KONYA ŞİRİNİ BİNLER UĞURLADI..

Uzun süredir yakalndığı amansız hastlıkla mücadele eden Konya Şirin vefat etdi. Beykoz-Yeni mahallede Pazar günü son yolculuğuna uğurlandı..
Bu haber 2020-01-07 10:53:15 eklenmiş ve 893 kez görüntülenmiştir.

KONYA ŞİRİNİ BİNLER UĞURLADI..

 

Uzun süredir yakalndığı amansız hastlıkla mücadele eden Yıldırım Şirin'inin eşi Konya Şirin vefat etdi. Beykoz-Yeni mahallede Pazar günü son yolculuğuna uğurlandı..

 

Şirin, 1960-70 li yıllarda bölgemizden ilk almanyaya giden kafileler arasında yer alan bu anlamda Ardahanın önde gelen simgeleri, kanaat önderleri arasında yer alan, dönem-dönemde Qımıli Köyünde Muhtarlık yapan, Osmanlı Döneminde Hiristiyan Kürtler olan Malakanlarla birlikte ilk un değirmenlerini (Aşe Ma Xano) yapan Şirinlerden Rahmetli Nurettin Şirin’inin kızıydı.. Şirin bölgenin  sembol isimlerinden biri olduğu gibi Şirin Aileside her alanda bölgenin önde gelen ailelerinden. Ve bölgedeki her soyadla akarablık bağları olan büyük bir aile..

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

Bu güçlü bağ nedeniyle Federasyonlardan derneklere, iş dünyasına cenazeye yoğun bir katılım oldu. Cenazenin defin işleminin ardından en güzel dini adetlerimiz olan kuran okundu, birlikte dualar edildi. Ve yine en güzel adetlerimizden olan 7 den 70 şe herkese yemek ikramı yapıldı.. Şirin Ailesi taziyeleri Cenazenin kaldırıldığı yeni mahalledeki camide kabul ettiler..

 

Yüzyıldır sürekli göç veren bölgemizde göçün en yoğun olduğu illerin başında İstanbul yer alamktaydı, bu göç dalgası son yıllarda durma ve giderek tersine dönme sürecine girmeye başladı. Bu metropolde de aileler ve akrabalar atomuna kadar parçalanırken, karşılaştıkları en büyük sorunların başında da hastalıklar gelmektedir. İlaç karetlleri sahipsiz buldukları ülkemizde on yıllardır tedavi adı altında milyonlarca vatandaşımızın sağlıyla hayatıyla istediği gibi oynadılar.. Adını sanını bilmediğimiz onlarca hastalıkla boğuşmak zorunda kaldık..

 

Bütün bu olumsuz kuşatmalara rağmen Kürtlerin İslami-İnsani üstün gelenekleri baskın çıkmaya başladı. Dernekçilik giderek rayına oturmaya, hemşeri ve akraba gurupları birbirlerine daha sıkı sarılma ve sahip çıkma dönemine, stk olayı nedeniyle öteki kavramı yerini giderek demokratik teammüllere bırakmaya, o güzel adet ve geleneklerinide her alanda yaymaya ve yaşamaya başladılar..

 

Bu son haftalarda, 2019 Aralık  ve içine girdiğimiz 2020 yılının ilk ayında  gerek trafik kazalarında haaytına kayb eden gencecik insanlarımıza, Şirin gibi hastalıklara yenik düşen tüm hemşerilerimize Allahtan rahmet yakınlarına, ailelerine başsağlığı ve sabır dilyoruz..

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

ETİKETLER : KONYA ŞİRİNİ BİNLER UĞURLADI..
Diğer Kultur-Sanat-Yasam haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA