QORA DERNEĞİNDEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ..

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) Üyesi Qora (Bayramoğlu Köyü Derneği) Görkemli Bir Açılışa İmza Atdı..
Bu haber 2019-12-02 08:15:07 eklenmiş ve 1150 kez görüntülenmiştir.

QORA (BAYRAMOĞLU) DERNEĞİNDEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ..

 

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) Üyesi Qora (Bayramoğlu Köyü Derneği)  Görkemli Bir Açılışa İmza Atdı..

 

Dernek, Arnavutköy merkezde bu yıl aldığı mülkiyetin açılışını yaptı. Açılışa Arnavutköy Bld. Bşk. A. Haşim Baltacı, Kars Bld. Bşk. Yrd. Hasan Boncuk, Hoç-Fed Başkanı Türkan Yılmaz, İş Dünyamızın Önde Gelen Temsicilerinden Volkan Kaya, Kaisiad Bşk İş Adamı Orhan Gökçe, Ardahan HDP Eski İl Başkanı Ergül Koç, Ardahan Kültür Evi Yönetimi, Sarıyer, Esenyurt Bld. Meclis Üyeleri, Mehmet Yıldız, Aytaç Özer, Sarıyer Ardahanlılar Derneği, Hoç-Fede üye dernekler ve Başkanları, Serhaddan siyasi parti ve STK temsilcileri açılışa, ulusal ve yerel basın temsilcileri..  yoğun bir katılım oldu.

 

Baltacı, Köy Derneği değil burası bir federasyon..

 

Arnavutköy Bld. Bşk Baltacı, burada gördüğümüz manzara bir köy derneğinden ziyade bir il derneği, bir federasyon, katılımcılara teşkkür eden Baltacı, kendilerini açılşa davet eden yönetimede ayrıca teşkkür ettiler..

 

Baltacı, Arenavutköy İstanbulun yarını ve geleceğidir. Burada bu güzel derneği açmakla bu yarına ve geleceğe birlikte katkıda buluncağız.

 

Kars Bld. Bşk. Yrd.Boncuk, İşçilerin Hesabına Bile El Koydular..

Kars’ın önceki belediye döneminde yolsuzluk ve soygunla kuşatıldığını, yapılmamış hizmetlerin yapılmış gibi gösterilip belediyenin soyguna uğratıldığını, iller bankası ve bakanlıklardan herhangi bir destek almadıklarını, 400 milyona yakın borçla belediyeyi devr aldıklarını ifade eden Boncuk, Eş Başkanımız Ayhan Bilgenin de basına kamuoyuna yaptığı açıklamada ifade ettiği gibi “çalışanların aylığına haciz konulmaz, yasada kesin açık hüküm olduğu halde”  Kars ve Karslıları soyulacak bir sürü olarak gören zihniyetle yoğun bir mücadele verdiklerini belirttiler..

 

 QORA DERNEĞİ AÇILIŞ VİDEO TIKLAYINIZ..

 

 

Açılışta, Dernek Başkanı Devriş Arslan, İş Adamı Orhan Arslan, Eğitimci Fezair  Koç, Hoç-Fed Başkanı Türkan Yılmazda birer konuşma yaparak halkı selamladılar.. Dernek, faaliyetler ve federasyon hakkında bilgi verdiler. Katılımcıları selamlayıp teşekkür ettiler.

 

Sunumunu Turgay Zorbanın yaptığı açılışta, Başkan Latif Yılmaz döneminde Hoçvanın 21 köy derneğine 21 kütüphane projesini en iyi şekilde hayata geçiren Qora Derneğinin  açılış kurdelesini bütün protokol birlikte kesti. Açılışın ardından yemek ikramı yapıldı.

 

HABERİN FOTO GALERİSİ TIKLAYINIZ..

 

2016-17  yılında kurulan Dernek  2-3 yıl içinde büyük başarılara imza atdı.. Spor Alanında da başarılı Bir dernek, 2018 Yılında Futbol turnuvalarında Hoçvan (Ardahan) Bayrağını Ulusal Stadyuma Diktiler..  Sarıyer merkezde Lokal Açtılar, Arnavutköyde bina aldılar. Onlarca öğrenciye burs veriyorlar. Nüfuslarının yoğun olduğu Sarıyer ve Tuzla gibi semtlerde de yer alma, köylerine ise çok amaçlı kültür merkezi açma derneğin 2020 projeleri arasında..

 

DOĞU MEDYA DA  QORA DERNEĞİ ve BAYRAMOĞLU HABERLERİ TIKLAYINIZ, HOÇ-FED BAYRAĞINI ULUSAL STADYUMA DİKTİLER..

 

Yukardaki linkte derneğin kongrelerinden etkinliklerine bütün haberleri detaylarıyla görebilirsiniz..  

 

STK ALANINA GENEL BİR ELEŞTİRİ:

KÜRTÇEYİ ve KÜLTÜRÜMÜZÜ KATL EDİYORLAR, KÜRTLER ADINA ORTAYA ÇIKIP KÜRTLERİ TOTEMCİLİĞİN-PUTÇULUĞUN AYAKLARINA ÇEVİRMEYE ÇALIŞIYORLAR..

 

Hoç-Fed’e üye dernekler istisna yöneticiler dışında Kürtçeyi ve kültürümüzü katl ediyorlar.. Ne Hoçvanın tarihini, doğru dürüst biliyorlar, nede köylerin adlarını ve kurdi manalarını biliyorlar.. Telfuz ve yazılışta adları ve kürtçeyi  katl ediyorlar.. Federasyonun bu konuda dil bilimcilerden ders alamsı bunu da özellikle başkan ve yöneticilere öğretmesi acil bir zorunuluk..

 

Örneğin Qora, Qellık, Xımıli, Pa-Nıg (el-ayak) Xaskar, Xasköy, Sıxırpet, Qorgeli.. Köylerin kurdi orijinal adlarını bile yazmayı hiçbir dernek beceremiyor. Tam kültürel bir felaket.  Hoçvan ve Ardahan  en az 15-20  bin yıllık bir yerleşim yeri.. Kurdi tüm medeniyetlerin üzerinde yattığı Kürdistan coğrafyasının ana merkezlerinden biri.. Osmanlı İmparatorluğu döneminde ise Susuzdan Kiziroğlu gibi köylerle 32 köyün bağlı olduğu Sancakbeyliğidir…

 

Cumhuriyet döneminde de  Kars (Ardahan-Iğdır), Kars İslam Cumhuriyeti ile gezegenimizin en ileri  demokrasisi olan yönetiminde rum, rus, ermeni, kurd, tırk, gurci-ahıskalılar 60 tan fazla yerel temsilci..  her milletin temsilcilerinin yer aldığı bu yüzyılın en ileri demokrasi cumhuriyetini kurarak kurtuluş savaşının temellerini attılar (1918 -1919)..

Türkiye Kurtuluş savaşının temellerini atan Serhad Kafkas, Yada Kars İslam Cumhuriyeti, İngiliz Emeperyalizmi ve Siyonistler tarafından saldırıya uğrayarak yöneticileri tutuklanıp Malta Adasına sürgüne gönderildiler. Malakanlar, Ermeniler  vb. bölgenin zenginliği olan hiristiyan nüfus bölgeden günümüzdeki iş-it –pyd vb. çetelere benzer terör çeteleriyle kuşatılarak, bölge halklarına yapılan  terör  saldırılarıyla hiristiyan nüfus  sökülüp atıldı, sürgün edildi.  

 

Daha Kürdistan-Mezopotamyanın adını ve medeniyetinin adının asını bilmeyen bir sürü sergerde Kürdistanın kadim topraklarına ve coğrafyasına aha burası ermenistandı, burası turkistandı, istandı.. Kürtler hariç dışarıdan gelenlerin hepsi burası babamın toprağı diye faşist bir saldırıya geçerlerken.. Hala bu ülkede siyonist-diktatör rejimler Kürtleri ve Kürdistanı tarihten silmenin oyunlarını yapmaktan geri durmuyorlar..

 

Siyonistler Kürdistanın bu kadim coğrafyası Serhadın asli sahipleri Kurdleri bu coğrafyadan sürmek, kırmak, atmak için yüzyıl boyunca şeytanın aklına gelmeyen saldırı ve oyunlar geliştirdi. 20-30 bin yıllık Kürdistan tarihinde, Kürdistana Mezopotamyaya  gelişleri  daha iki bin yılı bulamayan, Kürtlerin hıristiyan kolu olan Ermenilerin hem dünya ticaretinde 1. Numara olmalarını engellemek, hemde kürdistandan izole edip Kadim Kürt Coğrafyası Eriewan ve Kurdistana Soru Ermenistan diye bir ırk gettosuna çevirerek (Ki sadece burada 1,5 milyon kurd soykırım ve tehcire tabi tutulmuş, ve ne hazindir ki bu konuda bir tek belge bile yayınlanmamıştır.. Soykırımcı kapitalizm Kürtlere ve Ermenileri 20. Yüzyılın en büyük kurbanlarına çevirirken, gezegen çapındaki diasporalarıyla da kendi suçunu dönen oyunların binde birinin farkında olmayan gariban Türklere yüklemeye çalışarak sürekli soykırımcı-siyonist kapital katilleri gizlemektedirler..

 

STK’ların en asli görevleri ırk,dil,din, mezhep üstü durarak küresel soykırımcı emperyalizmin bu yüzyıllık halkların beynine yapılan saldırıyı halklara taşıyarak Suriyeden Afganistana Parçalanmış Kurdistan coğrafyasında ırk-dil-din-mezhep sınırlarını, fiziki sınırları  kaldırma yönünde kendilerini geliştirmeleri, bu bilgileri halklara ve dünyaya taşıma olmalıdır..

 

Siyonistler Karslıların temelini attığı kurtuluş savaşının başına da kendi ajan ve sahte kurtarıcılarını yerleştirerek yüzyıldır adeta her alanda hem soykırım, hem de koyu bir faşizm ve diktatörlükle bütün TR’yi kapsadılar.. Bu oyunlarını Ardahan vb. yerlerde halkı gölgelere taptıracak kadar gericileştirerek  (1940-50 li yıllarda askeriyedeki siyonistlerin damal vb. yerlerde yaptıkları dolgularla oluşturulan gölgeler ilahi bir mucize gibi sunulup Ardahanlıları gölgelere tapan, ilkel –barbar kabileler düzeyine çekmek için şeytanın aklına gelmeyen oyunlar sergilemektedirler.. Bu işin başını da sol-seküler  chp gibi partiler çekmekte, son yıllarda kürtler adına ortaya sol-seküler partiler örgütlerde  bu totemcilik kuyrukçuluğuna kürtleri derinden çaktırmadan alet etmektedirler. STK alanı da cehalet paçalarından aktığı için halka yapılan bu totemci saldırıları görmemektedirler.. Hala parti kuyrukçuluğu yapanlar gırla..  Kısacası serhatta kültürel soykırım oyunları en şidetli şekilde sürerken hala siyasi parti anlayış ve kuyrukçuluğunu aşamayan stk alanı ne bu gerçekleri halka taşayıabilecek yetkinlikte, nede yönetimler bu yönlü bilimsel bilgilere sahip.. Bu durum Kurdi stkların en büyük açığı; dünya genelindeki Kurdistani STK’lar hala bu tür gerçeklerin ne farkındalar, nede hitap ettikleri kitlelere taşıyabilecek durumdalar..

 

Kürtler başta olmak üzere Halkın-Vatandaşın  verdiği yüzyıllık mücadele  ile bu koyu diktatörlük 2000’lerden itibaren giderek kan kaybetmeye doğru evrilirken.. Kürtler adına ortaya çıkan parti ve örgütler ise çaktırmadan din alanına saldırıya geçerek sol-seküler, totemci anlayışlarla sistemle birleşerek Kürtlerin maneviyat ve kültür alanına büyük bir saldırıya geçmiş bulunmaktadırlar..  STK alanı ise cehaletten bu tür totemci kuşatmayı bırakın bilmeyi, ruhları bile  duymamaktadır..

 

 

 

ETİKETLER : QORA (Bayramoğlu) DERNEĞİNDEN GÖRKEMLİ AÇILIŞ..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA