KURDİSTAN’DA SAVAŞ ve SOYKIRIM BÜTÜN HALKLARIN SONUNU GETİRECEKTİR..

Önceki günlerde Rojava'da bir pazar yeri havaya uçurulurken, Bugünlerde ise BAKURDA PKK-TC, BAŞUR’DA İŞ-İT-HAŞDİ ŞABİ ile çatışırken, ROJAVA’DA RUSYA -ABD MİSİLLEME OYUNLARI ile Ön Asyadan Ortadoğuya
Bu haber 2020-05-03 09:57:10 eklenmiş ve 1269 kez görüntülenmiştir.

KURDİSTAN’DA SON HIZ SÜREN SOYKIRIM ve SAVAŞ BÜTÜN HALKLARIN SONUNU GETİRECEKTİR..

 

Önceki günlerde  Rojava'da bir pazar yeri havaya uçurulurken, Bugünlerde ise BAKURDA PKK-TC, BAŞUR’DA İŞ-İT-HAŞDİ ŞABİ ile çatışırken, ROJAVA’DA  RUSYA  -ABD MİSİLLEME OYUNLARI ile Ön Asyadan Ortadoğuya halklar ulus devlet faşizmi ve terör lejyonları oratak kıskacı ile yok edilmektedirler..(X1)

 

Kurdistan’da halklar 200 yıldır  iki yönlü büyük bir soykırım saldırısı ve kıskacı altında. Saldırı geçmişte diktatör ulus devlet, askeri darbelerle yapılırken, günümüzde ise bunlara terör örgütleri de eklendi..

 

Kurdistan üzerinde yaşayan halklar ise resmen koyun sürüsüne dönüştürülmüş.. Ne farslar, ne araplar nede tırkler devletlerle örgütlerin kendi geleceklerini nasıl yok ettiklerini ruhları bile duymuyor.. Ortada politik tek bir halk var oda Kürtler. Kürtlerin ise tek başına devlet-örgüt kıskacını yıkmaya güçleri yetmemektedir..

 

Eğer bölge halkları uyanıp TR, İran, Irak, Suriye’de  biran önce ırk-dil-din-mezhep, sınır üstü bir siyasal yapılanma, ırk-dil-din-mezhep üstü sivil-demokratik bir yönetim  için harekete geçmezlerse.. Yarın çok geç olacak, bütün bölge halkları soykırım-işgalle iki güç tarafından tarihten silineceklerdir. Bu iki güç sıkı sıkıya sarıldıkları ve kendilerinin zan ettikleri :

 

1-Ulus Devlet Faşizmi

2-Terör örgütleri ve Lejyonları..

 

Bu iki gücünde tek patronu küresel soykırımcı sermaye ve firmalar. Bölge halklarından önce bu soykırımcı sermaye önce Osmanlı ve Çarlığı tarihten sildi. Şimdi de  ulus devlet faşizmi ve terör lejyonları ile faşizm ve ırkçılık üzerinden bütün halkları siliyor.. İngilterenin ardından abd ve abyi ele geçiren küresel soykırımcı Sermaye, terör devleti İsrail, ABD aracılığıyla  Kurdistan coğrafyası üzerinde diledikleri politikaları hayata geçirmektedirler..

 

Rusya ise adeta israil-abd siyonist cenahının bir partneri gibi, Kürtlerin bir yüzyıldır vurguladıkları iran-ırak-suriye-turkiye ortak siyasal irade ve bölge halklarının yeniden siyasal bir birliğe kaymada önünü açmada tek bir hamle yapmayarak adeta gizliden gizliye bir ortaklıkla abd-israil karşıtlığı algısı ile Ortadoğuda  siyonizme, siyonist  işgale hizmet eden bir konumda seyr etmektedir..

 

Kurdistanın ulus devlet faşizmi ve terör lejyonlarıyla işgali ve kurdistan üzerinde süren kirli savaş, bütün halkların soykırımı ve işgalle düşürülmesidir..Bölge halkları bu gerçeği görmedikçe siyonizm nefes aldırmadan (rumu, rusu, ermenisi, kurdü, türkü, farsı,arabı..) hepsini toptan gömecektir..

 

Özet olarak, Ruslar, Türkler, Farslar.. Bilimum halklar bir taraftan ulus devlet faşizmi ile kandırılıp milliyetçilik-ırkçılık gazları ile düşürülürken, bu düşürmenin halklar tarafından görülmemesi ve algılanmamsı içinde terör lejyonları ile bütün halklar nefes alamyacak şekilde sarılmışlardır.. 

 

İşte siyonizmin dayttığı bu derin soykırım ve işgal planını halklar çözmezse soykırım-işgal.. bütün halkların ortak kaderi olmaya, bütün halklar düşürülene kadar da bu soykırım oyunları şidetlenerek  bütün halklar düşürülene kadar devam edecektir..

 

Birbaşka ifadeyle ulus devlet faşizmi ve terör lejyonları  halkları bilimsel bilgi özgür düşünceden uzaklaştırırken bir sonraki bio terör saldırısına yada bilinmeyen saldırıya cevap olacak bilim adamı ve yetişmiş beyin, insan tipi bu koşullarda ortaya çıkamayacağından Kurdistan üzerinde yaşayan bütün halkların toplu mezarlığına dönüşecektir.. Bölge halkları bu büyük tehdit ve tehlikeyi çözemese Ön Asyadan Ortadoğuya yapacak bir şey kalmayacaktır, siyonizm hepsini tarihe gömecektir..

 

İŞTE KURDİSTANDA BİRGÜNDE YAŞANANLAR..

 

Birkaç gün önce Rojavada halk Pazar yerinde soykırıma uğratılırken, bir-iki gün içinde yaşananlar bölge ve bölge halklarının nasıl bir soykırım çemberinde olduğunu net ortaya koymaktadır..

 

 Kerkük, Salahaddin ve Diyale vilayetlerinde IŞİD mensuplarıyla Şii milis gücü Heşdi Şabi arasından yaşanan çatışmalarda  Heşdi Şabi’ye bağlı 11 kişinin öldüğü bildirildi.

 

Rûdaw muhabiri Hiwa Hüsamettin Kerkük’ten aktardığı bilgilere göre, gece yarısından itibaren IŞİD mensupları tartışmalı bölgede konuşlu bulunan Iraklı güçlere yönelik 6 kez saldırı girişiminde bulundu.

 

Hiwa Hüsamettin, Diyale iline bağlı Abadiye kasabasında Iraklı güçlere karşı düzenlenen saldırıda 4 Heşdi Şabi mensubunun öldüğünü 2’sinin de yaralandığını aktardı.

 

Öte yandan saldırı sonrası bölgeye intikal eden takviye güçlerin yol güzergahına önceden yerleştirilen patlayıcının infilak etmesi sonucu 3 kişi öldü 4 kişi de yaralandı.

 

IŞİD’in saldırı düzenlediği bir diğer nokta ise Salahaddin vilayetine bağlı Amırli ilçesi oldu. Rûdaw muhabirinin aktardığı bilgilere göre, Heşdi Şabi'ye bağlı 52’inci Tugay ile IŞİD mensupları arasında yoğun bir çatışma yaşandı. Çıkan çatışma sonucu 2 Heşdi Şabi mensubu hayatını kaybederken 3 kişi de yaralandı.

 

Bir çok farklı bölgeden saldırı düzenleyen IŞİD, dün gece Kerkük’e bağlı Dakuk sınırlarına da saldırdı.  Gece yarısına kadar Iraklı güçlerle IŞİD mensupları arasında çatışma devam etti.

 

Rûdaw’a açıklama yapan Heşdi Şabi Sözcüsü, IŞİD’in dün gece farklı noktalardan düzenlediği saldırılar sonucu 11 Heşdi Şabi mensubu hayatını kaybetti 24’ü ise yaralandı. Öte yandan çıkan çatışmalarda 24 IŞİD mensubu öldürüldü.

 

BİDLİSTE PKK SALDIRISI..

Bitlis'te PKK mensupları ile jandarma arasında çıkan çatışmada 2 uzman çavuşun hayatını kaybettiği 4 jandarma uzman çavuşun ise hafif yaralandığını bildirdi.

 

Türkiye İçişleri Bakanlığı, Bitlis merkeze bağlı Sehi bölgesi yakınlarında PKK ile jandarma arasında çıkan çatışmada 2 jandarma uzman çavuşun hayatını kaybettiği 4 jandarmanın ise yaralandığı belirtildi.

 

Çatışma sonrası bölgede operasyonların devam ettiği ifade edildi.

 

ROJAVA’DA RUSLARDAN  ABD’YE MİSİLLEME..

 

Rus askerleri, ilk kez Rojava’nın Kamışlo kent merkezine ulaşmak isteyen ABD askerlerinin yolunu keserek, geri dönmelerine sebep oldu.

Rojava’da, son dönemde ABD-Rusya çekişmesine sahne Kamışlo kentinde bir ilk yaşandı.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, ABD askerlerini taşıyan 10 zırhlı araç, Heseki'de Rımelan-Kamışlo hattında devriye yaptığı sırada, ilçe merkezinin 20 kilometre doğusundaki Hazna Kavşağı'nda 9 zırhlı araçla bekleyen Rus askerlerince durduruldu.

ABD güçleri, Kamışlo'nın kuzeydoğusundaki Rımelan 'a dönmek zorunda kaldı.

Amerikan askerlerinin ayrılmasıyla, uçuş yapan 2 ABD savaş uçağı da bölgeden uzaklaştı.

Rus askerleri, ocak ayından bu yana Rımelan petrol sahasına ulaşmak isterken defalarca ABD askerlerinin engeline takılmıştı.

Böylece Rus askerleri ilk kez Amerikan askerlerini durdurarak misilleme yaptı.

ABD-Rusya çekişmesi

Olayın, ABD askerlerinin 27 Nisan'da Kamışlo kentinin batı kırsalı ile Dırbasiye ilçesinin güneyinde, Türkiye’nin Gıre Spi ve Sere Kaniye’ye operasyon düzenlemesinden sonra ilk kez devriyeler yapmasının ardından yaşanması dikkati çekti.

Gıre Spi ve Sere Kaniye’ye operasyonunun başlamasıyla kuzey hattından çekilen ABD askerleri, Heseki, Rakka ve Deyrizor illerindeki petrol sahalarına yoğunlaşmıştı.

 

 

X1- KURDİSTAN COĞRAFİ ADLAR

Türkiye tarafında kalan bölgeye(Kuzey Kurdistan)= Bakur

Irak tarafında kalan bölgeye(Güney Kürdistan)=Başur

İran tarafında kalan bölgeye(Doğu Kurdistan) =Rojhilat

Suriye tarafında kalan bölgeye(Batı Kurdistan) =Rojava

 

ETİKETLER : KURDİSTAN’DA SOYKIRIM –SAVAŞ SON HIZ SÜRÜYOR..
Diğer Kurdistan haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA