1 MAYIS, REJİM GİDEREK FAŞİZME KAYIYOR..

Rejim asıl faşist yüzünü Dersimde gösterdi. Kurdi başta olmak üzere değişik dillerde yazılan 1 Mayıs pankartını indirdiler. Renkelere ve dillere tahmülleri olmadığını birkez daha ortaya koydular..
Bu haber 2020-05-01 12:47:29 eklenmiş ve 663 kez görüntülenmiştir.

1 MAYIS,  REJİM GİDEREK FAŞİZME KAYIYOR, ASİMİLASYON-IRKÇILIK GİDEREK REJMİ ESİR ALMAYA BAŞLADI..

 

Bugün 1 Mayıs.  TC rejmi giderek iyice kafayı yemeye, faşizme kaymaya başladı. İstanbulda 1 Mayısı kutlamaya çalışan değişik sendika temsilcileri göz altına alınırken..


Rejim asıl faşist yüzünü Dersimde gösterdi. Kurdi başta olmak üzere değişik dillerde yazılan 1 Mayıs pankartını indirdiler.  Renkelere ve dillere tahmülleri olmadığını birkez daha ortaya koydular..


AKP ikitdarı sivil demokratik anayasa vb. şeyleri rafa kaldırarak, eski tc hastalıklarının tümünün merkezine dönüşerek, asimilasyon ve ırkçılık bataklıklarına boğazına kadar batarak,  resmen bölücülüğe, putatapıcılığa, ırkçılığa büyük prim kazandırdığı gibi, tr yi askeri darbe ve iç savaşa hazırlamak için ne kadar bilinçaltı operasyon varsa hepsini profesyonelce yerine getiriyor..


Pandemi nedeni ile gözaltılar, sokağa çıkma, valilik izni olmaması gibi nedenlerden hadi maruz görülebilir. Ama Dersimde Kürtçe bir pankarta tahammül edememe rejmin nasıl büyük bir faşizme -ırkçılığa kaydığınınen büyük göstergesi oldu. Rejim resmen halkı kutuplaştırarak bölüyor.  Ülkemizde iç savaş ve darbeye zemin mi hazırlanıyor..


Sırf değişik dillerde yazıldığı için bir pankartı indirme tamemen faşizmdir. Hitler yada Musolloni olsa belki bu faşist diktatörler dahi renklere ve dillere bu kadar agresif yaklaşamazlardı..

Rejmin değişik dil ve renklere alerjisi günümüzde dünya genelinde görülebilecek en faşist tutumlardan biri..

TC rejminin içindeki etki ajanları bilerek, diğer saftirik kesimlerde bilmeyerek  bu faşist zihniyetle Türkiye’yi adım-adım iç savaşa çektiklerini göremeyecek kadar körleşmektedirler..

 

Dersim belediyesinden yapılan açıklamada..

 

Yıllardır tüm etkinlik, eylem ve duyuru pankartlarının asıldığı kentimizin en işlek caddelerinden birinde 1 Mayıs vesilesiyle asılı olan belediyemize ait 1 Mayıs pankartımız, Valilik emriyle pankart asma yeri olmadığı iddia edilerek kaldırılmıştır denildi. Tek kelime ile ülkemizde rezalet faşist uygulamalarla halkta öfke doruğa çıkarılmaktadır..

 

İSTANBULDA GÖZALTILAR..

İstanbul’da 1 Mayıs anısına çelenk bırakmak için Taksim'e çıkmak isteyen, aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da bulunduğu 15 kişi gözaltına alındı.

1 Mayıs Dünya İşçi ve Emekçi Bayramı nedeniyle Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) yöneticileri Beşiktaş'taki genel merkez binası önünde toplandı.

Grup, Taksim Meydanı'na yürümek istedi. Ancak polis, sokağa çıkma kısıtlamasını hatırlattı.

Valiliğin de yürüyüşe izin vermediğini belirten polis, gruptan temsilcileri araçlarla Kazancı yokuşuna götürülebileceğini belirtti. Ancak grup yürümekte ısrar edince arbede çıktı.

15 kişi gözaltına alındı

Aralarında DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun da bulunduğu 15 kişi gözaltına alınarak polis minibüsüne bindirildi. Gözaltına alınanlar emniyet müdürlüğüne götürüldü.

Daha sonra CHP İstanbul Milletvekilleri Ali Şeker ve Serra Kadıgil’in de aralarında olduğu bir grup, DİSK’in çelengini Taksim Meydanı’na götürdü.

Kadıköy'de de 8 gözaltı

Öte yandan Kadıköy Rıhtım'da da 1 Mayıs pankartı açmak isteyen İnşaat-İş ve Umut-Sen üyesi 8 kişi gözaltına alındı.

Öte yandan Şişli Cevahir'den pankart açarak yürüyen Mücadele Birliği, Devrimci Parti, ESP, DÖB ve Dev-Güç'lülere polis müdahalede bulundu.


REJİM İYİCE TEK TİPE- FAŞİZME KAYMAYA BAŞLADI..


Dersim Belediyesi tarafından  farklı dillerde “Yaşasın 1 Mayıs” yazılı pankart Valilik kararı gerekçe gösterilerek gece saatlerinde polislerce indirildi.

Belediye tarafından Cumhuriyet Caddesi üzerinde bulunan alana asılan pankartta farklı dillerde “Yaşasın 1 Mayıs” ve “Emeğimizin, irademizin, yaşamımızın, gasp edilmesine karşı; söz, yetki, karar hakkımıza sahip çıkalım” yazıyordu.

Pankart, Valilik kararı ile gece geç saatlerde bulunduğu yerden söküldü.

Pankartın sökülmesinin ardından Belediye sosyal medyada yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Belediyemizce 4 dilde yazılmış; halkımızın,  emekçilerin 1 Mayıs  birlik mücadele dayanışma gününü kutlamak amacıyla çarşı meydanına asılan pankart valinin emri sonucu indirilmiştir. Gerekçe ise yıllardır pankart asılan yerin,  pankart yeri olmadığıdır. Gün içinde pankartın yerinin değiştirilerek  yer altı çarşısı üstü girişindeki yere pankartın asılması  istenmiştir.Daha  önce bir çok vesileyle mevcut yere pankart asıldığını ve buna dair daha önce hiçbir sorun yaşanmadığı ifade edilmiş olmasına rağmen keyfi şekilde emir sonucu emniyet birimleri tarafından pankartımız yerinden indirilerek emniyete götürülmüştür”

Yıllardır tüm etkinlik, eylem ve duyuru pankartlarının asıldığı kentimizin en işlek caddelerinden birinde 1 Mayıs vesilesiyle asılı olan belediyemize ait 1 Mayıs pankartımız, Valilik emriyle pankart asma yeri olmadığı iddia edilerek kaldırılmıştır.



1 MAYIS İŞÇİ MARŞI

 

Günlerin bugün getirdiği, baskı zulüm ve kandır.

Ancak bu böyle gitmez, sömürü devam etmez,

Yepyeni bir hayat gelir, bizde ve her yerde.


1 mayıs, 1 mayıs işçinin, emekçinin bayramı

Devrimin şanlı yolunda,ilerleyen halkların bayramı.


Yepyeni bir güneş doğar, dağların doruklarından,

Mutlu bir hayat filizlenir, kavganın ufuklarından.

Yurdumun mutlu günleri, mutlak gelen gündedir.


1 mayıs, 1 mayıs işçinin, emekçinin bayramı,

Devrimin şanlı yolunda,ilerleyen halkların bayramı.


Ulusların gürleyen sesi, yeri göğü sarsıyor,

Halkların nasırlı yumruğu, balyoz gibi patlıyor.

Devrimin şanlı dalgası, dünyamızı kaplıyor.


Gün gelir, gün gelir zorbalar kalmaz gider,

Devrimin şanlı yolunda,kül gibi savrulur gider.


Söz: Sarper Özsan

Müzik: Sarper Özsan


1 MAYIS'IN ÖNEMİ NEDİR?


1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günü. 1 Mayıs dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir.


Türkiye'de ilk kez 1923'te resmî olarak kutlanmıştır. 2008 Nisan'ında, "Emek ve Dayanışma Günü" olarak kutlanması kabul edilmiştir. 22 Nisan 2009 tarihinde TBMM'de kabul edilen yasa ile 1 Mayıs resmi tatil ilan edilmiştir.


1 MAYIS'TA NE OLDU?


İlk kez 1856'da Avustralya'nın Melbourne kentinde taş ve inşaat işçileri, günde sekiz saatlik iş günü için Melbourne Üniversitesi'nden Parlamento Evi'ne kadar bir yürüyüş düzenlediler.


1 Mayıs 1886'da Amerika İşçi Sendikaları Konfederasyonu önderliğinde işçiler günde 12 saat, haftada 6 gün olan çalışma takvimine karşı, günlük 8 saatlik çalışma talebiyle iş bıraktılar. Şikago'da yapılan gösterilere yarım milyon işçi katıldı. Luizvil'de (Kentaki) 6 binden fazla siyah ve beyaz işçi, birlikte yürüdü. O dönemde Luizvil'deki parklar, siyahlara kapalıydı. İşçiler, sokaklarda yürüdükten sonra hep birlikte Ulusal Park'a girdi. Her eyalet ve kentte, siyah ve beyaz işçilerin birlikte yaptığı gösteriler, gazeteler tarafından, 'Böylece ön yargı duvarı yıkılmış oldu' şeklinde yorumlanmıştı .


Bu gösteriler 1 Mayıs'ı izleyen günlerde tüm harareti ile devam etti ve 4 Mayıs'ta kanlı Haymarket Olayı'na yol açtı.


Uygulanan yasal baskılarla bu gösterinin tekrarlanması engellendi. 14 Temmuz-21 Temmuz 1889'da toplanan İkinci Enternasyonal'de Fransız bir işçi temsilcisinin önerisiyle 1 Mayıs gününün tüm dünyada "Birlik, mücadele ve dayanışma günü " olarak kutlanmasına karar verildi. Böylece ikinci gösteri 1890 yılında yapılabildi.


Zamanla 8 saatlik işgünü birçok ülkede resmen kabul edildi.


TÜRKİYE-DÜNYA VİDEOLU HABERLER, MÜZİK, BELGESEL..

TÜM VİDEOLAR İÇİN

DOĞU MEDYA TV TIKLAYIN..

Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'DOĞU MEDYA TV'

ETİKETLER : 1 MAYIS –REJİM GİDEREK FAŞİZME KAYIYOR..
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA