Iğdır Belediyesinin "Dengbejler Gecesi" Görkemli Geçti

Etkinliğe beklenin çok üzerinde bir katılım olması birçok vatandaşın salon dışında kalmasına neden oldu. Programda; yöresel dengbejler bölgeye özgü ezgileri seslendirdi ve davetlilerin beğenisini topladı
Bu haber 2020-01-19 10:22:44 eklenmiş ve 562 kez görüntülenmiştir.

Haber: Murat AKKUŞ-Iğdır

Iğdır Belediyesi tarafından dün akşam düzenlen Çocuk Tiyatrosu ve 'Dengbejler Divanı'na vatandaşların ilgisi büyüktü.

Iğdır Belediyesi Kültür ve Sosyal işler müdürlüğü tarafından, bir düğün salonunda düzenlenen, Sihirli şarkılar adlı çocuk tiyatrosu ve 'Dengbejler Divanı’na; Halkın yanı sıra Iğdır Belediye eş Başkanları, Yaşar Akkuş Eylem Çelik, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik, belediye meclis üyeleri, il genel meclis üyeleri ile çevre il ve ilçelerden davetliler katıldı.

Etkinliğe beklenin çok üzerinde bir katılım olması birçok vatandaşın salon dışında kalmasına neden oldu. Programda; yöresel dengbejler bölgeye özgü ezgileri seslendirdi ve davetlilerin beğenisini topladı.

Programa katılan dengbejler arasında İran’dan Dengbej Kawis Milani, Dengbej Zahiro, Dengbej Apê Bekir, Dengbej Usîv, Dengbej Muqades, Meyvan Çetin ile Nejdet Dileşq yer aldılar. Bugün Iğdır'ı gezen Dengbejleri gören halk bol bol hatıra fotoğrafı çekti. Dengbejler akşam saatlerinde ise Iğdır Belediye Başkanı Yaşar Akkuş'un oğullarının sünnet şölenine iştirak ettiler.  

Dengbejler Gecesi"ne katılan Dengbej sanatının yaşayan efsanesi Dengbej Zahiro (Zahir Koçu) izleyenleri büyüledi. Yaş destanını okuyan Dengbej Zahiro, hem ağlattı hem de ağladı. Bir süre önce boğazından ameliyat olan Dengbej, yoğun istekleri kırmayarak Iğdır'a gelip Halkla buluştu.

Kürt halkı tarafından Dengbej sanatının dört yonca yaprağından birisi olarak kabul edilen Dengbej Zahiro, Ebediyete intikal eden Evdale Zeynikê, Reso ve Şakiro'dan sonra gelmektedir.

Iğdır Belediye eş Başkanları, Geceye katılan vatandaşlara ve dengbejlere çok teşekkür ediyoruz dedi. Program sonunda Eş Başkanlar ve davetliler halay çekti.

(Haberin Fotoğraf Videolarına Aşağıda Bakabilirsiniz)

https://www.youtube.com/watch?v=7MZ7Mkq_CBg&feature=emb_title

 

Dengbej Zahiro

https://www.youtube.com/watch?v=DhB6l5D-lVg&feature=emb_title

 

Dengbej Zahiro

https://www.youtube.com/watch?v=HaJksJz8Ojo&feature=emb_title

 

Dengbej Kawis Milani

https://www.youtube.com/watch?v=JerXTP0akSc&feature=emb_title

 

Hozan Nejdet Dileşq

 

 

ETİKETLER :
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA