SERHAT'TA BÖYLESİNE GÜZEL ÖRNEK BİR KINA GECESİ GÖRÜLMEDİ..

Mervenin Kınası herkesin örnek alacağı bir kültür şöleni.. Kurdi-tırki, lazi,, azeri, rumi.. Halay, Horon, Azeri barı, Modern Dans.. her dilden Anadolu-Mezopotamyanın üstün kültürü ortaya kondu.
Bu haber 2020-03-02 05:57:24 eklenmiş ve 529 kez görüntülenmiştir.

SERHAT'TA BÖYLESİNE GÜZEL ÖRNEK BİR KINA GECESİ GÖRÜLMEDİ..

 

Mervenin Kınası herkesin örnek alacağı bir kültür şöleni.. Kurdi-tırki, lazi,, azeri, rumi.. Halay, Horon, Azeri barı, Modern Dans.. her dilden Anadolu-Mezopotamyanın üstün kültürü ortaya kondu.  

 

Dün akşam Serhat bölgesine lobi kelimesini kazandıran, Kars-Ardahan-Iğdır Sanayici ve İş Adamları derneğinin kurucusu iki dönemde başkanlım yapan, STK alanında bölgemizin en  önemli aktörlerinden biri olan Sureyya Çinik'in yeğeni Merve Güven'in Sarıyerde (İstanbul)  lüks bir mekanda (adını yazmıyorum çünkü 1 çay 10 tl idi) kına gecesi vardı.

 

Haberin foto galerisi tıklayınız..

 

 

Hayatını kendisi gibi bankacı olan, bankacılık sektöründe yönetici olarak çalışan Cem Eregan'la birleştiren Merve Güven, Sarıyer'in en eski esnaflarından Kuyumcu Adnan Güven'in, Çinik ailesinden Suzan Güven'nin kızları..

 

Çinik Ailesi bölgemizin en köklü ailelerinden Ardahan Hoçvandan, Doğu-Güneydoğuya birçok aile ve aşiretle de akrabalık bağları olan bir aile. Örneğin ailenin bir gelini Mardin ağalarından Aydın Ayadının kızları, Damatları Adnan Güven Urfanın en köklü aile ve aşiretlerinden birine mensup bir iş adamı. Çinik Ailesinden Süreyya Çinik'in kardeşleri ise değişik sektörlerde yer alan yöneticiler. TR'nin en büyük holdinglerinde CEO'luk  yapan insanların çıktığı bir aile..

 

Damat Cem Ereganın ailesi de hakeza Kars'ın en köklü ailelerinden bir aile. Anneleri, Dr. İbrahim Gökçe nin kızı.  Eregan'nın dedeleri Dr. İbrahim Gökçe 1960 yıllarda ilk kadın doğum hastahanesini kurduran ve rahmetli olduğu 1978 yılına kadar da bu hastahanenin baş hekimliğini yapan Kars'a en büyük hizmeti dokunan bir isim.. Eregan'ın Babası  Kerem Eregan ise Kamu ve Özel  sektörde Medya alanında uzman, TRT başta olmak üzere uzun yıllar yöneticilik yapmış bir isim.

Bölgemizin bu 2 büyük ailesi öyle güzel bir kına gecesine imza attılarki.. İnsan anlatmada zorlanıyor. Bu kınada kentli ve köylü olma kültürü arasındaki faktan tutun, kültür-sanat alanında da gelişmişlik düzeyinin ortaya konmasına kadar birçok konuda bütün bölgemize örnek olacak bir kına gecesine şahit olduk..

 

Siyasetin STK'ların becermediği herkesi ve kesimi kapsayan kültürel mozaiği Merve'nin kınasında gördük. Kurdi-tırki,lazi,, azeri, rumi.. her dilden şarkı türkü oyun halaylarla deyim yerindeyse tam bir kültür sanat şovu gördük.

 

Sadece Kültür-Sanat değil siyaseten söylenirse içinde ötekinin olmadığı tam bir demokrasi şölenine de  tanıklık ettik.. İki aile arasında yapılan bir kınada Türkiyenin bütün kültürel mozaiği yansıtıldı..

Kınaya  Çinik ve Eregan ailesi ve ailenin yakınları dışında yakın ve komşu olmamızdan dolayı Doğu Medya YK başkanı Yusuf Yasin Sid ve Ardahan Dernekler Federasyonu Kurcu Başkanı Güven Doğruyol ve Eşi ile Erol Eroğlunun kızları vb. yakın aile dostları davetliydi..

Kınada Organizasyonda yer alan genç kızlardan oluşan  Gurup Safir, Sapphire (Safir) Gurubu ise müzikleri dansları, folklor oyunları ile mükemmeldiler..

 

Köy kültüründen kent kültürüne, faşist-ırkçı egolardan arınıp Anadolu-Mezopotamyanın zengin kültürel mozaiğine bizleri taşıyan, kültürel anlamda basamak atlatan bu mükkemmel Kına Gecesi anlatılmaz seyr edince  anlaşılır..

 

Kına Gecesi video Doğu Medya TV Tıklayınız..

 

Çinik -Eregan Ailesinden Merve ve Cem'in 7 Mart CTSi Günü Haftaya saat 16.15 te Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezinde nikah törenleri yapılacak..

 

İşte bütün bütün güzelliği ile Mervenin Kına Gecesi :

DOĞU MEDYA TV TIKLAYINIZ..

Fotoğraf açıklaması yok.

ETİKETLER : SERHAT'TA BÖYLESİNE GÜZEL ÖRNEK BİR KINA GECESİ GÖRÜLMEDİ..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA