AREV’DEN ARDAHAN’A YÜZYILIN EĞİTİM DESTEĞİ, YÜZYILIN EĞİTİM YATIRIMI..

Ardahan Eğitim Vakfı (Arev) 7. Gala Gecesini İstanbul Beşiktaşta beş yıldızlı lüks bir otelde, bir plazada icra etdi. Bu gecede Ardahna yüzyılın eğitim desteği yapıldı..
Bu haber 2019-11-29 18:31:12 eklenmiş ve 1178 kez görüntülenmiştir.

AREV’DEN ARDAHAN’A YÜZYILIN EĞİTİM DESTEĞİ, YÜZYILIN EĞİTİM YATIRIMI..

 

Ardahan Eğitim Vakfı (Arev) 7. Gala Gecesini İstanbul Beşiktaşta beş yıldızlı lüks bir otelde,  bir plazada icra etdi. Bu gecede Ardahna yüzyılın eğitim desteği yapıldı..

 

2005’lerden beri STK (Siviltoplum örgütleri) alanını takip ederken eğitime ve Ardahana bu yönlü büyük bir desteğin, büyük bir sahiplenişin, ilimizin makus kaderinin nasıl değiştirildiğine bu gecede şahit olduk.

Yüzyılın eğitime destek gecesinde kıvılcımı Baran Korkmaz çaktı, Hülya Avşarla eğitime destek ulusal bir boyut kazandı..

 

GECEDE BÖLGEYE BÜYÜK DESTEĞİN ÖNÜ KORKMAZIN ARDAHANA OKUL YAPMA KARARININ ARDINDAN PEŞ –PEŞE GELDİ..

 

Serhat bölgesine eğitim alanında yurtlar, okullar yaptıran, her yıl bölgeye milyonlarca tl eğitim desteği, üniversitlere, lise ve ortaokullara tekonoloji sınıflarından tadilat tamiratlarına, serhat illerine çocuk parklarına.. sayılmayacak kadar projeye imza atan SBK Holding YK Başkanı S. Baran Korkmaz Ardahana okul, Otomotiv Devi Erbakan Malkoç  Okul, Üzeyir Engin Arsa.. Hülya Avşar  sinama ve tiyatro salonu..

 

Kormazın Kürsüde yaptığı konuşma sokaktan iş dünyasının zirvesine çıkışına dair örnekleri ortaya koyması .. Mütevazi kişiliğinin yanı sıra konuşmasının sonunda yaptığı espri ile salonu yıktı geçti. Korkmaz “önce arka masalardaki garibanları, sonra ön maslardaki godamanları herkesi saygıla selamlıyorum..”  diyince salon koptu, büyük bir alkış tufanı koptu.. 

Hakeza benzer koşlulardan Otomotiv Sektörünün devlerinden Erbakan Malkoç’ta geceye damgasını vuran ,iş adamlarından biri olarak öne çıktı. Baran Abiden Baran Korkmazdan geri kalmaycağını bir okulda kendisinin Ardahana yapacağını deklere ettiler..

 

AVŞAR ARDAHANDA SİNEMA ve TİYATRO SALONUNUN OLMADIĞINA İNANAMADI..

Gecenin en renklli simalarından biri olan Ardahan dendiğinde ilk akla gelen isimlerden biri olan Hülya Avşar, Ardahanda sinema ve tiyatro salonun olmadığını öğrendiğinde deyim yerindeyse adeta şoke oldu.. Avşar ülkemizin demokrasi beşiği Serhat'da, Ardahan'da nasıl sinema salonu, nasıl tiyatro salonu olmaz. Biz Ardahana spor salonu yaptırırken.. Bu durumu hiç kimse bize neden söylemedi. Tiyatro ve sinemanın, sanatın olmadığı bir yerde eğitimden, eğitimli toplumdan, bireyden nasıl bahsedebiliriz. Avşar, gelmiş geçmiş tüm kültür bakanları çok büyük ayıp etmişler..

 

Avşar, en yakın zamanda Ardahanı bu ayıptan kurtaracağız, sinema ve tiyatro salonunu kendim üstleniyorum..

 

Geceye, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İstanbul Ardahan Milletvekili Gürsel Tekin, Şişli BLd. Başk. Muammer Keskin.. İst ve bölge siyasetinin üst düzey temsilcileri, kendi dallarında 1 numara olan Selçuk Şirin başta olmak üzere akademisyenler-öğretim elemanları, öğretmenler, eğitimciler, yazarlar, profesörler.. Eğitim Gönüllüleri.. Onlarca Öğrenciye burs veren Göle Kadın Meclisi Türkan Deli ve YK üyeleri..

 

İş Dünyamızdan Süt Gurubundan Volkan Süt, Doğal Organik Et Dendiğinde Türkiye ve Dünya Markası Bayramoğlu Dönerden İbrahim Arslan, Ataşehir Bld. Bşk Yrd. Orhan Çerkez, İş Dünyamızın Önde gelen Temsilcilerinden Taner Tekin, Turizm Hizmet Sektörünün önde gelen temsilcilerinden Seyfettin Taştan, Tatar Holdingten İmdat Tatar, Himmet Tatar,  Yıldız Medya Sahibi Ali Rıza Yıldız.. Ulusal Çapta İş yapan onlarca holdin, iş adamı firma..

 

AREV Başkanı İlter Avşar ve Yönetimi, AREV Yüksek İstişare Bşk Doğan Şentürk tek kelime ile Ardahan için tarih yazdılar.  Bugüne kadar doğunun her hangi bir iline bir gecede böylesine trilyonluk bir katkı yapılmadığı gibi, böylesine kaliteli bir kitleyi bir biriyle buluşturan bir stkya da bugüne kadar şahit olmamıştık..

 

Ulusal bazda iş siyaset, sanat dünyası, akdemik düzeyde akademisyenler, ulusal, yerel basın ordusunun  birbiriyle buluştuğu gecede yılda binlerce öğrenciye burs veren SBKV başkanı Sezgin Baran Korkmaz basın ordusunun en çok kadrajına giren isim olurken, herkes kendisiyle adeta fotoğraf çekme yarışına girdiği gibi, yerel ulusal basın termsilcilerinin gecede en çok röportaj yaptıkları isim oldu..

 

BAŞKAN İLTER AVŞAR HERŞEY ÇOCUKLARIMIZ İÇİN..

 

Başkan İlter Avşar, Gecenin açılış konuşmasında son yıllarda ortaya koydukları projeler hakkında bilgi verdi. Yazılım ve robotik kodlama alanında yüzyılın eğitimini ardahana taşımalrı, Ardahanlı Öğrencilerimn TR 1. Olmalrı ve Çin Halk Cumhuriyetinde yapılan yarışmada dünya genelinde 10. olmaları, gibi birkaç yıl önce hayal bile edilmeyecek başrılı icraatlarını ortaya koyarken, yoğun bir tempo ile Ardahanın eğitim alanında açıklarını gidermek için büyük bir efor harcadıklarını belirttiler. Eğitime Destek için çıktıkları bu yolda kendilerini yalnız bırakmayan herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz dediler..

 

DOĞAN ŞENTÜRK HEYKELİ DİKİLECEK ADAM..

 

Fox TV Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk’ün organizatörlüğünü yaptığı gecede Ardahana Yüzyılın eğitim desteği çıkarken, bir gazeteci, bir yönetici, bölgesine ve doğduğu ile karşı yaptığı çalışmalarla Doğan şentürk bütün hemşeri camiamızın gönlünde taht kuran bir aktör olduğunu bu gece ile birlikte bir kez daha ispat ettiler..

 

Doğan Şentürk şahsında örgütlü toplumun neler başarabildiğine tanık olurken, geceye katılan birçok hemşerimiz Doğan İçin “ Heykeli Diklecek Adam” belirmesinde bulundular..

 

CHP'DEN  STK ALANINA DEVRİMCİ YAKLAŞIM :

 

Gecede dikkat çeken bir diğer nokta ise CHP bir parti olarak STK alanına yaklaşımı.. 2000 lerden beri STK alanını takip ederken, iktidar kanadı, yada sağ kanat STK’dan anlamadığı gibi yandaşım olsun biat etsin, tenekede olsa, stk kriterlerini yerine getirmesede, yoz-geri toplumu çürütüyorda olsa benim olsun mantığıyla yaklaşırken, bu yaklaşım stlk alanına büyük darbeler vurup toplusal çürüme ve düşürülmeyi tetiklerken.. CHP tam aksi STK’ların siyaset üstü duruşlarına sonuna kadar saygı duyduğu gibi,  teneke ve tabela olmayan ciddi tüm stklara gerekli yerde gerekli desteği sunma ve bir nefer olarak stkların emrinde - safında yer alması, stk ruhuna uygun davranması ülkemiz stk tarihi açısından bir devrimdir.

 

Nitekim bu yaklaşım CHP'nin tümö büyük metropollerde ve ülke genelinde 1. parti olma gerçeğini beraberinde getirdiği gibi, Arevin Galasında  konuşma yapan akademisyen ve siyasetçiler sistemin yüzyıllık köleleştirme ve düşürme mecburi düşürülmüşlük saldırısının insanlık tarihi boyunca Doğu (Mezopotamya- Kurdistan, Anadolu) insanının kişiliğinde tumadığını, bu insan popülasyonunun hak-doğru-gönüllülük esasları dışında ölse bile yanlışa, basıkıya ve zora geçit vermediğini, boyun eğmediğini, insanlık tarihinin medeniyet nüfusu olduğunu belirttiler. Bu kişliğin diktatöryel ruh ve analyışları yıktığını, değiştirip dönüştürdüğünü.., Bu kişilik karşısında saygıyla eğildiklerini ifade ettiler..

 

 

ETİKETLER : AREV’DEN ARDAHAN’A YÜZYILIN EĞİTİM DESTEĞİ YÜZYILIN EĞİTİM YATIRIMI..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA