DERNEKLERİMİZDEN BİRBİRİNDEN GÜZEL ETKİNLİKLER PEŞPEŞE ..

Tikoş, Mucuc, Kelpiqor, bu hafta sonu geceler, açılışlar, şubat ayı Kars-ardahan Dernekleri etkinlikleri..
Bu haber 2020-01-21 22:07:43 eklenmiş ve 617 kez görüntülenmiştir.

DERNEKLERİMİZDEN BİRBİRİNDEN GÜZEL ETKİNLİKLER PEŞPEŞE ..

 

Tikoş  bu hafta sonu C.tesi günü  Üsküdarda, Mucuc Derneği   Pazar günü Esenyurtta ana yemeğin kaz yemeği olduğu, bölgemizin yemek, folklor ve müzik kültürünün en iyi şekilde icra edileceği  dayanışma gecelerini  yapacaklar.

 

Pazar günü Esenboğaz-Kelpiqor  Köyü Derneğinin Avcılar Firuzköyde açılış olacak.

 

Şubat ayında ise Merkezi Sultangazide bulunan Avrupa Yakası Ardahanlılar Derneği, Hoç-Fed Üyesi Lehimli Derneği , Ardahan Akyaka Köyü Derneği, Merkezi Kartalda bulunan Ardahan İli Kultür Dayanışma Derneği dayanhışma geceleri ile hemşerilerimizi birbirleriyle buluşturacaklar..

Dilovası Ardahanlılar Derneği Kaz Gecesi ile hemşerilerimizi bir biriyle buluştururken, Darıca Ardahanlılar Derneğide mükkemel bir açılışla hemşerilerimizi birbiriyle buluşturdu..

 

Doğu Medya olarak sahadaki ve derneklerdeki  temsilcilerimizle hepsini takip edeceğiz..

 

ARDAHANLI GEBZE'DE DE BAŞKAN OLDU!..

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, bulut, gökyüzü ve yakın çekim, şunu diyen bir yazı 'GEBZE #Birlikteyiz'

Ardahan Dernekler Federasyonun un 'Güçlü Ardahan Lobisi' diyerek yol aldığı son yıllarda büyük çıkışlar yapan Ardahanlılar batı kentlerinde başta siyaset alanında olmak üzere bir çok önemli mevkilerde yer almaya devam ediyorlar. İstanbul'da 2, İzmir'de 1 Kadın Milletvekili olan Ardahanlıların ülkenin en büyük kenti İstanbul'dan sonra Kocaeli'nde de önemli bir kaleyi kazandılar. Ardahan/çıldırlı, H. Hasköy'ün eniştesi Gökhan Orhan 4 rakibi ezici bir oy ile geçerek CHP Gebze İlçe Başkanı oldu.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

Kocaeli Dilovası Ardahanlılar Derneği’nin üçüncüsünü gerçekleştirdiği Kaz Gecesi çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti.

Dilovası Ardahanlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin üçüncüsünü gerçekleştirdiği Kaz Gecesi Hereke Sosyal Tesislerinde çok sayıda davetlinin katılımı ile gerçekleşti. Geceye ayrıca Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan vekili Yaşar Çakmak, Dilovası Kaymakamı Mustafa Asım Alkan, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, CHP Ardahan eski Milletvekili Ensar Öğüt, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, MHP İlçe Başkanı Ali Osman Ayaz, SP İlçe Başkanı Erkan Bilikli, AK Parti İl Yöneticileri Fazıl Korkmaz, İlhan Yıldırım, Dilovası Belediyesi meclis üyeleri, AK Parti İzmit İlçe Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Emre Sarıca, Mahalle Muhtarları, STK Başkan ve yöneticileri, Dilovası Ardahanlılar Dernek Başkanı Suat Atbaş ve çok sayıda davetli katıldı.

Kaz gecesinin açılış konuşmasını yapan Dilovası Ardahanlılar Derneği Başkanı Suat Atbaş, “Ardahanlılar Derneği olarak üçüncüsünü düzenlediğimiz kaz gecemizde yine biriz, birlikteyiz ve bu mutluluğu birlikte yaşıyoruz. Sivil toplum kuruluşu olarak toplum içersinde ki görevlerimizi yerine getirmek adına önce hemşerilerimizin birlik ve bütünlüğünü sağlamakla birlikte doğduğumuz baba ocağımız memleketimizi unutmadan oradaki örf ve adetlerimizi yaşatmakla birlikte diğer tarafta da yaşadığımız ve doyduğumuz kente sahip çıkmaktır. Dilovası Ardahanlılar Derneği olarak Dilovası’nın menfaatleri doğrultusunda da çalışmaya devam edeceğiz. Yaklaşık 1,5 ay önce çalışmasına başladığımız kaz gecemize gösterilen bu büyük ilgiden dolayı herkese teşekkür ederken, gecemizde emeği geçen tüm yönetici arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum.”dedi.

MEHMET ÖZTÜRK’TE ÖZEL TEŞEKKÜR

Atbaş ayrıca gecenin organize edilmesinde maddi ve manevi olarak büyük emek harcayan dernek yöneticisi Mehmet Öztürk’ü özellikle teşekkür ederken, Öztürk’de burada yaptığı konuşmasında “Gecemizin düzenlenmesinde herkesin önemli bir katkısı vardır. Böyle güzel bir gecede bu kadar yoğun katılımın olduğu bir gecede bizlere destek olan sponsorlarımıza ve katılanlara da özellikle teşekkür ediyorum.”dedi.

MUHTEŞEM FOLKLOR GÖSTERİSİ

Konuşmaların ardından gece yerel sanatçıların söylediği türküler ve folklor ekibinin birbirinden güzel gösterileri ile devam ederken, gecede Zeki Zeki Moğalkanlı ve ekibi, Halk Ozanları Tacettin Dursun ve Kemal Ümmani’de söylediği birbirinden güzel türkülerin yanı sıra atışmaları ile de konuklara güzel bir akşam sundular. Gecenin sunuculuğunu Turgay Zorba yaptı.

HEDİYE DAĞITTILAR

Gecede davetlilere çeşitli ikramlarda bulunulurken, tüm konukların özellikle beklediği kaz yemekleri de dağıtıldıktan sonra gece halaylar ve türkülerle devam etti. Gecede son olarak yapılan hediye çekilişinde de konuklara birbirinden değerli hediyeler dağıtıldı.

Kaynak: mansetmarmara.com

 

 

 

ETİKETLER : Tikoş Mucuc Kelpiqor bu hafta sonu geceler açılışlar şubat ayı Kars-ardahan Dernekleri etkinlikleri..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA