PANİGLİLER SALONLARA SIĞAMADILAR..

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) Üyesi Pa-Nıg Derneği bu yıl Beykoz’da yaptıkları dayanışma gecesinde bin kişilik salona sığmadılar. İzdiham yaşandı. Mükemmel bir geceye imza attılar..
Bu haber 2020-02-18 20:39:17 eklenmiş ve 912 kez görüntülenmiştir.

PANİGLİLER SALONLARA SIĞAMADILAR..

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed)  Üyesi Pa-Nıg (Pa-Nıg Kurdi El Ayak demek, Osmanlı Döneminde 32 Kürt Köyünün bağlı olduğu bir sancak-beyliğidir) Derneği bu yıl Beykoz’da yaptıkları dayanışma gecesinde bin kişilik salona sığmadılar. İzdiham yaşandı. Mükemmel bir geceye imza attılar..

Müzik, folklor, yeme-içme kültürümüzü en güzel şekilde yansıttılar, yaşadılar, yaşattılar. İstanbul Anadolu Yakasında Federasyon, il, ilçe, bölge derneklerinin imza atamadığı bir başarıya imza attılar..

 

Gece Slaytla başladı, Başkan Memet Yıldız ve yönetimi katılımcıları en iyi şekilde ağırlamak için arı gibi çalıştılar. Gecede Başkan Yıldız, Federasyon Başkanı Turkan Avşar Yılmaz, Kurucu Bşk. Kemal Demir halkı selamlama konuşması, yaparlarken.. Hoç-Fed eski başkanlrından Latif Yılmaz da Kürt Dili-Edebiyatı ile ilgili federasyonda yapılacak etkinlik hakkında bilgi verdi. Anadil olmasa kültür-sanat-bilim olmaz, bunar olmayınca gelecekte olmaz.. Dilimizi çocuklarımıza öğretmek hepimizin görevidir.. dediler.. Yönetim Kurulu bütün paniglilerden ve halktan ve katılımcılardan tam not aldı. Çalışmalarından dolayı yönetimi kutladılar..

 

DÜĞÜN HAVAVASINDA GEÇEN GECEDE TAM BİR MÜZİK ve HALAY ZİYAFETİ ÇEKİLDİ..

 

Gecenin sunumunu usta sunumu ve mükkemmel belagatı ile dernekçiliğimizin önemli aktörlerinden Ardahan Eğitim Vakfı Genel Sekreteri Korgeli Dernek Başkanı Fuat Avşar Yaparken, Gercede Tam bir sanatçı ordusu yer aldı. Katılımcılara Müzik ve Halay ziyafeti çektiler..

 

TRT, TRT Kurdi başta olmak üzere ulusal kanallarda da sahneye çıkan santçılarımızdan Neşe Demir, Mehmet Kılıç, santçılarımızdan Gıyas Yılmaz, Kurbani Sural, İsmaiL Avcı tam bir müzik ziyafeti çektiler.. Bu mükemmel etkinliği A’dan Z’ye Doğu Medya TV’de yayına koyduk.  Doğu Medya TV, Gecenin Videoları ve Videolu Haberleri için tıklayınız..

 

Panig Köyü günümüzde Kars Susuz ilçesi dahilinde kalan  Büyük-Küçük Çatak, Kiziroğlu Köyü, Göle ilçesinin bazı köylerinin vb. Kars'a kadar  içinde yer aldığı Osmanlı döneminde 32  köyü içine alan bir Sancakbeyliğdir. Serhad Kürdistanının tarih boyunca eli-ayağıdır.... Köroğlu'nun ünlü Kürt Beyi Kiziroğlu Mustafa Bey Destanı da Hoçvan sancağında ortaya çıkmıştır.. Günümüzde bu tarihi gerçek bilinmediğinden.. Panigi tek köy bilen bu 32 köyde yaşayanlar kendilerinin Panig'ten ayrıldıklarını  zan etmektedirler.. Halbuki Hoçvan en az 15 bin yıllık bir yerleşim birimidir. Daha Kars Ardahan Yokken Hitit Medeniyetinin de Serhattaki en önemli başkentidir..

 

HABERİN VİDEOLARI İÇİN TIKLAYINIZ..

Fotoğraf açıklaması yok.

 

 

ETİKETLER : PANİGLİLER SALONLARA SIĞAMADILAR..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA