SANCAKTEPE KARS İL DERNEĞİ SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI..

Sancaktepe Kars İl Derneği öncülüğünde Sancaktepe Belediyesi ile birlikte, Sancaktepe Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde Sarıkamış Şehitleri 105. yılında anıldılar.
Bu haber 2019-12-25 09:23:29 eklenmiş ve 1122 kez görüntülenmiştir.

SANCAKTEPE KARS İL DERNEĞİ SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANDI..

 

Sancaktepe Kars İl Derneği öncülüğünde Sancaktepe Belediyesi ile birlikte,  Sancaktepe Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde Sarıkamış Şehitleri 105. yılında anıldılar.

 

Program Kurani Kerim Tilavetiyle başladı, Kum sanatçısı Veysel Çelikdemir'in Sarıkamış'ı anlatan gösterisi , sanatçı ordusu ve Sarıkamış Şehitlerini anlatan tiyatro gösterileriyle devam etdi. Konuşmacılar,  günün anlam ve önemini ortaya koyan konuşmalar yaptılar..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

Sancaktepe Kars İl Derneği ve Sancaktepe Belediyesi tarafından ortaklaşa düzenlenen anma programına Kars, Ardahan, Iğdır Derneklerinden, dernek başkan ve yönetimlerinden, İstanbul’un değişik ilçelerinden derneklerden  yoğun bir katılım oldu..

 

Merkezi Kartalda bulunan İstanbul Ardahanlılar Kültür ve Dayanışma Derneği, Esenyurt Sarıkamış Platformu Derneği, Sancaktepede bulunan Kars-Ardahan dernekleri.. Onlarca STK ve yöneticilerinin yanı sıra halktan da yoğun bir katılım oldu..

 

Sarıkamış şehitlerini anma programına eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Ak Parti MYK Üyesi Ahmet Arslan, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü ile çok sayıda vatandaş katıldı. Yoğun katılımla birlikte salon doldu taştı.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

Program Sarıkamış belgeseliyle başladı. Belgeselin ardından, şehitler için Kur'an-ı Kerim tilavet edildi. İstiklal Marşı okunmasının ardından anma gecesinde kum sanatçısı Veysel Çelikdemir Sarıkamış'ı anlatan bir gösteri sundu. Gecenin ilerleyen saatlerinde müzik korosu Türk Halk Müziği'den oluşan eserlerde konser verdi.

 

Anama programında Kars İl Derneği Başkanı Casim Yıldırım, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, eski Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, Ak Parti MYK Üyesi Ahmet Arslan, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Prof Dr. Tuncay Öğün günün anlam ve önemine binaen bire konuşma yaptılar..

 

AÇILIŞ KONUŞMASINI SANCAKTEPE KARS İL DERNEK BAŞKANI CASİM YILDIRIM YAPTI..

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

 

2000’li yıllardan beri STK –STÖ (Sivil Toplum Kurumları- Sivil Toplum Örgütleri) a içinde olan, birçok derneğin kurulmasına öncülük yapan, başkanlık ve yk üyelikleri ile öne çıkan, Kars-Ardahan –Iğdır İş Adamları gibi birçok dernektede zaman-zaman yk üyelikleri ile öne çıkan Casim Yıldırım STK alanında bölgemizin önde gelen simalrından..

 

Yıldırım İstanbul Anadolu Yakasında da 2019 yılında STK alanında devrim gibi bir gelişmeye de imza atarak Kars İl Derneğini sancaktepede kurarak Kars-Ardahan-Iğdır il dernekçiliğine yeni bir soluk kazandırdı..

Esenyurt vb. ilçelerde olduğu gibi Kars il derneğini Sancaktepe’de hayata geçirerek, kurarak, kai il dernekçiliğini İstanbul Anadolu yakasında bitiren önemli bir adım atdı. Bir başka ifadeyle Kaslılar Kars il dernekleriyle, Ardahanlılar Ardahan İl Dernekleriyle, Iğdırlılar Iğdır İl Dernekleriyle 2010 lu yıllardan beri kendi il derneklerini kurarak Kars Ardahan-Iğdırlıların STK alanında birbirleriyle daha güçlü bir şekilde buluşmasının ana aktörlerinden biri oldu. İl dernekçiliği bazında miadı dolan ve kafa karışıklığına neden olan kai il dernekçiliği ortaya çıkan kars-ardahan-ığdır il dernekleriyle birlikte miadını doldurmaya başladı..

Yıldırım, çağımızın olmazsa olmazı STK olgusudur. Derneklerin sağlıklı ve sağlam bir temelde kurulması, yerel, ulusal bağlamda bölgemiz ve ülkemiz açısından, demokrasi açısından son derece önemlidir.

 

Derneklerin en asli görevi aidiyet, kültür, yrd. Ve dayanışmadır. Kültürümüzü yayama ve yaşatma derneklerin asli görevidir.

 

Şehitlik ve vatan sevgisi kültürümüzün en önemli esaslarından biridir.  105. Yıl dönümünde cennet vatanımız için gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen binlerce şehidimizi rahmet ve minnetle anıyor , düzenlediğimiz programa katılımınızdan dolayı hepinize şükranlarımızı sunuyoruz dediler..

 

BAŞKAN DÖĞÜCÜ, TARİH BOYUNCA OLDUĞU GİBİ  BUGÜNDE ZULME ve ZALİME KARŞI HEP OMUZ OMUZAYIZ..

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi

Osmanlı ve İslam tarihinden örnekler veren, Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü tarihimizin şan ve şerefle dolu olduğunu, dünyanın neresinde olursa olsun zalime  ve zulme karşı olduğunu, yardıma ihtayaç duyanların yanında olunduğunu.. belirterek günümüzde ise etraf coğrafyada küresel emperyalizmin ve terör lejyonlarının halklara saldırsını ülke olarak biz def etmeye çalışıyoruz.

Döğücü, etraf coğrafyamızı yangın yerine çeviren küresel soyguncu ve soykırımcıların saldırıları sonucu yerinden yurdundan hayatından edilen milyonlara aynen ecdad gibi kapı açan tek ülede  bizim ülkemiz.

 

Etraf coğrafya başta olmak üzere terör üreten tüm bataklılkar kuruyuncaya kadar savaşımız süreceği gibi ülkemize ve İslam dünyasına dayatılan bu kirli savaşı def etmek için milli savunma sanayinden üretime siyasete ne gerekiyorsa yapılmaktadır, yapılacaktır. Dünya ve insanlık ülkemize, liderimiz Erdoğana  bakarak yol ve yönünü bulmaktadır..  dediler.

 

Döğücü, "Omuz omuza savaştığımız gibi bugün de omuz omuzayız "diye Sancaktepe Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, "Birlikte güçlü bir milletiz. Biz hep birlikte Türkiye'yiz. Allah kardeşliğimizi, birliğimizi, beraberliğimizi daim eylesin. Sarıkamış yüreğimizin 105 yıldır buz tutmuş köşesidir. Her Aralık ayında orası biraz daha üşür, biraz daha sızlar. Vatan aşkıyla yanan gençlerin karlara altın harflerle yazmış olduğu savaşın adıdır Sarıkamış. Ecdadımız hayatının baharında ayağında yazlık potinlerle ilerlediler. Allahu Ekber dağları yüz yıllar boyunca yaşayacağı matemi ecdadımız 20'li yaşları görmemişti ki, 105 sene önce Kevser ırmaklarında kendilerini bekleyen Peygamber Efendimizin kollarına birer küheylan gibi gittiler" dedi.

 

ARSLAN SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİN ÖNEMİNİ TEK BİR CÜMLE İLE ORTAYA KOYDU..

 Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta, takım elbise ve ayakkabılar

Gittiği her etkinlikte hemşeri camiamız tarafından izdihamla karşılanan Arslan, bu gecede de yoğun bir şekilde karşılandı..

Arslan, “ Sarıkamış Hareketi Olmasaydı Çanakkale Zaferi Olmazdı, Çanakkale Zaferi Olmasa İstanbul Olmayacaktı, İstanbul Olmasa Türkiye Olmayacaktı..”  Sarıkamış harekatı ehitleri ile ilgili belirlemelrde bulunan Arslan,  çarlık Rusyasının en büyük hedefi sıcak denizlere inmekti.. Bunun yanı sıra savaş koşullarında hangi ülke daha çabuk bir coğrafyaya sirayet ederse orayı nüfusuyla ilhak ediyordu. Sarıkamış harekat olmasa Doğu Anadoluda düşecekti..

 

1200’lerden günümüze Ebul Harakani Hz. Leri gibi şahsiyetlerin yürüttükleri hak ve vatan mücadelesinin en büyük sonuçlarından biridir Sarıkamış Harekatı.. Irk-Dil-Din üstü bütün insanlığı esas alan tarihimizi tüm detaylarıyla yeni nesillere aktarmalıyız. Arslan, 105. Yıl dönümünde cennet vatanımız için gözlerini kırpmadan ölüme yürüyen binlerce şehidimizi rahmet ve minnetle anıyoruz dediler..

 

Sarıkamışlı Prof Dr. Tuncay Öğün de Sarıkamış şehitleri ile ilgili önemli tarihi belirlemelerde bulundu. Öğünün 100 soruda Sarıkamış Şehitleri diye bir kitabı da bulunmaktadır.. Öğün bu kitapta yer alan ana başlıklara değindi.

 

BELEDİYE BAŞKAN DANIŞMANLARINDAN TARKAN YALÇIN, SANCAKTEPEDE BÖLGE NÜFUSUMUZ AÇISINDAN ÖNEMLİ BİR DEĞER ve ÖNEMLİ BİR KİŞİLİK..

Görüntünün olası içeriği: Coşkun Tahiroğlu, oturuyor ve iç mekan

 

Doğu Medya olarak etkinliğe saatler önce gitdik. Etrafı gözlemlerken.. Geceye saatler kala, gecenin başarılı bir şekilde geçmesi için telefonu elinden düşmeyen Karslı Hemşerimiz Belediye Başkan Danışmanı Tarkan Yalçın , Başkan Casim Yıldırımla Birlikte arı gibi çalışırken, Yalçın'ın hemşeri camiamız içinde ne kadar dikkate alındığına, sevilip sayıldığına da bu gecede şahit olduk..

 

Yalçın sadece yerel yönetimde değil STK alanında da hemşerilerimizi başarılı bir şekilde temsil eden bir isim. Kars İl Derneğinin de Kurucuları arasında yer alan ve yönetiminde olan Yalçın, başkan  Yıldırımla birlikte derneklerden kanaat önderlerine yoğun katılımın sağlanması ve STKlarımızın böylesi önemli bir etkinlikte birbirleriyla buluşmalrının önde gelen mimarlarından biri oldu. Bu etkinlikte hangi hemşerimizin bölge nüfusumuz içinde ne oranda bir güç olduğunu gözlemle me fırsatı da bulduk..

Sancaktepe giderek öne çıkan hemşerilerimzden biri de Halim Yıldırım. Hem görev yaptığı siyasi partide, hemde STK alanında özverili çalışmaları ile giderek öne çıkan bir isim olmaya başladı. Derneklerimizde Başkanlık yapmış birçok hemşerimizde Şefik Duman, Bşk. Yrd. Halim Yıldırım, Kasım Ataoğlu, Baki Polat, Emin Gündoğdu, Sabri Yılmaz, Harun Babayiğit, Ümit Çimen, Cemal Kaya, Nevzat Kurt, Erbay Yağişan, İsmet Avşar, Rahmi Yılmaz.. gibi onlarca başkan  ve yöneticide arı gibi çalıştılar.. İçlerinde önceki dönmelerde KAİ  Dernek başkanlıkları dahi yapan Duman, Yağişan gibi başkanlarında bulunduğu isimler  STK alanındaki tüm tecrübelerini de yeni kurulan Kars İl Derneğine taşımaya başlayarak toplumsal alana önemli katkılar sunmaya başladılar..

 

SANCAKTEPE HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ..

 

Doğu Medya - İSTANBUL

ETİKETLER : Sancaktepe Kars İl Derneği öncülüğünde Sancaktepe Belediyesi ile birlikte Sancaktepe Recep Tayyip Erdoğan Kültür Merkezinde Sarıkamış Şehitleri 105. yılında anıldılar.
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA