BATMAN CEZAEVİNDE İNFAZ YASASINA KARŞI İSYAN ÇIKTI..

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye birçok ambulans ve itfaiye sevk edilirken, yangının cezaevinde çıkan isyandan kaynaklandığı belirtiliyor.
Bu haber 2020-04-04 20:52:22 eklenmiş ve 538 kez görüntülenmiştir.

BATMAN CEZAEVİNDE  İNFAZ YASASINA  KARŞI  İSYAN ÇIKTI..

 

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Bölgeye birçok ambulans ve itfaiye sevk edilirken,  yangının cezaevinde çıkan isyandan kaynaklandığı belirtiliyor.

 

Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ceza infaz düzenlemesine ilişkin taslak hazırlayan hükümet, siyasi nedenlerle tutuklananları kapsam dışında bırakması tartışmaları sürerken, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde yangın çıktı.

 

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde cezaevine çok sayıda ambulans ve itfaiyenin sevk edildiği görülüyor.

 

Tutukluların yangın çıkardığı belirtilerek, paylaşılan görüntülerde cezaevinde isyan sesleri ve dumanlar yükseldiği görülüyor.

 

Kayyımla görevinden alınan Batman Belediye Eş Başkanı Mehmet Demir, olaya ilişkin yaptığı paylaşımda, “Cezaevine yoğun bir askeri sevkiyat yapılıyor. Tüm kamuoyunu duyarlı olmaya ve hükümeti bu konuda acil bir açıklama yapmaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Doğu Medya –Hasan Bergeri –Batman

 

HDP AÇIKLAMA YAPTI..

 Görüntünün olası içeriği: yazı

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde çıkan yangına ilişkin HDP’den yapılan açıklamada, “Gelişmeleri İHD ve Batman Barosuyla görüşerek yakından takip ediyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamada, “Herhangi bir olumsuz gelişmeye mahal vermemek için ilgili uyarılar tarafımızca yapılmaktadır” denildi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

“Partimiz, Batman Cezaevinde yaşanan gelişmeleri öncelikle İHD ve Batman Barosuyla görüşerek yakından takip etmektedir. Milletvekillerimiz Feleknas Uca, Necdet İpekyüz ve Sıddık Taş olay yerindedir ve gelişmelere müdahil olmaktadır. Merkezi düzeyde de olayın gidişatına ilişkin gerekli girişimler hassasiyetle sürdürülmekte, herhangi bir olumsuz gelişmeye mahal vermemek için ilgili uyarılar tarafımızca yapılmaktadır.

 Bu vesileyle ilgili kurum ve kişileri derhal kamuoyunu bilgilendirmeye, kaygıları giderecek bir tutum sergilemeye çağırıyoruz. Konuyu aynı hassasiyetle takip etmeye devam ederken, halkımızın da göstereceği hassasiyet ve duyarlılığı da takip ediyoruz..

 

REJİM BİNDİĞİ DALI KESİYOR..

Kurdi STK'lar dünyada yarının ne olacağı belli olmayan bir afet döneminde hala kan davası mantığıyla siyasi suçluları devre dışı bırakan, toplumsal kesimler arasında bölücülük ve ayırım yapan bir kafa, bir düzen.. Bu adaletsizlik büyük yıkımlara neden olacaktır. Devlet erkinin hak-hukuk adalet alanında kendini revize etmesini TR'nin sivil-demokratik bir anayasayla demokrasiye geçmesi gerektiğini aksine bu faşist kafa ve yapılanma, kendilerininde, rejimlerinin de sonu olacaktır dediler..

 

HABERİN VİDEOSU TIKLAYINIZ..

 

 


Doğu Medya TV, Haber Videolararı,

Bütün Videoları Görmek İçin

Tıklayınız..

Fotoğraf açıklaması yok.

Doğu Medya TV, Videolar, Videolu Haberler, Müzik, Bilim Kültür, Sanat, STK'lar Etkinlikleri, TR ve Dünyada Neler Oluyor, En Çarpıcı Detayları İle Doğu Medya TV' de..

ETİKETLER : BATMAN CEZAEVİNDE İNFAZ YASASINA KARŞI İSYAN ÇIKTI..
Diğer Genel-Güncel haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA