YALNIZ DEĞİLSİN ESENYURT

Koza Mahalesi Muhtarı Cavide Karakülah, Esenyurt Beşiktaşlılar Dernek Başkanı feyyaz Akgül ve Suriyeli bir iş adamı olan Rıfat Omar’ın bir araya gelerek ortak yaptıkları duyarlılık yardım projesi takdir ile karşılandı.
Bu haber 2020-04-19 16:43:54 eklenmiş ve 533 kez görüntülenmiştir.

 

Bölgede örnek projelere öncülük edecek şekilde ihtiyacı olan herkese ulaşılmaya çalışılması ve ihtiyaçların böyle bir projeyle giderilmesi memnuniyet yarattı.

Son Korona virüs belasının dünyanın başına bela olduğu gibi ülkemizin de başına bela olmuş durumdadır. Ülkenin dört bir tarafından başlatılan kampanyalar sürerken, İstanbul’un ve Türkiye’nin en büyük ilçesi olan Esenyurt Koza Mahallesi Muhtarlığının başlattığı kampanyasının etkileri sürmeye devam ediyor.

 

‘’Yalnız Değilsin Esenyurt’’

1 ve 2. Ayakları tamamlanmak üzeredir, 3. Ayağı ise ulaşamadıklarına, çok yakında başlayacak olan Ramazan ayında ulaşacaklarını dile getirip duyarlı kişilerden destek talep ettiler.

 

Gece Gündüz Yanımızda Oldular

Esenyurt halkı, Ak batı esnafı, Esenyurt Beşiktaşlılar Derneği yönetimi ve taraftarları gece gündüz demeden yanımızda oldular. Gerek maddi gerekse manevi özellikle de kolilerin hazırlanmasında hiçbir zaman desteklerini eksik etmediler. Bu konuya duyarlı olan annelere buradan teşekkür ederiz.

 

İyi İnsan Olmadan İyi Beşiktaşlı Olunmaz

Beşiktaş derneğinin ve taraftarlarının sunduğu katkıları ve duyarlılıkları bizi çok duygulandırdı. Bizlere Efsanevi başkan Süleyman Seba başkanın şu lafını hatırlattı: ‘’ İyi insan olmadan iyi Beşiktaşlı olunmaz’’ lafını bizler duyarlı taraftarlar olarak kendimize rehber edindik.

 

Günde kaç kişiye ulaşılıyor?

Bizler günde 400 kişiye ulaşıp her türlü ihtiyaçlarını giderip yaralarına dermen olmaya çalışıyoruz. Ramazan’da bu işin 3. Ayağı olan ‘’YalnızDeğilsinEsenyurt3’’ çalışmasına devam edeceğiz. Ulaşamadığımız ailelere Ramazan’da ulaşmaya devam edeceğiz.

 

 İndirim Kartları

Bizim ulaştırdığımız erzaklar bir aileye en az 2 hafta yetmektedir. Bunun yanında sadece erzak değil indirim kartlarını da  onlara ulaştırıyoruz. Yardıma giderken çocukları da unutmuş değiliz. Ailedeki birey sayılarına göre süt, mama, bez gibi destekler sunuyoruz.

 

Yaşadığımız ilginç olay

Bizler yardıma giderken, yaşadığımız ilginç bir olay bizleri çok duygulandırdı. Bir amca bizi görüp, yardım edeceğimizi anlayınca kaçarak bizden uzaklaştı. Neden kaçıyorsun amca deyince bizlere şu cevabı verdi: ‘’ Oğlum sizin şimdi yapacağınız bu yardıma sevineyim mi yoksa bunları hazırlayıp pişiremeyeceğime mi üzüleyim’’ dedi. Bizler de komşusu olan hanım efendiye onun erzaklarını bırakıp ona hazırlamasını rica ettik. Sonrasında Kaymakam ile diyaloğa geçip kalması için de güzel bir yer ayarladık.

 

Bizlere nasıl ulaşacaklar

Esenyurt Koza Mahallesi Muhtarlığı sosyal medya hesaplarında ya da bizzat buraya muhtarlığa gelip iletişim bilgilerini bırakarak bizlere ulaşabilirler.

,

İhtiyaç sahiplerini belirleme

Talepte bulunan kişilerin iletişim bilgilerini alıp, Kaymakamlığın ve Vefa destek guruplarının araştırmaları sonucunda destek oluyoruz. Aileler tespit edildikten sonra bizzat araçlarımızla ihtiyaçlarını onlara ulaştırıyoruz.

Destek sunanlar

 

Koza Mahallesi esnafı, Beşiktaşlı taraftarlar gurubu, iş adamları, Esenyurt esnafları, maddi durumu iyi olan aileler,

Belediye desteği almıyoruz

 

Hiçbir şekilde yardımda bulunduğumuz gıda vb yardımların içerisinde belediyenin yardımı ve katkıları yoktur. Yaklaşık 70 aileye yaptığımız kurban yardımlarında dahi burada destek sunmamışlardır.

 Belediye yetkilileri bir an önce sahaya inip konuya el atmalarını istiyoruz. Yoğun bir nüfus yoğunluğunun olduğu bölgede bizler de bir yere kadar katkı sunabiliriz. Burada en büyük iş belediyeye düşüyor. Seçmenlerin seçim gününde yalnız bırakmadıkları başkanın, bir an önce sahaya inip halkın içine karışıp vatandaşın dertlerine  deva olmalıdır.

ETİKETLER : koza mahallesi mesih erol yardım virüs destekler
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA