Uzun süredir 288 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatını kaybetti.

Uzun süredir 288 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatını kaybetti. Grup Yorumun Helin'ini Onbiler Uğurladı Yüzbinler Marşlarla, Halaylarla Zılgıtlarla Andılar..
Bu haber 2020-04-03 22:42:54 eklenmiş ve 525 kez görüntülenmiştir.

Grup Yorumun Helin'ini Onbiler  Uğurladı Yüzbinler Marşlarla, Halaylarla Zılgıtlarla Andılar..

 

Uzun süredir 288 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatını kaybetti.

ölüm orucunda  hayatını kayb eden Helin Bölek, Akşam saatlerinde Armutlu Cem evinde binlerin katılımıyla son yolculuğuna uğurlanırken ülke geneli yüzbinler, milyonlar kendisini anmaya başladılar..

Gurup Yorumun cezaevinde bulunan bazı üyelerinin hala açlık gervinde oldukları öğrenilirken,   Son infaz yasasının ne kadar insanlıktan, haktan, hukuktan uzak olduğunu Veysel Alınan adlı mahkümün durumundan öğreniyoruz.. Yürüyemeyen insanların sırtlarında taşıdığı mahküm cezaevinde ölüme terkedilmiş bulunmaktadır..

 

Türküleri ve konserleri yasaklanan, üyeleri zulme uğrayan bir ses daha susturulurken, sistem iradelerini esir almadığı insanları ortaçğa zindanlarından beter bir cezayla katl etmeye devam ediyor..

Onlar seslerini duyurmak için ölüme yatmışlardı. Tek suçları türkü söylemekti.. Çözüm üretilmezse gurubun diğer üyeleri de Helin gibi yaşamlrını yitirecekler..

 

Şimdi Helin yok... Onun söylediği türkülerdeki sesi kaldı geride. Ve ülkem; ne çok insanını kurban verdi özgürce düşünmenin önünü açmak için...

 

Türkülere ve grup yoruma özgürlük... Helin'i sevgiyle uğurluyoruz. Seni yaşatamadığımız için yüreğimiz hep acıyla yanacak...

 

Size söz olsun; umudumuz tükenmedi. Bir gün mutlaka geleceğiz. Biz halkız şarkılarla türkülerle geleceğiz..

 

DÜNYA ÇOCUKLARI ve GENÇLERİ KATL EDEN İHTİYARLADAN İNTİKAMINI ALIYOR..

 

Dünya öldürülen çocukların, gençlerin intikamını  Korena Virüsle alıyor. Hemde yaş-kuru ayırmaksızın korena virüs hepsini temizliyor..

Genç yaşta sistemlerin adeletsizliği sonucu hayatını kayb eden, Veysel Alınan gibi hayatları zülüm altına alınan insanlara Allah rahmet diliyor,  onlar ölürken öldürülürken seslerini duymadık. Ama dünya hepimizden intikamını acı bir şekilde alıyor. almaya da devam edecek..

 

 

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ..

 

Haberlerin Videoları, Serhat bölgesi STK'lar, STK, İş-Siyaset-Sanat Dünyası etkinlikleri, Haberleri, Videolu haberler, bilim, tarih, Kültür-Sanat,  belgeseller hepsi Doğu Medya TV'de ..

DOĞU MEDYA TV TIKLAYINIZ..

Fotoğraf açıklaması yok.

Firmanız, işiniz, derneğiniz, kendiniz.. Türkiye ve dünya genelinde tanınması, büyümesi, yayılması için.. Doğu Medya TV, kanalımıza abone olamayı ve yaymayı unutmayınız..


 

 

 

Basından..

Helin Bölek: 288 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi hayatını kaybetti

Hatice Kamer

Diyarbakır

3 Nisan 2020

Grup Yorum'un 288 gündür ölüm orucunda olan üyesi Helin Bölek'in hayatını kaybettiği açıklandı.

 

2016 yılında tutuklanan Bölek, iki yıl hapiste kaldıktan sonra tahliye edilmiş, tutukluyken başlattığı süresiz, dönüşümsüz açlık grevini ölüm orucuna dönüştürmüştü.

 

Bölek'in ölüm haberi Grup Yorum'un sosyal medya hesaplarından duyuruldu.

 

Helin Bölek, 2016 Kasım ayında İstanbul'da, İdil Kültür Merkezi'ne düzenlenen bir polis operasyonu sırasında grubun yedi üyesiyle birlikte 'polise mukavemet, hakaret ve terör örgütü üyesi olma' suçlamalarıyla önce gözaltına alınmış ardından da tutuklanmıştı.

 

Tutuklanan müzisyenlerden Helin Bölek'in yanı sıra Bahar Kurt, Barış Yüksel, İbrahim Gökçek ve Ali Aracı cezaevinden yaptıkları bir açıklama ile yaşadıkları baskılar, uygulanan konser yasakları, kültür merkezlerine yapılan baskınların son bulması için 17 Mayıs 2019 tarihinde 'süresiz ve dönüşümsüz' açlık grevine başladıklarını duyurdular.

 

İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde 20 Kasım 2019 tarihinde görülen duruşmada, "terör örgütü üyeliği" iddiasıyla yargılanan grup iki üyesi, Bahar Kurt ve Helin Bölek tahliye edilmişti.

 

İki müzisyen, süresiz açlık grevi eylemlerini tahliyeden sonra da sürdürmeye devam ettiler.

 

Grubun bir diğer üyesi olan İbrahim Gökçek, açlık grevinin 199. gününde, ölüm orucuna başlamış, yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle cezaevinde kalamayacağı raporuyla 24 Şubat tarihinde tahliye olmuştu.

 

Grubun cezaevindeki iki üyesi Barış Yüksel ve Ali Aracı da süresiz açlık grevi eylemlerini sürdürüyorlar.

 

Ölüm orucundaki Helin Bölek 288, İbrahim Gökçek de 290'nıncı günündeydi.

 

'Kendimize zarar verme heveslisi değiliz, görülmesini duyulmasını istiyoruz'

Helin Bölek, GazeteDuvar'da Hacı Bişkin'e vermiş olduğu bir röportajda yaptığı işin doğruluğuna haklılığına inanan insanın o işi gerçekleştirme adına göze alamayacağı şey olmadığını söylemişti:

 

"Elbette açlık grevi ilk başvurulan yol değildir... Açlık grevi zarar verir diyenler yaşadığımız onlarca gözaltının, işkencenin, gazın, copun, tutsaklıkların sağlığımızda yol açtığı tahribatlardan verdiği zararlardan bahsetmiyor. Kendimize zarar verme heveslisi değiliz, görülmesini duyulmasını istiyoruz."

 

11 Mart tarihinde ölüm orucu eylemini sürdüren Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in kaldığı eve polisler tarafından basılmış, her iki müzisyen baskın sonrası sonrası zorla hastaneye götürülmüştü.

 

Avukatları, müvekkillerinin rızasının yokluğu gözardı edilerek yapılacak bir müdahale sonucunda meydana gelebilecek her olumsuzluk karşısında, müdahaleyi gerçekleştiren doktorların ve buna zorlayan polislerin uluslararası anlamda sorumlulukları doğacağını belirten bir açıklama yapmıştı.

 

İçişleri Bakanlığı'nın arananlar listesinde yer alan 'Grup Yorum'un iki üyesi Selma ve İnan Altın çifti ise 2014 yılında Fransa'ya iltica etmişti.

 

1985 yılında kurulan Grup Yorum'un birçok üyesi, farklı zaman dilimlerinde tutuklanmış veya gözaltına alınmıştı.

 

ETİKETLER : Uzun süredir 288 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatını kaybetti.
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA