HOÇ-FED ÜYESİ H.HASKÖY DERNEĞİ PLAZA DİKEN BİR DERNEK OLARAK HER ZAMAN FARKINI ORTAYA KOYMAKTADIR..

HOÇ-FED ÜYESİ H.HASKÖY DERNEĞİ PLAZA DİKEN BİR DERNEK OLARAK HER ZAMAN FARKINI ORTAYA KOYMAKTADIR..
Bu haber 2020-03-18 20:31:33 eklenmiş ve 461 kez görüntülenmiştir.

HOÇ-FED ÜYESİ  H.HASKÖY  DERNEĞİ PLAZA DİKEN BİR DERNEK OLARAK HER ZAMAN FARKINI ORTAYA KOYMAKTADIR..

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) üyesi  Hoçvan Hasköy Derneği 2002 yılında Coşkun Yılmaz başkanlığında kuruldu. Kurucular Coşkun Yılmaz, Güven Avşar (Ardahan Külştür  Evi Müdürü), Resul Sönmez, Nurettin Avşar, Ünal Yılmaz, Hamza Avşar,  Taner Avşar.

Kurucu başkan Coşkun yılmaz’ın ardından 4 dönem boyunca derneğin başkanlığını Osman Avşar yaptı.. Osman Avşarın ardından sırasıyla Halit Avşar, Adem Yılmaz başkanlık yaptılar. Derneğin şu andaki başkanı ise İlkin Yılmaz.

Esenyurt  Köyiçinde Merkezi bulunan Dernek Hoçvan-Ardahan-Kars, Serhat bölgesi baz alındığında 6-7 katlı ilk plşazayı diken dernek..

Girişte Cafesi ile, üst katlarda konferans salonu, eğitim katları, mutfağı, mescidi, etkinlik alanlarıyla, misafirhanesi ile kültür –sanat, folklor, müzik, öğrencilere Kürt dili ve edebiyatı başta olmak üzere anadilde eğitim gibi birbirinden güzel etkinliklere imza atan bir dernek Hoçvan Hasköy Derneği..

Dernekte neredeyse haftanın her günü etkinlik var. Kültür-sanat, eğitim etkinliklerinin yanı sıra Düğün, nişan, sünnet, taziyeler dernekte yapılmaktadır.

Geçen  hafta sonu derneğe uğradığımızda yine yoğun bir tempoda etkinlik vardı. 1-2 hafta önce memlekette vefat eden üyeleri Cihangir Lale’nin taziyesi vardı. Beykoz Kavcıkta esnaflığı ile tanıdığımız Korkmaz Lalenin abileri olan Cihangir lale için kuran ve mevlit  okutulurken, bir taraftan da hep birlikte dualar edilyordu. Bir başka deyişle dernek aynı zamanda bir ibadethane görevi de örmekteydi..

 

DÖRT  DÖNEM H.HASKÖY BAŞKANLIĞINI YAPAN, HOÇ-FED KURUCU BAŞKANI OSMAN AVŞARI TANIYALIM..

 

1959 Doğumlu olan Osman Avşar 1990’lı yıllarda istanbula geldi. Geldiği dönmede bölgede yine bütün aktif STK alanı içinde yer aldığı gibi yine ticaretle uğraşıyordu. İstanbul geldiğinde de yine aynı şekilde iş dünyası içindeydi. Avşar Gıda-İnşaat-Turizm firmasını aynı şekilde İstanbulda sürdürdü. Yarım yüzyıla varan zaman diliminde Avşar Gıda-İnşaat-Turizm firması ilk günkü heycanıyla gıda sektöünde hizmet vermektedir.

 

H.Hasköy Derneği Osman Avşar döneminde mülkiyete kavuştuğu gibi bu derneğimiz, bölge dernekçiliğine örnek ve öncü bir rol oynadı.  Hoç-Fed’in kurulmsında da en önemli rolü oynayan derneklerimizden biri oldu..

Hoçvanın federasyonlaşmasında 2005 lerde başlayan çalışmalara öncülük eden derneklerin başında geldi.

2008 yılında resmi olarak kurulan bölgemizin ilk federasyonu olan Hoçvan Dernekler Federasyonunun Hoç-Fedin Kurucu başkanı Osman Avşar olduğu gibi iki dönemde başkanlık yaptı. Ardından Güven Yılmaz, Yakup Mavzer, Latif Yılmaz, ve şu anda başkanlık Yapan Türkan Yılmaz federasyonu her alanda öncü ve örnek bir konuma taşımaya devam etmektedirler.. 

 

Serhat bölgesi STK'lar, STK, İş-Siyaset-Sanat Dünyası etkinlikleri, Haberleri, Videolu haberler, bilim, tarih, Kültür-Sanat,  belgeseller için Doğu Medya TV'ye Bakınız..

 

Serhat bölgesi STK'lar, STK, İş-Siyaset-Sanat Dünyası etkinlikleri, Haberleri, Videolu haberler, bilim, tarih, Kültür-Sanat,  belgeseller için Doğu Medya TV'ye Bakınız..

ETİKETLER : HOÇ-FED ÜYESİ H.HASKÖY DERNEĞİ PLAZA DİKEN BİR DERNEK OLARAK HER ZAMAN FARKINI ORTAYA KOYMAKTADIR..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA