Azerbaycan Başkonsolosu ASİMDER Başkanına Dava Açtı

Çok ilginç bir duruma şahit oluyoruz; Türkiye'de Ermeni Karşıtı olarak tanınan, bilinen Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Quliyev tarafından mahkemeye verildi
Bu haber 2020-01-29 12:53:59 eklenmiş ve 485 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Quliyev ASİMDER Başkanı Gülbey’i Mahkemeye Verdi

Çok ilginç bir duruma şahit oluyoruz; Türkiye'de Ermeni Karşıtı olarak tanınan, bilinen Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Quliyev tarafından mahkemeye verildi.

ASİMDER Başkanı Göksel Gülbey’in, Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Quliyev’in “Amerika’da FETÖ terör örgütü lideri Fetullah Gülen ve Fetö’nün üst düzey adamları ile yan yana çekilmiş bir resminin Azerbaycan’daki üst düzey yetkililere iletilmesinden mesul tutarak,  tehdit ve şantaj yaptığı gerekçesiyle mahkemeye verdiği ortaya çıktı.

ASİMDER Başkanı Gülbey “Ben ömrümü Ermenilerin asılsız iddiaları ile mücadeleye adamış biriyim. Gerek ülkemizde ve gerekse dünyanın birçok ülkesinde Ermenilerin asılsız iddialarını gün yüzüne çıkaran birçok faaliyetlerde bulunmuş birsiyim. Ermeniler beni defalarca yurt içinde ve yurt dışında mahkemelere verdi. Ben ve Derneğim yalnızca Ermenilerin asılsız iddialarıyla değil Azerbaycan’ın kaybedilmiş topraklarının kazanılması içinde mücadele veriyoruz. Ermenilerin Karabağ’da, Hocalı’da, Fuzuli’de, Ağdam’da, Şuşa’da, Quba’da yaptığı katliamları da dile getiriyoruz. Azerbaycan Cumhurbaşkanın kızı Leyla Aliyev’in “Hocalı’ya Adalet” kampanyasının bayraktarlığını biz yapıyoruz. Gittiğimiz her yerde, yaptığımız her eylemde “Hocalı’ya Adalet” diye bağırıyoruz. “Karabağ’a özgürlük” diye haykırıyoruz.

Azerbaycan’a hoş gelsin diye bazıları katliamların yıldönümlerinde küçük bir basın açıklamaları yaparken bizler meydanlara inip “Karabağ’a özgürlük, Hocalı’ya Adalet” diye yeri göğü yıkıyoruz. Bu sebepten dolayı Ermeni Diasporası gibi güçlü bir örgütü karşımıza alarak hayatımızı tehlikeye atıyoruz” dedi.

Beni dört kez Ermeniler mahkemeye verdi gururlanarak gittim

Beni dört kez Ermeniler mahkemeye verdi gururlanarak gittim. Çünkü Ermenilerin yalan ve asılsız iddiaları ile mücadele ediyorum. Anlım açık bir şekilde mücadele ediyorum ki bunlar beni mahkemeye vermişler. Çünkü Ermenilerin bütün menfaatlerine dokunuyorum. Yalanlarını ortaya çıkarıyorum.

Azerbaycan Başkonsolosu beni mahkemeye verince şok oldum. Utanç Duydum

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Quliyev tarafından mahkemeye verildiğimi öğrenince şok oldum. Mahkemeye soruyorum beni kim mahkemeye vermiş Azerbaycan Kars Başkonsolosu diyorlar. Soruyorlar Azerbaycan’ın sizi mahkemeye verme amacı ne? Sıkılıyorum, cevap vermeye utanıyorum. Ne İsa’ya yarandık, ne Musa’ya diyorum. İki tane mahkeme açmış, biri sosyal medya hesabıma. Ermeniler rahatsız olmamış Azerbaycan Kars Başkonsolosu rahatsız olmuş. Ondan beraat ettim. Diğerinde de bir suçlama şantaj, iftira var. Gidip Iğdır Cumhuriyet Başsavcılığından dosyanın içeriği ile ilgili bilgi isteyebilirsiniz. Bu konuyla ilgili mahkemem devam ediyor.

Hayatımda en çok üzüldüğüm konu bu oldu

Hayatımda en çok üzüldüğüm konu bu oldu. Anlatırken utanç duyduğum bir olay. Gittim ifademi verdim. Türk adaleti bu konuyla ilgili çok hassas davranıyor. Davayı açmışlar ama gidip adliyeye ifade vermiyorlar.

Kars’daki bölge illerdeki STK’lar çok şikayetçi

Kars’ta ki, Iğdır’da ki, Van’da ki, Ağrı’da ki, Ardahan’da ki sivil toplum örgütü başkanları Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuri Quliyev’den çok şikâyetçiler. Bundan önceki Başkonsoloslar olan Hasan Sultanoğlu ve Ayhan Süleyman’lı ile birlikte çok yakın çalıştık. Karabağ’ın işgali ve Hocalı katliamını çok dillendirdik. Bölgedeki bütün sivil toplum örgütlerin bir araya getirip Karabağ ve Hocalı meselesini gündeme taşıdık. Birçok ortak çalışmalarımız oldu. Nuri Quliyev’in bu konularla alakalı hiçbir çalışmasına şahit olmadık” dedi.

ETİKETLER :
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA