ANKARA KAİ TANITIM GÜNLERİ DOLU DOLU GEÇTİ..

Başkentte düzenlenen "Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri" 23 ocakta başladı 26 ocakta bitdi..
Bu haber 2020-01-28 19:42:16 eklenmiş ve 496 kez görüntülenmiştir.

ANKARA KAİ TANITIM GÜNLERİ DOLU DOLU GEÇTİ..

 

Kars Ardahan Iğdır (KAI) Dernekler Federasyonu 23-26 Ocak tarihleri arasında KAİ tanıtım günleri yaptı..

Başkentte düzenlenen "Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri" 23 ocakta başladı  26 ocakta bitdi..

Altınpark Fuar Merkezi'nde, Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Federasyonu (KAİFED) öncülüğünde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen tanıtım günlerinin açılışına, eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Valisi Vasip Şahin ile bazı partilerin milletvekilleri ve belediye başkanları da katıldı.

 

Binali Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, fuara gelecek binlerce esnafın 3 ilden gelecek hemşehrileriyle buluşacağını belirterek, ANFA Park'ta, Kars, Ardahan ve Iğdır rüzgarı eseceğini ifade etti.

 

Yıldırım, "Amaç burada gurbette bulunan hemşehrilerle gurbetin güzelliklerini göstermek, kaşarını buluşturmak, kazını tattırmak, uzun elmasından yedirmek ve bütün güzellikleriyle burada yaşayan hemşehrileri bir araya getirmektir." diye konuştu.

 

Bölgenin yöresel ürünlerinin sergilendiği tezgahları da ziyaret eden Binali Yıldırım, döner tezgahına takılan kaşardan keserek vatandaşlara ikram etti.

 

Organizasyon pazar günü sona erdi..

 

Başkentte düzenlenen "Kars, Ardahan, Iğdır Tanıtım Günleri" başladı. Altınpark Fuar Merkezi'nde, Kars, Ardahan, Iğdır Dernekler Federasyonu (KAİFED) Başkanı Erdoğan Yıldırım öncülüğünde bu yıl 4'üncüsü düzenlenen tanıtım günlerinin açılışına, eski TBMM Başkanı Binali Yıldırım, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Milletvekili Prof. Dr. Orhan Atalay, Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, Belediye Başkanı Faruk Demir, Ankara Valisi Vasip Şahin, Bölge Milletvekilleri, Belediye Başkanları, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 

Binali Yıldırım, açılışta yaptığı konuşmada, fuara gelecek binlerce esnafın 3 ilden gelecek hemşehrileriyle buluşacağını belirterek, ANFA Park'ta, Kars, Ardahan ve Iğdır rüzgarı eseceğini ifade etti.

 

Yıldırım, "Amaç burada gurbette bulunan hemşehrilerle gurbetin güzelliklerini göstermek, kaşarını buluşturmak, kazını tattırmak, uzun elmasından yedirmek ve bütün güzellikleriyle burada yaşayan hemşehrileri bir araya getirmektir" diye konuştu.

 

Etkinlikte belediye başkanları adına açılış konuşmasını yapan Ardahan Belediye Başkanı Faruk Demir: "Türkiye Cumhuriyetinin çorak bir parçasından bir ülkenin baş şehri yaptığı Ankara'dan değerli sınır bekçisi Ardahan, Kars ve Iğdırlı hemşerilerimle birlikte olmaktan duyduğum memnuniyeti belirtiyor, organizasyonda emeği geçen herkesi selamlıyorum. Hoş geldiniz. Çok değerli hemşerilerim Kazım Karabekir Paşa "Boğazlar boğazımız, Kars ve Ardahan bel kemiğimizdir" demiştir. Buralar elde bulundurulmadıkça Anadolu'nun müdafaası zordur. Biz orada sınır bekçiliği yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyetinde Bayrak inmesin, Ezan susmasın diye sınır bekçiliğine devam edeceğiz.

 

Serhat Şehri Ardahan'ımızın selamını getirdik. Sevgili Erdoğan Yıldırım başkanımıza ve tüm sivil toplum örgütlerimize çok teşekkür ediyoruz. Bizleri Ankara'da hem Ankaralılarla hem de burada aşının, işinin peşinden buraya gelmiş olan onurlu, şerefli Ardahanlı, Karslı ve Iğdırlı hemşerilerimle buluşturduğu için ve 3-4 gün boyunca burada olacağız. Ardahan'ı bilenler biliyor ama bundan sonra devletimizin, hükümetimizin Ardahan'daki temsilcilerimizin destekleriyle Ardahan'ımızın farkını tüm dünyaya göstereceğiz. Dünya bizden önce Ardahan'ı fark etmiş 2019 yılında Dünya Sağlık Örgütü tarafından Türkiye'nin havası en temiz ili olarak Ardahan seçmiş, üzerinden uçak geçmeyen, bir tana fabrikası olmayan ve kimyasal gübre kullanmayan tek ildir Ardahan. Onun için kendi sağlınızı düşünüyorsanız, çocuklarınız daha sağlıklı yetişsin istiyorsanız mutlaka herhangi bir Ardahan ürünüyle kendinizi ve çocuklarınızı besleyin Ardahan için değil kendiniz için. Ardahan'ı gelin görün Türkiye'yi tanıyın. Hepinize çok teşekkür ediyorum, ayrıca Ardahan Valimiz ve Sayın Milletvekilimize çok teşekkür ediyorum. Saygı ve sevgilerimle, 4 gün boyunca Ardahan'ı Kars'ı ve Iğdır'ı onurumuz ve şerefimizle başkentimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün başkentinde 4 gün yaşatacağız" dedi.

 

 KAI tanıtım günleri video

ETİKETLER : Başkentte düzenlenen "Kars Ardahan Iğdır Tanıtım Günleri" 23 ocakta başladı 26 ocakta bitdi..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA