Iğdırlı Sinan Aydın'ın Avrupa'daki Eğitim Başarısı

Iğdırlı Sinan Aydın, 2500 bilim adamıyla Hollanda'nın en büyük ve en geniş kapsamlı teknik üniversitesinden üç bölümü bitirerek mezun olan ilk Türk öğrenci oldu
Bu haber 2020-02-03 21:17:10 eklenmiş ve 576 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdırlı öğrencinin üniversite başarısı Avrupa’da takdir topladı. Iğdırlı Sinan Aydın dünyanın sayılı üniversiteleri arasında yer alan Hollanda’nın Delft Teknik üniversitesinden mezun oldu.

İlk önce Şehir plancısı bölümünü okudu. Daha sonra İnşaat mühendisliği bölümünü bitirdi. En son olarak Delft Teknik üniversitesi mimarlık fakültesini bitirdikten sonra master-yüksek lisansını da tamamladı.

Iğdırlı Sinan Aydın, 2500 bilim adamıyla Hollanda'nın en büyük ve en geniş kapsamlı teknik üniversitesinden mezuni oldu. 8 ocak 1842 yılında kurulan Delft Teknik üniversitesi o zamanın kralı ikinci willem tarafından kraliyet akademisi adı ile kurulmuş.

Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesi Gökçeli köyünden Hacı Celal Aydın’ın torunu, Aydın İş merkezi ile Otel Azer’in işletmecisi İş İnsanı Nihat aydın’ın oğlu olan Sinan Aydın, aldığı eğitim ile bir şehri sil baştan kurabilecek bilgi birikime sahip olabilmek için eğitime yıllarını verdi. En son Delft Teknik üniversitesinde master-yüksek lisansını da tamamlayarak meslek hayatına başladı.

Delft Teknoloji Üniversitesi hakkında:

1842 yılında kurulan Delft Teknoloji Üniversitesi Hollanda merkezli bir üniversitedir. Kurumun araştırma ve eğitimlerini en üst seviyede yürütmek için sürekli üstün yetenek arayışında olan Delft Teknoloji Üniversitesi Hollanda'nın en eski üniversitesi olmasının yanı sıra aynı zamanda en büyük teknoloji üniversitesidir. Fen, tasarım, mühendislik ve diğer pek çok alanda çeşitli programlar sunar. Üniversite'nin hâlihazırda 21.500 lisans ve yüksek lisans öğrencisi ile 4.700 çalışanı bulunmaktadır.

 

 

ETİKETLER :
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA