DERSİM SOYKIRIMINI KURDİSTAN BAYRAĞI AÇARAK KINADI..

Dersim katliamı TR ve Dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kınandı. Dersimde ise Cem Vazo Kurdistan bayrağı açarak soykırımcı tc rejmi kınadı..
Bu haber 2020-05-04 17:37:50 eklenmiş ve 533 kez görüntülenmiştir.

DERSİM  SOYKIRIMINI  KURDİSTAN BAYRAĞI AÇARAK KINADI..

 

Dersim katliamı TR ve Dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kınandı. Dersimde ise Cem Vazo Kurdistan bayrağı açarak soykırımcı tc rejmi kınadı..

 

Kurdi STK'lar, "Dersim Katliamı üzerinden  83 yıl geçti bin yıllar geçsede Kürdistanda işlenen hiçbir soykırım unutulmayacaktır. Soykırımcı TC rejmi ve  soykırımcıların hiçbiri yargılanmış değil. Ama üzerinden binlerce yıl geçsede kürtler soykırımcıları mezarlarından çıkarıp ulusal, yerel ve küresel ayakları ile bu katil sürülerini, bunların hangi  firma, bürokrat, devletlerle .. işledikleri soykkırmlardan er-geç  yargılayacaklardır.. Kürtlere ve Kürdistana soykırımı dayatanlar dünya varoldukça unutulmayacaklardır, soykırım unuturulmaycaktır"  açıklamsını yaptılar..

 

Dersim’de organizatör ve menejer Cem Vazo, Dersim Katliamı’nın 83’üncü yıl dönümü vesilesiyle kentteki Seyit Rıza anıtı önünde basın açıklaması yaparak Kürdistan bayrağı açtı.

Yusuf Yasin Sit'in fotoğrafı.Yusuf Yasin Sit'in fotoğrafı.

Dersim Katliamının 83'üncü yıl dönümünde bir kişi, Seyit Rıza anıtı önünde açıklama yaptıktan sonra anıta Kürdistan bayrağı astı.

 

Tarihe Dersim Katliamı olarak geçen ve 4 Mayıs 1937 yılında TBMM'de Bakanlar Kurulunun çıkardığı 'Dersim Tenkil Kararları' adlı kararname sonucu başlayan katliamın bugün 83. yıl dönümü. Katliamda resmi açıklamalara göre 16 bin, Dersim halkının anlatımlarına ve tanıklara göre 70 bin insan, çoğu yaşlı, kadın ve çocuk olmak üzere köylerde, mağaralarda, dere kenarlarında, bombalanarak, kurşuna dizilerek, yakılarak, kimyasal gaz kullanılarak, uçurumlardan atılarak öldürüldü.

 

Katliamın 83'ncü yılı nedeniyle dünyanın ve Türkiye'nin çeşitli yerlerde anmalar yapılıyor.

 

Organizatör ve menejer Cem Vazo, Dersim ve Güney Kürdistan'da yaşanan katliamlarda hayatını kaybedenlerin anısına Seyit Rıza büstünün önünde Kürdistan bayrağını açarak açıklama yaptı.

Cem Vazo yaptığı açıklamada, “Dün Dersim'de yaşanan katliam neyse Halepçe'de, Garzan'da, Güneyde, Ağrı'da yaşanan katliam odur” dedi.

 

Dersim katliamının acısının hala taze olduğunu belirten Vazo, “Bu katliam soykırımdır ve Dersim'de yaşanan acılar hala devam etmektedir. Dün Dersim'de yaşanan katliam neyse Halepçe'de, Garzan'da, güneyde, Ağrı'da yaşanan katliam odur. Bir hafta önce Kürt olduğu düşünüldüğü için bir çocuk öldürüldü. Biz bu kara günü lanetliyoruz. Dünyadaki ve dört parçadaki Kürtler adına bayrağı Pirim Seyit Rıza'nın heykeline bırakıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Cem Vazo, Kürdistan bayrağını Seyit Rıza heykeline bırakarak, eylemini sonlandırdı.

ETİKETLER : DERSİM SOYKIRIMINI KURDİSTAN BAYRAĞI AÇARAK KINADI..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA