Kardelen Köroğlu: Dış Görünüş Bir Kadın İçin Çok Önemli

Kardelen Güzellik Merkezi Sahibi Girişimci-Sosyal aktivist Kardelen Köroğlu ile bir röportaj gerçekleştirdik. Iğdır’da markalaşan Kardelen Kuaför ve Güzellik merkezinin işletmecisi Usta Öğretici Kardelen Hanım, mesleğin inceliklerini anlattı
Bu haber 2020-04-08 08:36:30 eklenmiş ve 1001 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Kardelen Köroğlu, 2009’da genç bir kız iken Iğdır’ın Aralık ilçesine bağlı Hasanhan köyünden gelerek, İş-Kur bünyesinde “Güzellik ve Saç Bakım” kursunu başarıyla bitirmiş. Sertifikasını duvarına astığı Kardelen Güzellik Merkezi o yıllarda hizmete koydu. Sabah gelip akşam köyüne dönen girişimci bir genç kızın başladığı işinde o günlerden bugünlere bir kadının başarı öyküsüdür Kardelen Köroğlu’nun hikâyesi.   

Iğdır Temsilcimiz Gazeteci-Yazar Murat Akkuş Kardelen Güzellik Merkezi Sahibi Girişimci-Sosyal aktivist Kardelen Köroğlu ile bir röportaj gerçekleştirdi. Iğdır’da markalaşan Kardelen Kuaför ve Güzellik merkezinin işletmecisi Usta Öğretici Kardelen Hanım, mesleğin inceliklerini anlattı.

“Bir gün gelir 2009 da bugün hayatın sana nelerin getireceğini bilmeden 21 yaşında tabiri yerindeyse deli cesareti ile tek başına sıfır desteksiz bir yola girer bütün acı tatlı her şeyi ile tek başına göğüs gererek bugünlere gelmenin haklı gururuyla güzellik ve bakım denilince akla gelen ilk isim olursun”

Kendinizden ve işinizden bahseder misiniz?  

11 yıldır profesyonel olarak kuaförlük ve güzellik merkezi işletiyorum. Birçok sertifika ve belgemin yanında estetisyen belgem de var. Genç yaşlarda kursu bitirip iş yerimi açtım. O yıllarda köyde kalıyordum. Sabah gelip akşam köyüme dönüyordum. Birçok zorluğa göğüs gerdim ve çok çalıştım. İşimi severek yaptım. Yanımda çalışan birçok elemanım ayrılıp kendilerine iş yeri açtılar. Bu işe çok eleman yetiştirdim. Halen hem işimi hem de usta öğreticiliği hizmeti veriyorum.

 Gideceğiniz güzellik merkezi hakkında ufak bir araştırma yapın  

Düğün arifesinden itibaren kuaför olsun, bunun için de özel ihtiyaçları olsun. Epilasyon, lazer gibi, kesin sonuç veren cihazlarımız var. Özel günlerde Gelin başı, kına, nişan, gibi aktif bir salonumuz var. Bir günde 27-25 gelin çıkarma kapasitesine sahip deneyimli ekibimizle hizmet vermekteyiz. Kuaför ve güzellik merkezi adına her türlü işlem yapılmaktadır bunların bazıları.. saç boyası, ombre ,sombre,röfle,saç kesimi,ağda, lazer epilasyon, cilt bakımı, ipek kirpik, kaş kontör, kirpik lifting, protez tırnak gibi bir çok alanda hizmet veriyoruz...

 

Iğdır halkı bu konuda bilinçli olmaya başladı çünkü artık internet çağındayız internetten, sosyal medyadan araştırıyorlar ve artık kulaktan dolma alışkanlıklar bitti. Bazı alet ve edevatlar var, örneğin spatula, örtü, havlu gibi kişisel malzemelerin tek kullanımlık olması lazım.

Gidilecek güzellik merkezi hakkında ufak bir araştırma yapılması, onun hakkında bilgi alınması, işletmenin kaç personel ile çalıştığına da dikkat edilmesi lazım. Bu iş başa hizmet ayağa düşürmeyeceksin. Müşteriyi evine gelen bir misafir gibi ağırlanmalı.

Sizce Bir Güzellik Merkezi Nasıl Olmalı? Neler Olmalı?

Öncelikle hijyen, en önemli konulardan birisi işletmenin hijyenik olması, kullandığı alet ve edevatların hijyen bakımından temiz ve dezenfekte edilmesi, kişinin sağlığıyla oynanmaması, sağlığına her hangi bir şekilde zarar gelmeyecek şekilde olması lazım. Bazı alet ve edevatlar var, örneğin spatula, örtü, havlu gibi kişisel malzemelerimizin tek kullanımlık olması lazım. Özellikle kişinin bilgili olması, işlem yapacağı kişiye detaylı bilgi vermesi ve kişinin ten rengi, saç rengi, yüz biçimi istediği şekle, istediği işleme cevap verebiliyor mu? Yakışır mı yoksa yakışmaz mı? Önce bunun analizi yapılıp sonra işleme geçilmeli.

Müşteriler Bir Güzellik Merkezinde Nelere Dikkat Etmeli?

Hijyen kurallarına uygun mu? Güneş ışığı alabiliyor mu? Yansımalara dikkat edilmesi gerekiyor, işlem veren personelin kılık ve kıyafetine, eldiven kullanmasına, özellikle kesici aletlerin düzgün kullanılmasına gerçekten bu işi yapıyorsa işin eğitimini almış olmasına, gereken belgelerin sorulması gerekiyor. Gidilecek güzellik merkezi hakkında ufak bir araştırma yapılması, onun hakkında bilgi alınması, işletmenin kaç personel ile çalıştığına da dikkat edilmesi lazım. Çünkü bir personel belli bir kapasiteye hizmet verebilmektedir ama birkaç personel ile çalışılırsa en azından 2 -3 personelin olmasına dikkat edilmesi gerekir. Zaman da çok önemlidir. Personellerin kişiye gereken bilgilendirmeleri yapması gerekiyor, gerektiği kadarıyla da kişiyle ilgilenmesi ve isteklerine karşı cevap alabilmesi çok önemlidir.

“Halkımız bu konuda bilinçlenmeye başladı”

Halkımız bu konuda bilinçlenmeye başladı çünkü artık teknoloji çağındayız internetten, sosyal medyadan araştırıyorlar ve artık kulaktan dolma alışkanlıklar kalktı. Bizim de amacımız müşteri gelince önce bir ön bilgi veriyoruz, önce dinliyoruz gereken bilgileri veriyoruz, isterse sonra kararını veriyor ve elimizden geldiği kadar işlemine yardımcı oluyoruz.

Iğdırlılara Tavsiyeleriniz Nelerdir?

Dış görünüş bir kadın için vazgeçilmez bir şeydir bu yüzden her hangi bir işletmeye gitmeden önce iyi bir araştırma yapmaları, kaç yıl bu işin eğitimini almış? Diploması var mı? Ustalığı var mı? Diye sorduğu zaman iş yerinin sahibinden bire bir görüş aldığında zaten onu bilir.  Adresimiz: Söğütlü Mahallesi, Şamil Caddesi Hacı Mecit Güneş İş Merkezi kat.1 No.10 olup, İletişim ve Bilgi Almak isteyenler Kardelen Güzellik Merkezimizin sosyal medya hesaplarından ulaşabilirler. Yeni projeler hedefliyoruz. Mesleğimizi en iyi şekilde sürdürmeye devam edeceğiz. 

Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.

Ben teşekkür ederim.

Usta Öğretici Kardelen Hanım Kursiyerleriyle...

 

TÜRKİYE-DÜNYA VİDEOLU HABERLER, MÜZİK, BELGESEL..

TÜM VİDEOLAR İÇİN

DOĞU MEDYA TV TIKLAYIN..

Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'DOĞU MEDYA TV'

ETİKETLER :
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA