez görüntülenmiştir.

 

MAHMUT ALINAK TAHLİYE  EDİLDİ..

 

SIRF KÜRT OLDUĞU, DOĞRULARI İFADE ETTİĞİ  İÇİN SİYONİST TC REJMİNİN HAYATINI ZİNDANA ÇEVİRDİĞİ, HAYATI TUTUKLAMALR ve YARGILAMALRLA GEÇEN KURD SİYASETÇİ MAHMUT ALINAK TAHLİYE EDİLDİ..

 

Haber Merkezi - Müebbet hapis cezasıyla yargılanan Kürt siyasetçi Mahmut Alınak, davanın ilk duruşmasında tahliye oldu. Bu gelişme artık hukuk alanında  iyice deşifre olan köşieye sıkışan TC rejminin Kürtlere ve vatandaşa oyun yapmada iyice köşeye sıkıştığını da ortaya koydu..

 

Kars’ta 17 Şubat’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından, “Devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak” gerekçesiyle tutuklanan Alınak, Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tahliye edildi.

 

Kürt siyasetçinin oğlu ve Avukatı Bişar Alınak, Twitter hesabından "Babam tahliye edildi. Darısı tüm siyasi tutsaklara..." paylaşımı yaptı.

 

    Babam tahliye edildi. Darısı tüm siyasi tutsaklara...

    — Bişar Abdi Alınak (@NakBisar) May 13, 2020

 

Kars'ta 13 Şubat tarihinde “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla gözaltına alınan Siyasetçi ve Yazar Mahmut Alınak, “Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak, devletin bağımsızlığını zayıflatmak” suçlamaları ileri sürülerek 17 Şubat'ta tutuklanmıştı.

 

Alınak, polisin zorla kelepçe takmak istemesine karşı direnerek, “Onur kavgası çocukluğumdan beri hep benim bir parçam oldu. Beni merak etmeyin” demişti.

 

Hakkında onlarca kez dava açılan Alınak’ın bir süre önce “Mehmet Tunç ve Bêkes” adlı kitabı yasaklanmış ardından İstanbul 22’in Ağır Ceza Mahkemesi, Alınak hakkında “örgüt propagandası yapmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti devletini alenen aşağılamak” iddiasıyla iddianame hazırlamıştı. İddianamede kitapta yer verilen tüm yazılar da suç sayılmıştı.

 

Ayrıca, Alınak hakkında müebbet hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianamede, Kürtçenin resmi dil olması için Birleşmiş Milletlere (BM) başvurma girişimleri suç olarak yer almıştı.

ETİKETLER : MAHMUT ALINAK TAHLİYE EDİLDİ..
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA