HAYAT PARK A.Ş AİLESİ ADLİYE ÖNÜNDE HAK ARAYIŞINDA

Hayat Park A:Ş ailesi kendilerine yapılan haksız, hukuksuz tutuklamaları kabul etmeyip, tutuklu yargılanan Medet Anli ve diğer aile üyelerinin tutuksuz yargılanmaları için Büyükçekmece adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.
Bu haber 2020-04-07 21:10:36 eklenmiş ve 580 kez görüntülenmiştir.

Hayat Park A:Ş ailesi kendilerine yapılan haksız, hukuksuz tutuklamaları kabul etmeyip, tutuklu yargılanan Medet Anli ve diğer aile üyelerinin tutuksuz yargılanmaları için Büyükçekmece adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

6 Nisan Pazartesi günü çalışanlar, aile bireyleri, taşeronlar başta olmak üzere bu haksız ve asılsız iddialara bir an önce son verip sevdiklerinin bırakılması için  nöbetçi savcıya toplu dilekçe verdiler.
Dilekçelerini yanlarında getirdiler.

Hayat park ailesi bireyleri yanlarında getirdikleri dilekçelerden ziyade pankartlara iddia edilen haksız, asılsız, hukuksuz suçları yazmışlardı.

Ellerinde taşıdıkları pankartlarda:

Allah var gam yok, babamın suçu şirket yöneticisi olmak, babamın tek suçu muhasebeci olmak, dosya gizli haber yalan, çare adalet, covid- 19 tutuklama, hayal dediğiniz evler anahtar teslim, işsiz kalmak istemiyorum gibi haklı taleplerini dile getirmişlerdi.

Sosyal mesafeyi koruyarak toplu halde adliyeye dilekçeler verilmeden önce Av. İdris Dalkıran adliye önünde basın açıklaması yaptı.

Dalkıran, ‘’Bizleri, tv kanallarının haksız ve hukuksuz yere asılsız hazırladıkları haberlerle mahkum etmek istiyorlar. Hayali maket binalar diyorlar, evlerin teslim edilmediklerini söylüyorlar, buyursunlar inşaat alanına gösterelim inşaatlar hayali mi değil mi?’’

Aksi halde mağdurların sorunlarını çözen, daireleri tapusuyla teslim eden Medet ANLİ çıkmadığı takdirde mağdurların çoğalacağını dile getirdi.
İş ortakları taşörenlerin iflasın eşiğine geldiği, yüzlerce işçinin mağdur olacağını beyan eden avukat şirketin çaycısını muhasebecisini bile tutuklamışlar.
Bir anonim şirketi yöneticilerinden çete olmayacağını, kaçma şüphesinin olmadığını ve dışardan yargılanmalarını sağlık koşulları nedeniyle bir an önce tahliyesini talep ettiler.

İDDİA EDİLEN SUÇLAR, SUÇLARA ÖN CEVAPLAR
Hayat Park Gayrimenkul A.Ş
Konu: Basında çıkan iddialara cevap.
Show TV ana haber bültenindeki haber metni.
Göz kamaştıran maketler. Beş yıldızlı otellerde ki şatafatlı lansmanlar. İşte onların hepsi sahte çıktı. Ünlü müteahhit dolandırıcılık çetesi kurduğu iddiası gayrimenkul sektörünü sarstı. Ama hepsi bu değil. Çetenin bir avukata silahlı saldırı düzenlediği de iddia ediliyor.

Konut projelerini beş yıldızlı otellerde tanıttı. Şık reklamlarla güven kazandı. Ama iddiaya göre o projelerin hepsi hayaliydi. Ünlü müteahhit çete ve dolandırıcılık suçlamasıyla göz altına alındı. Müteahhit elebaşı olduğu çete avukat Erzat Çiftçi ye de silahlı saldırı düzenlemekle suçlanıyor.
İddiaya göre suç örgütü Esenyurt ve Beylikdüzü gibi bölgelerde kendisine ait olmayan emlak projelerini sahte belgeler düzenleyerek kendisine ait gibi gösteriyordu. Daha sonra sosyal medya ve bazı televizyon kanallarını kullanarak lansman tanıtım yapıyor ve bu şekilde müşteri çekiyordu.
Konut projeleri için kokteylli toplantılar, yemekli tanıtımlar, barkovizyonlu sunumlar düzenlendi. Böylece güvenilir inşaat imajı verildi. İddiaya göre o hayali konutlarla milyonlarca lira toplandı. Sonunda mağdurlar parasını verdik ama evlerimiz ortada yok deyip şikâyetçi oldu. Polis devreye girdi.
İstanbul organize şube ekipleri sabah saatlerinde 48 adrese baskın düzenledi ve örgüt liderinin de aralarında bulunduğu bütün şüphelileri gözaltına aldı. Ve örgütün eylemleri arasında 5 ay önce Bakırköy de silahlı saldırıya uğraya Erzat Çiftçi olayının da olduğu iddia edildi.
Avukat Erzat Çifti geçen yıl ekim ayında Bakırköy adliyesinden çıktıktan sonra silahlı saldırıya uğramış ve ağır yaralanmıştı. Hastanede de beni vuran medet isimli kişi demişti.
İDDİALAR, DELİL VE İSPATLI CEVAPLAR

İddia: Göz kamaştıran maketler.
Cevap: Emlak ve gayrimenkul sektöründe tüm projelerde kullanılan maketler hayatın olağan akışında olan, müşterilerin projenin ön görünümü görmesi ve alacağı dairenin cephe, kat ve peyzaj görüntülerini inceleyeceği yardımcı satış elemanlarıdır. Küçük bütçeli emlak projelerinde bile maket kullanımı çok yaygın olup, binlerce dairenin yapıldığı ve teslim aşamasına getirildiği Hayat Park Gayrimenkul şirketinde olması, insanları kandırmaya yönelik olmadığı, tam tersine ekteki İstanbul Aydın Üniversitesi raporu ile bitirilmiş ve teslime hazır hale getirilmiş olduğu bilimsel olarak ispatlanmıştır.
İddia: Beşyıldızlı otellerde şatafatlı lansmanlar.
Cevap: En son yaptığımız Hayat Park 1 Rezidans projesinin anahtar teslim töreni ve lansmanı Sarıyer Kaşıbeyaz restoran da yapılmış olup, 100 kişilik organizasyon için kişi başı 60 TL den toplam 6000 TL ödeme yapılarak gerçekleştirilmiştir. Hayatın olağan akışında gayet uygun ücretlerle alınan hizmetin kamera görüntüleri ve ödeme bilgileri mevcuttur.
İddia: Projelerin sahte çıkması. Esenyurt ve Beylikdüzü gibi bölgelerde kendisine ait olmayan emlak projelerini sahte belgeler düzenleyerek kendisine ait gibi göstermek.
Cevap: Hayat Park 1, Hayat Park 2 ve Hayat Park 4 isimli devam eden projelerimizin hepsinin güncel yapı denetim bilgileri ve inşaatların şirketimize devrolduğu tarihten bugün ki tarihe kadar gelinen noktaları bilimsel ve Türkiye Cumhuriyeti resmi makamları tarafından ekte sunulan raporlar ile sunulmuştur. Hayali denilen projelerin bugün itibari ile anahtar teslimleri başlamış, anahtar teslim aşamasına getirilmiş olduğu ayrıca ispat edilmek üzere ekteki belgeler sunulmuştur.
Sahte belgeler ile projeleri kendimize ait gösterdiğimiz suçlamasına istinaden, tüm projelerimizdeki toprak sahipleri ile olan anlaşmalarımız, kurduğumuz ortaklıklar ile alakalı belgelerde ekte sunulmuştur. Tüm projelerimizde toprak sahipleri ile halen fiili iş ortaklıklarımız devam etmektedir.
İddia: Dolandırıcılık çetesi kurmak.

Cevap: Örgüt olarak anılan şirket yapılanmasında hayatın olağan akışı dışında bir yapılanma bulunmaktadır. Şirket yöneticileri (satış, finans ve güvenlik) örgüt yönetici olarak anılmaktadır. Malum üzere her ay milyonlarca lira vergi ödemesi yapan bir şirketin Muhasebe, satış ve güvenlik gibi konularda profesyonel yöneticileri ve bunların alt kademelerinde çalışanları bulunmaktadır. Şirket yönetiminin ve alt çalışanlarının görevlerini ircaa etmelerinin hukuksal olarak hiçbir sorun teşkil etmediği şirketin mali yapısı incelendiğinde ortaya çıkmaktadır. Ekte şirketin Vergi numaraları ve proje kayıt belgeleri sunulmuştur.
İddia: Avukat Erzat Çiftçi’nin vurulması.

Cevap: Adı geçen şahsın vurulması ile alakalı tek iddia şahsın beyanıdır. Şahsı vuran insanların yakalanması sonucunda şahsın vurulma olayının Kadın mevzusu olduğu mahkeme ile sabittir. Şahsın vurulmasına azmettiren kişinin de ifadesi bu yöndedir. Ayrıca şirketimiz ve yönetim kurulu başkanımız Medet Anli ile adı geçen şahsın hiçbir hukuki davası bulunmamaktadır. Ayrıca bilinmesini isteriz ki şahsın sadece avukatlık görevini yapan bir insan olmadığı aynı zamanda Eval İnşaat üzerinde daireleri bulunan, şirketin ortaklarından birisi olarak ticaret yaparak oluşan mağdurların mağduriyetinden sorumluğu da bulunan bir iş insanı olduğudur. Üniversite ve mesleki hayatında sol örgütler içinde yer almış, yapılanmasından dolayı tutuklanmış ve bu sebeple kişisel düşmanlık edinmiş olması da göz önünde bulundurulmalıdır.
İddia: Silahlı suç örgütü kurmak.

Cevap: Türkiye Cumhuriyeti İstanbul Valiliği tarafından verilen, konut koruma, ofis koruma, şantiye koruma ve kişi koruma kararları ekte sunulmuştur. Basında söylenen evlerinde bulunan silahlar tabirinde ki tüm silahlar Türkiye Cumhuriyeti yasalarının tahsis ettiği bulundurma ve taşıma ruhsatlı olmak üzere ruhsatlı silahlardır. Ekte tüm koruma alanlarının resmi olarak valilik tarafından verilen kararları sunulmuştur. Algı yapılarak silahları ruhsatsız ve amaçları dışında kullanıldığına yönelik ifade ve tabirlerin hiçbir doğruluğu olmamakla beraber, silahları taşıyan görevlilerin hepsi emekli asker ve emekli polisler olduğunu da ayrıca ekteki evraklarla sunulmuştur. (görevden atılan, khk ile uzaklaştırılan hiçbir personel şirketimizde çalışmamaktadır.)
Hasan Fındıkoğlu Hayat Park Gayrimenkul A.Ş.

 

TÜRKİYE-DÜNYA VİDEOLU HABERLER, MÜZİK, BELGESEL..

TÜM VİDEOLAR İÇİN

DOĞU MEDYA TV TIKLAYIN..

Görüntünün olası içeriği: şunu diyen bir yazı 'DOĞU MEDYA TV'

ETİKETLER : hayat park medet anli göz altı tutuklama adliye dilekçe
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA