XESKAR-XASKAR ESENYURT KÜLTÜR MERKEZİNİ SALLADI..

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) Üyesi Xeskar (Köprücük Köyü) Derneği bu yıl yaptığı dayanışma gecesi ile Esenyurt Kültür Merkezi 1500 kişilik salon doldu taştı..
Bu haber 2019-12-17 21:17:03 eklenmiş ve 1321 kez görüntülenmiştir.

XESKAR-XASKAR ESENYURT KÜLTÜR MERKEZİNİ SALLADI..

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) Üyesi Xeskar (Köprücük Köyü) Derneği bu yıl yaptığı dayanışma gecesi ile Esenyurt Kültür Merkezi 1500 kişilik salon doldu taştı..

 

Hoç-Fed’in kurulmasının en büyük aktörlerinden olan, 2007 yılında kurulan Xeskar Derneği birçok ilke de imza atan bir dernek.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

Xeskar-Xaskar kurdi adından da analaşılacağı gibi tüccar-iş adamı kelimesine denk gelmektedir.. Tarihi onbinlerce yıl önceye kadar giden Tarihi ipek yolu üzerinde kurulmuş olan kadim Kurd medniyetinin-Kadim Kurd Coğrafyasının beşiklerinden biri olan Hitit-Urartu, Bizans, Osmanlı, Çarlık .. gibi Anadolu ve Mezopotamyanın bütün uygarlıklarına ev sahipliği yapmış, Osmanlı döneminde Kürtlerin önde gelen Sancakbeyliği, İçinde 32 köyün yer aldığı  Hoçvan Sancakbeyliğinin kadim bir köyü Xeskar. Tarih boyunca ortaya çıkardığı tüccarlarıyla ünlü bir köy, Kültürel ve sanatsal bazda da öncü birköy Hozan Dino gibi Kürt Kültürü ve Müziğini Küresel bazda Dünyaya Yayan eşsiz sanatçıların da çıktığı bir köy (Hozan Dino Tıklayınız).. olduğu gibi Rodi Baz gibi Şairlerin, Suat Askeroğlu gibi Turizm-Hizmet sektöründe de dev iş adamlarının ortaya çıktığı bir köy.. Ve kurucu başkan Şeref caferoğlu döneminde yüzyıllar geriye giden bir soy ağacı tablosu ile (Ki tablo tablo derinlemesine incelendiğinde, Büyük İskenderden günümüze.. Kürtlerin tüm insanlığın atası olduğu, gezegenin her ırk ve soyunun içinde yer aldığı adeta dünyanın birleşmiş milletlerini ırk-dil-din üstü temsil eden bir nüfus oldukları, insanlık medeniyetinin çıkış beşiği oldukları da bilimsel anlamda ortaya çıkmaktadır..)  Dernek, 2000’li yıllarda yaptığı kültürel etkinliklerle bütün dikkatleri üzerine çekmişti..

 

Hem Xeskar Derneği, Hemde kurulduğundan beri Sürekli yönetimde Hoç-Fedin yönetiminde olan Ceo Gıda nın sahibi iş adamı  Şeref Caferoğlundan sonra bayrağı devr alan Nimet Et, Nimet Gıdanın sahibi iş adamı Deniz Ömeroğlu da bayrağı dahada yukarılara taşıdı. Hem Xeskarı, hemde Hoç-Fedi en güzel şekilde temsil etdi..

 

Bu yıl bayrağı devr alan Başkanlığa seçilen Erkan Deli ise yönetimi ile birlikte yaptığı dayanışma gecesinde herkesin takdir ettiği bir başkan oldu.. 1500 kişilik salon doldu taştı..

 

Dernek yönetiminde dikkat çeken bir diğer nokta ise bölgemizin almanakı (Bölge iş-stk-sanat –siyaset dünyasını tanıyan, birbiriyle tanıştıran, bölgemizin tanıtım rehberi..) İş Adamı Devriş Deli’nin yeni yönetimde Genel Sekreterliğe getirilmiş olması.. Deli için yapılan belirlemede  İstanbulda  dolduramayacağı salon yoktur ibaresidir..

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

HOÇ-FED FOLKLOR EKİBİ MAM U GUR OYUNUNU İLE BÜYÜLEDİ..

 

Bu yıl 4. Yapılan KAİ Tanıtım günlerinde bölgemizin folklor kültürünü en iyi şekilde yansıtan Hoç-Fed Folklor ekibi de sahne aldı, harika folklor oyunlarının yanı sıra Serhad da sadece Xeskara has bir folklor oyunu olan Mam u Gur oyunu ile herkesi mest ettiler. Hoç-Fed folklor ekibinin bu başarısında yönetimin yanı sıra ekibin hocası Gülsen  Zorba ise hem kai tanıtım günlerinde hemde bu gecede ekibi ile birlikte en çok takdir gören isimler oldukları gibi, Gülsen Zorba toplumsal alandaki özverili çalışmasıyla hem öncü bir kadın, hem bir kültür elçisi, hem bir hoca..takdire şayan çalışmalrıyla emeği ile toplumsal alana stk alanına inanılmaz katkı ve hizmetler sunmaktadır.. Bu güzel gecede, gecenin sunumunu ise usta sunucu Turgay Zorba yaptı.

 

GÜLHAN YILDIZ PERFORMANSIYLA BÜYÜLEDİ..

 

Birbirinden değerli sanatçılar sahne aldığı gecede , sanatçılar söyledikleri kurdi-tırki müzikle tam bir müzik ziyafeti çektiler.. Geceye katılan Misafir Sanatçı Gülhan Yıldız yeri yerinden oynattı.. Söylediği güzel türkülerle , hoç-fed folklor ekibi ile birlikte 7 den 70 şe herkesi halaya kaldırdılar. Performansıyla büyülediler.. (Gülhan Yıldız Tıklayınız..)


GECEYE BİRBİRİNDEN DEĞERLİ, SİMALAR KATILDI..

 

Geceye İBB Genel Koordinatörü Coşkun Danış ki Danış KAİ Tanıtım günleri boyunca da hep alanda ilk göze çarpan isim oldu. Bölge nüfusumuz, stk yapılanmasının dikkate aldığı sevdiği saydığı bir isim de olduğunu belirtelim.. İş Dünyamızın Gıda ve İnşaat Sektörünün Devi   Volkan Kaya, Otomotiv devi Avşar Auto Firmasının Sahibi Erdal Avşar, Kaisiad Bşk. Orhan Gökçe ve Yönetimi,  Hoç-Fed Başkanı Türkan Yılmaz, Bşk Yrd.  Kıymet Mavzer ve  yönetimi, Hoç-Fede üye dernekler, 80’lar Ardahan öğrenci gençlik liderlerinden Özcan Sarıyel .. Turizm Hizmet Sektöründen Mesut Altun, Ergin Yıldız, Ayvaz Yıldız, Serhat Yıldız (Yıldız  Silah Sanayi) . iş dünyasının birbirinden değerli simalarının yanı sıra bölge basınıda yoğun bir şekilde gecede yer aldı..

 

BAŞKAN ERKAN DELİ TEŞKKÜR ETDİ..

 

Yönetimi ile birlikte sahneye çıkan başkan Erkan Deli açılış konuşmasını yaptı. Deli, kuruluşundan bugüne dernekte emeği geçen herkese ve geceye katılan tüm katılımcılara teşkkür ettiler.. Deli çağımızın olmasa olmaz gerçeği sivil toplumdur. Derneklerine gösterdikleri yoğun ilgi ve alakdan bütün Xeskar halkını, davetlileri, misafirleri saygıyla selamlıyor, gecemize katıldığınız için hepiize teşkkür ediyorum dediler..

 

Başaknın ardından Hoç-Fed Başkanı Türkan Yılmaz ve İBB koordinatörü Coşkun Danış ile önceki başkan Deniz Ömeroğluda halka selamlama konuşması yaptılar..

 

Gecede bölgemizin yemek kültürüde en güzel şekilde icra edildi. Bölgemize has tat ve lezzetler olan kaz eti, bışi-kate-mafiş-çeçil peynir harikaydı.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

Bir önceki başkan Deniz Ömeroğlu başta olmaküzere dernekçiliğe katkısı olan herkese plaketler  verildi.. Hemşerilerimizi mutlu eden bir diğer faktör ise bir hemşerimizin Kemal Deniz Bozkurtun Esenyurt Bld. Bşk olması idi..

ETİKETLER : XESKAR-XASKAR ESENYURT KÜLTÜR MERKEZİNİ SALLADI..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA