TİKOŞ DERNEĞİ BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ KARARLARA İMZA ATDI..

Geçen hafta hafta sonu Üsküdar Boğazi,çi Yaşam Merkezinde yaptıkları dayanışma gecesini değerlendirmek için Ataşehir Mustafa Kemalş Mahallesi dernek merkezinde bir araya gelen Başkan Erol Yıldız ve yönetimi birbirinden önemli kararlara imza attılar..
Bu haber 2020-02-04 20:11:25 eklenmiş ve 969 kez görüntülenmiştir.

TİKOŞ DERNEĞİ BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ KARARLARA İMZA ATDI..

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) üyesi olan, 2015 Yılında kurulan kurulduğundan beri  kültür, sanat, spor  alanlarında birbirinden önemli başarılara ve etkinlilklere imza atan Tikoş (Dağcı Köyü) Derneği bu yıl yaptığı ilk yk toplantısnda birbirinden önemli kararlara imza atdı..

 

Geçen hafta hafta sonu Üsküdar Boğazi,çi Yaşam Merkezinde yaptıkları dayanışma gecesini değerlendirmek için  Ataşehir Mustafa Kemalş Mahallesi dernek merkezinde bir araya gelen Başkan Erol Yıldız ve yönetimi birbirinden önemli kararlara imza attılar..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

DERNEĞE MÜLK ALINACAK..

YK toplantısında dayanışma gecesi değerlendirilmesinin ardından derneğe mülk alaınması, derneğin mülkiyete kavuşturulması kararı alındı.. Sadece YK üyeleri 50 bin liraya yakın bağışla dernek başkanı Erol Yıldız 10 bin tl bağış yaparak işi başlattılar.

DERNEĞİN FOLKLOR EKİBİ OLUŞTURULDU..

Tikoşlu Sanatçı Gülhan Yıldızın sponsorluğunda derneğin folklor gurubunun kurulmasına karar verildi. Yıldız Doğu Medyaya yaptığı açıklamda Başta Serhat Yöresi olmak üzere Doğu-Güneydoğu- Karadeniz.. bütün bölgelerin folklor oyunlarını her etkinlikte başarı ile icra edecek bir folklor ekibi oluşturduklarını bu folklor gurubunun profesyonel hocalar eşliğinde 2-3 ay eğitileceğini ardından etkinliklere başlayacaklarını belirttiler.

Ortaya koyduğu müziği performansıyla bölgemizde giderek öne çıkan Yıldız, Tikoş Folklor gurubunun tüm masraf ve sponsorluklarınında kendilerinin üstlendiğini ifade ettiler..

HOÇ-FED YÖNETİMİ DERNEKLERE EŞİT YAKLAŞMIYOR..

Tikoş başkan Yrd. Ergin Morkoç ve diğer YK üyeleri, Hoç-Fedin üye dernekler arasında ayırımcılık yaptığını, kendi dayanışma gecelerine başta olmak üzere Panig vb. birçok de es geçtiğini, federasyonun iki üyesinin etkinliklerinin birbiriyle çakıştığını.. Kişye, kuruma ve derneğe göre ayırımcılık yapıldığını.. Bunun da federasyona ve federasyona üye derneklere zarar verdiğini belirttiler.

 

Tikoş yönetimi bir sonraki kongrede tüm başkanların ayırımsız yönetimde yer alamaları, derneklerin en az iki delge ile kendi yöneticilerini belirlelemleri, yönetime katılmaları, tek liste ile seçime gidilmesi ve seçilen yönetiminde başkan ve icrayı kendi arasında belirlemesini istediler..

 

Bu formül hayat geçirilmedikçe bütün Hoçvanı temsil eden kurumsal bir yönetimin ortaya çıkamyacağını ifade eden tikoş yönetimi bu anlamda gerekirse tüzük değişikliğinin genel kurulda yapılmasını isteyeceklerini de ifade ettiler..

Halktan yöneticilerden eleştirilerde özellikle kişiye-derneğe göre ayrımcılık, beli kesimlere karşı daha fazla ilgi, bazı köylerin cenaze vb. taziye mesajlarının dahi ihmal edildiği yönüde eleştiriler giderek artmaktadır..

SPONSORLARDAN VEFAT EDEN ÜYELERE, ÜYELER ve TİKOŞLULAR DERNEKTE EN İYİ ŞEKİLDE ONURE EDİLYORLAR..

Derneğin vefat eden yöneticilerinden, vefat eden köylülerine kadar dernek hepsini en iyi şekilde onure ettiği gibi otobiyografileri ile yurt dışından ülkenin dört bir yanına tüm üye ve ailelerin en iyi şekilde hem temsil ediyorlar, hemde onure ediyorlar..  

Dernekte Tikoşlu bir hemşerimizin Sezer Morkoç’un Avusturalyada bir ünversitede öğretim üyesi olduğunu, 40-50 yaşlarda vefat ettiğihaberini panoda görünce üzülmemek elde değil.. Kürt olmak, kürt kimliğini taşımak son 1-2 yüzyıldır büyük bedeller gerektiren bir olgu. Ahmet kaya, Yılmaz Güney vb. dünyaca tanınan kürtlere karşı yapılan –oynanan oyunları az-çok biliyoruz. Bu genç yaştaki ölümleri görünce düşünmeden edemiyoruz.. Ve bir sürü soru acaba peş-peşe beynimizi bombardumana tabi tutuyor..

Panolarda ayrıca dernneğe katkısı olanlar bir bir isim ve fotoğrafları ile sergilenirken, yönetimdeki şefaflık ta olağanüstü güzel. Gelirinden giderine bir su dahi, bir kuruş dahi kayıt altında.. Yönetim genelde kararların ekseriyasını oy birliği ile almaktadır..

ETİKETLER : TİKOŞ DERNEĞİ BİRBİRİNDEN ÖNEMLİ KARARLARA İMZA ATDI..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA