HDP BEYKOZ GENEL KURULU YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ..

Halkların Demokrasi Partisi Beykoz İlçe Yönetimi 3. olağan genel kurulunu yaparak yeni yönetimini seçti.
Bu haber 2019-12-29 20:14:18 eklenmiş ve 1171 kez görüntülenmiştir.

BEYKOZ HDP GENEL KURULU YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ..

 

Halkların Demokrasi Partisi Beykoz İlçe Yönetimi 3. olağan genel kurulunu yaparak yeni yönetimini seçti.

 

Yapılan kongrede 90’lı yıllardan beri Kurd ulusal mücadelesi içerisinde kesintisiz yer alan ve mücadele eden Burhan Ateş oy birliği ile başkanlığa seçildi.. 

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

Yeni Yönetim Aşağıdaki İsimlerden Oluştu:

Başkan Burhan Ateş

Eş Başkan Nazmiye Yılmaz

Sevgi Yıldız

Niyazi Sayış

Türkan Yıldız

Ferhat Ayhan

Selcan Demir

Alican Çakır

Cemal Korkmaz

Emrah Deniz

Yedek Yönetim Aşağıdaki isimlerden Oluştu

 

Elif Aksoy, Mahir Türk, İbhim Uysal, Bartış Deniz, Şükrü Kaplan, Ali Gülçelik.

 

İL DELEGELERİ:

 

Burhan Ateş, Nazmiye Yılmaz, Saniye Korkmaz, Songül Kaya, Gizem Yıldız..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

Pazar günü yapılan kongrede divan başkanlık  ve üyeliklerine, Cengiz Topbaş, Semra Demir, Ali Kenanoğlu oy  birliği  ile seçildi..

 

Genel kurul maddeleri oy birliği ile kabul edildikten sonra seçime geçildi. Tek liste ile gidilen seçimde Burhan Ateş başkanlığındaki yeni  yönetim oy birliği ile seçildi..

 

1500 kişilik salon doldu boşaldı. Pazar günü düğün dernek yoğunluğu nedeniyle delege ve üyelerin azımsanmayacak bir kısmı imzalarını ap çıkarlarken ilk defa Beykozda  bu denli yoğun bir  katılımın olduğu bir kongre gördük..

Beykoz HDP bu kongrede ayrı bir sevinç vardı. 90’lardan beri mücadelenin içinde olan hak-hukuk demokrasi mücadelesinden asla taviz vermeyen sadece kürtlerin değil devrimci-demokrat ve müslüman kesimlerinde sevdiği-saydığı bir isim olan Burhan Ateşin başkanlığa seçilmesi, geçmişten beri demokrasi mücadelesi içerisinde yer alan Kürtlerin, Türklerin, Lazların.. Bu kongrede yer alması.. Beykoz halkı tarafından da büyük bir memnuniyetle karşılandı..

 

Bir başka ifadeyle Beykozda gördüğümüz fotoğraf  emeğe –mücadeleye saygının fotoğrafyıdı.. Geçmişten günümüze kesintisiz mücadle eden lügatlarında öteki olmayan devrimci-demokrat-dinine diyanetine bağlı, yurtsever – devrimci insanların halkla buluştuğu bir kongre yapıldı..  

 

Beykoz ilçesinde gördüğümüz fotoğraf konuşmacıların da  belirttiği gibi Kürtlere  savaş açanların  asla kazanamyacakları yenilecekleri gerçeğinin tezahürünün yeniden yaşanmasıydı diyebiliiriz..

 

HDP Türkiye genelinde Türkü-Kürdü-Rumu-Rusu-Ermeniyi, Lazı, Çerkezi.. Irk, dil, din, mezhep,  görüş ayırımı yapmadan giderek bütün Türkiye toplumunu kapsayan bir siyasi harekete dönüşütüğü gerçeği idi.. 

 

Bu kongrede gördüğümüz bir diğer gerçek ise Kurdi parti örgüt ve derneklere sızan kriptoların Kürtlerin kullanımlık olarak gören anlayışların da tarihe karıştığını gözlemledik. Giderek herkesimden halkın yoğun bir şekilde partiye akması, hdpyi  sahiplenişi..  Kürtleri kullanmak isteyen marijinal guruplarında artık halkla oynayamayacağı bir sürece girildiğini ortaya koydu. Üstten değil alttan halkın istediği desteklediği insanlar artık yönetimlerde yer almaya başladı..

 

Özetle HDP Beykoz kongresinde gördüğümüz resim tam Anadolu-Mezopotamya’nın , insanlığın bin yıllarının ırk-dil-din-mezhep üstü, insanlığı kapsayan ana kültürünün, içinde ötekinin olmadığı üstün Kürt Kültürünün  tezahürünün ortaya çıktığı  bir ilçe kongresine şahit olduk..

 

Binlerce yıllık Anadolu ve Mezopotamya medeniyetinde bu coğrafya doğudan, batıdan, güneyden, kuzeyden tarih boyunca hep barbar saldırılara maruz kaldı. Ama bu coğrafya içinde ötekinin olmadığı üstün kürt kültürü hep galip geldi. Barbarlıkları absorbe ederek medenileştirdi. Dünya İnsanlık Medeniyetine hep öncülük yaptı..

 

Büyük İskenderden Osmanlıya tarihe baktığımızda hep bu fotoğrafı görüyoruz.. HDP de bu üstün Kürt kültürünü laikiyle temsil ederse yakın bir gelecekte Türkiyenin tek iktidar adayı olcaktır. Çünkü şimdiden Anadolu ve Mezopotamya halkları HDP’ye akmaya başladılar. Irkçı-totemci tc yapılanması son on yıllardır aldığı darbelerle sendelerken, yakın bir gelecekte hdp ile bu ırkçı-totemci yapılanma anadolu ve mezopotamya coğrafyasından sökülüp atılacağı günlerin yaklaşmakta olduğuda günümüzde gözlemlediğimiz bir diğer olgu..

Görüntünün olası içeriği: 5 kişi, sahnedeki insanlar, müzik enstrümanı çalan insanlar ve iç mekan

Kongrede sahne alan Gurup Hevra, Gurup Arya Kürt Kültürünün derinliğini ortaya koyan eserleriyle tam bir müzik ziyafeti çektiler..

 

Yeni yönetim Beykoz halkı başta olmak üzere bütün dünya halklarının yeni yılını da kutladılar. Barışın ve bilimin hakim olduğu, bütün dünya halklarının kardeş olduğu, ulus devlet faşizminin gezegen boyutunda yıkıldığı, dünyanın tüm insanlığı kapsayan yeni bir sistem, yeni bir dünya dilediler..

 

BURHAN ATEŞ KİMDİR

Görüntünün olası içeriği: İlyas Yıldız, ayakta ve ayakkabılar

Ateş, 1967 Ardahan (Pa –Nıg) *1 doğumlu. 90’lı yıllarda İstanbula geldi.  90’lardan beri demokrasi ve hak mücadelesi içnde yer aldı. Devrimci-Demokrat-Yurtsever Çizgiden asla taviz ve ödün vermedi. Rant-Para vb. kapitalizmin bütün tanrılarını ayakları altında ezen bir kişilik. İşçi emeklisi, Beykozda ikamet eden Ateş, evli ve 2 çocuk babası.

 

 

Dipnot: Pa-Nig, Kurdi el-ayak demek.

Osmanlı döneminde Serhad Bölgesinin en önemli Sancakbeyliklerinden birisidir. Bu sanacağa bağlı günümüzde Kiziroğlu Mustafa Bey Türküsü ile bilinen Kiziroğlu Köyü de dahil olmak üzere 32 köy Pa-Nıg Sancağına bağlıydı, en az 10 bin yıllık yerleşim birimidir.. Serhad bölgesi binlerce yıllık tarihi boyunca Hititler, Urartular vb. birçok kurdi uygarlığın üstünde yeşerdiği ana coğrafyalardan, kadim kurdistan coğrafyasının en önemli yerleşim birimlerinden biridir.. Örneğin Ani Harabelerinde 20-30 bin yıllık ateş tapınakları mevcut olduğu halde gizlenmekte, Agıri (ağrı) kurdi lav demek en az 5 bin yıllık bir addır. Bu gizlemelerin ana nedeni halklara ırkçılık ve faşizm zerk ederek zehirleyerek, aha bura ermeniydi, yok yok azeriydi, yok bilmem neydi.. İnsanlık ttarihinde görülmemiş faşist saldırılarla Kürtleri ve kültürlerini yok etmeye yönelik planların bir parçası.. Bütün bunların ana nedeni soykırımcı kapitalizm Ortadoğudan Kürtleri kültür olarak söküp atma ırk-ırkçılık ve ulus devlet faşizmiyle parçaladığı mezopotamyaya konma planının bir parçasıydı.. Ama gelinen süreçte bütün dünya halkları Kürtlerin hem insanlık medeniyetinin ana temsilcileri, hemde dünyamızın sigortası olduğunu görüp anlamaya başladılar.. Bir başka ifadeyle Kürtlerle oynama tarih boyunca dünyayı hep patlatmıştır.. 22 bin yıl önce göbekli tepe –urfa da insanlık nükleer savaşla adeta yok oldu, Nuh tufanından 3 bin yıl önce yine büyük bir yok oluş, ve nuh tufanı şu ana kadar kayda geçen birkaç tanesi..

 

Özetle ötekinin olmadığı tüm insanlığı kapsayan üstün Kürt Kültürü giderek tüm gezegeni sarmaya başladı. İnsanlık buradan çıkışı yakalayacaktır..

 

 

ETİKETLER : BEYKOZ HDP GENEL KURULU YOĞUN BİR KATILIMLA GERÇEKLEŞTİ..
Diğer SİYASET haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA