ARDAHANLILAR İÇİN KARA GÜN, KURA NEHRİNİ TERSİNE ÇEVİRİP ÇORUHA AKITACAKLAR..

Ardahan Kura Nehri üzerinde ki Baraj ve Hes Projeleri nin iptali yönünde derneklerimizin açtıkları dava kayb edildi..
Bu haber 2020-02-17 23:32:16 eklenmiş ve 769 kez görüntülenmiştir.

ARDAHANLILAR İÇİN KARA GÜN, KURA NEHRİNİ TERSİNE ÇEVİRİP ÇORUHA  AKITACAKLAR..

 

 

Ardahan Kura Nehri üzerinde ki  Baraj ve Hes Projeleri nin iptali yönünde derneklerimizin açtıkları dava kayb edildi..

2010 yılında bütün Ardahanın bütün derneklerin birlikte protesto ettikleri Kura Nehrinin Çoruh Nehrine akıtılması projesinin iptali  ile ilgili açılan dava kaybedildi..

Kura ve Akarsuları Koruma Derneği,  İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneğinin birlikte açtıkları ve Erzurum’da görülen dava kaybedildi.. Ardahan Kura Nehri  Koruma Derneği İle İstanbul Ardahanlılar Kültür Dayanışma Derneği birlikte yaptıkları basın açıklamalarında davanın kayb edildiğini ama Ardahan la, Ardahan’ın doğasıyla oynamaya yeltenenlere karşı Serhat illeri,  Artvin’i de içine katarak gerekirse mücadeleyi bütün ülke sathına taşıyacaklarını ve yayacaklarını ifade ettiler.. 

Mahkeme kararının ardından dernekler ortaklaşa alınacak kararlar üzerinde görüş alış-verişinde bulundular.. Doğal Kaynaklar, beslenme, su, enerji, eğitim, güvenlik, sağlık.. gibi ülkeyi ve vatandaşı, kamuyu ilgilendiren genel  konular asla ve asla özel şirketlere bırakılmayacaktır..Gerkirse komşu ülke halklarıyla birlikte mücadele konusu uluslararası boyutlara taşınacaktır..

 

Bu alanlar illerin ve bölgelerin STK’ları ve halkın kontrolunde olacaktır. Bu konuda gerekirse bütün Türkiye’yi örgütlenmesi yoluna gidilecektir..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

ARDAHAN KAMUOYUNA:

Kura Nehri’nin Çoruh Nehri’ne akıtılması projesine tepki gösteren  Kura ve Akarsuları Koruma Derneği, Ardahan il Derneği birlikte basın açıklaması yaptılar..

Cevdet Şentürk Başkanlığında Ardahan il Derneği ve Kura Derneği olarak birlikte açmış olduğunuz mahkemeyi kaybettik. Birçok toplantılar yaparak Ardahan halkını bilgilendirmiştik ve Ardahanlılar, 2010 yılında İstanbul Kartal'da Tüm Derneklerle birlikte binlerce insan yürümüş, "Cenaze namazlı - tabutlu" eylem yapmışlardı. Eylemde temsili cenaze namazı kılınmıştı. CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, il-ilçe, köy dernek ve federasyon başkan ve yönetimleri.. temsili Kura Nehri tabutunun altına girip yürümüşlerdi.. Cenaze namazının ardından Fatiha okuyan Kura Nehri eylemcileri, Kartal sokaklarında bir süre yürüdükten sonra olaysız bir şekilde dağılmışlardı.

Konuyla ilgili gelişmelerin bütün Ardahan Dernekleri ile birlikte takipçisi olacaklarını belirten STK başkan ve yönetimleri, gerekirse Serhat bölgesi başta olmak üzere diğer bölgelerin dernekleri ile ortak hareket etme noktasında  yeni  formuller geliştireceğiz..

 

Ardahan halkına duyurulur

- ARDAHAN İL DERNEĞİ - İstanbul

- KURA VE AKARSULARI KORUMA DERNEĞİ

 

 

ETİKETLER : ARDAHANLILAR İÇİN KARA GÜN KURA NEHRİNİ TERSİNE ÇEVİRİP ÇORUHA AKITACAKLAR..
Diğer Serhat News haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA