KASIM AYI SON HAFTA İS-STK HABERLER..

ÖZGEN NAMA’YA OLAĞANÜSTÜ İLGİ.., KARDER ARDAHANLI SANATÇILAR ve YAZARLARI KAHVALTIDA BULUŞTURDU.., Bursa KAISİAD Kongre ,Lehimli kongre, Orakilise Tikoş Dernekleri üyeleriyle kahvaltıda buluştular..
Bu haber 2019-11-25 10:05:31 eklenmiş ve 1038 kez görüntülenmiştir.

KASIM AYI SON HAFTA İS-STK HABERLER..

 

ÖZGEN NAMA’YA OLAĞANÜSTÜ İLGİ.., KARDER ARDAHANLI SANATÇILAR  ve YAZARLARI KAHVALTIDA BULUŞTURDU.., Bursa KAISİAD Kongre ,Lehimli kongre, Orakilise Tikoş Dernekleri üyeleriyle kahvaltıda buluştular..

 

 

ÖZGEN NAMA’YA OLAĞANÜSTÜ İLGİ..

 

 İBB HALK EKMEK YÖNETİM KURULU BAŞKANLIĞINA ATANANAN NAMAYA HEMŞERİ CAMİAMIZDAN OLAĞANÜSTÜ BİR İLGİ GÖSTERİLYOR.. 

 

Geçen Yerel yönetim seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Sancaktepe Belediye başkan adayı, SN. Özgen Nama, İBB'nin büyük iştiraklerinden biri olan Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanlığına atandı.

 

Bu atama hemşeri camiamızda büyük bir sevice neden olduğuu gibi stk-siyasert ve iş dünyamız yeni göreviden dolayı Namayı kutladılar.

 

Dernekler,  Sancaktepe ve bölgemizde siyaset yapan tüm siyasi partili hemşehrilerimize fark gözetmeksizin her zaman destek olacaklarını ifade ederlerken,..

 

Nama’ya sosyal medya, stk-siyaset iş dünyasından tebrikler yağmaya, yoğun bir hayırlı olsuntrafiğide  başladı..

 

KARDER ARDAHANLI SANATÇILAR  ve YAZARLARI KAHVALTIDA BULUŞTURDU..

Görüntünün olası içeriği: 13 kişi, Osman Avşar ve Taner Türk dahil, gülümseyen insanlar, oturan insanlar, masa ve iç mekan

Kaynak- Siyasalyaşam-Erkan Sarıkaya

STK alanında İstanbul Anadolu Yakası Serhat Derneklerinin  en önemli çatısı olan başkanlığını Ataşehir Bld. Bşk yrd. Orhan Çerkezin Yaptğı Karder Ardahanlı yazar ve sanatçılara ev sahipliği yaptı.

 

İstanbul’da yaşayan Ardahanlı Yazarlar ve Sanatçılar Ataşehir’de KAR-DER Derneği merkezinde kahvaltıda bir araya geldiler.

 

Merkezi İstanbul Ataşehir K.Bakkalköy’de bulununan Ataşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda KAR-DER Başkanı olan Orhan Çerkez’in ev sahipliği yaptığı kahvaltılı toplantıya Ardahanlı Yazar ve Sanatçılardan yoğun katılım vardı.

 

Toplantıda Ardahan Kültür Sanat bileşenleri platformu Başkanı Kenan Karabağ yaptığı konuşmada, Ardahan’a yakışır bir Kültür merkezi yapmak için İstanbul’daki Ardahanlı Sanatçı ve Yazarlardan büyük destek aldıklarını belirterek, Ardahan Kültür merkezi yapılması için bir komisyon oluşturarak çalışmalara başladıklarını belirtti.

 

Kenan Karabağ toplantı sonrası yaptığı açıklama şöyle:

 

Yazarlarımız, Şairlerimiz, Sanatçılarımız, Ressamlarımız ve yüreği şehrimiz için çarpan güzel insanlarla doyumsuz anlar yaşadık…

 

Şimdiye kadar yaptıklarımızı konuştuk. Gelecekte yapacaklarımızı…

 

Ve sonunda memleketimize çok amaçlı bir kültür merkezi yapılmasına karar verdik.

Içinde tiyatro, sinema, konferans salonu, farklı sanatlarin yaşatılması için kurslar, resim ve müzik atolyesi. Içinde yazma ateşi yananlar için öykü ve şiir atölyesi ile şehrimize bambaşka bir görüntü vermek icin kolları sıvadık.

 

Bu girişime destek verecek tüm Ardahan gönüllüleri ile birlikte çalışacağız…

 

Yakında bunun için bir toplantı yapacağız. Şehrimizde kurulacak kültür merkezi için bir girişim hareketi başlatacağız…

 

Bu girişimin yazarlar ve sanatçıların öncülüğünde başlatılması şehrimiz için bir başlangıç olacaktır…

 

Memleketimizde güzel şeyler olacak ve kalemlerinden başka şeyleri olmayan güzel insanlar bu projeyi mutlaka başaracak..

 

 

Bursa KAISİAD Kongre Yaptı

 

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar, masa ve iç mekan

 

Merkezi Bursa’da bulunan Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İş Adamları Derneği (KAISİAD) yapılan kongrede Yener Bulut Başkanlığa yeniden seçildi.

 

Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İş Adamları Derneği (KAISİAD) kısa süre önce kurulmuş kurucu Başkanlığı Yener Bulut yapmıştı. 24 Kasım Pazar günü KAISİAD merkezinde yapılan kongrede Yener Bulut oy çoğunluğu ile yeniden KAISİAD Başkanı seçildi.

 

 

LEHİMLİ DERNEĞİ YENİDEN AĞABEY TEKİN DEDİ..

 Görüntünün olası içeriği: 8 kişi

Hoçvan Dernekler Federasyonu (Hoç-Fed) Üyesi Ardahan ili Lehimliköyü sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği olağan genel kurulu yaparak yeni yönetimini seçti..

 

Tek liste ile girilen seçimde Ağabey Tekin ve Yönetimi yeniden seçildiler. Başkan Ağabey Tekin,  milli-manevi değerlerine bağlı, kürtçü-türkçü vb. sığ siyasal çürük görüşleri aşmış, sağlı-sollu hafiflikleri  aşmış toplumsal tüm kesimleri ırk-dil-din, mezhep üstü kucaklayabilen stk ruhuna uygun duruşuyla örnek bir kişilik olarak öne çıkmaktadır.

Tün derneklerde halk artık siyasetüstü duran Tekin gibi kişilikleri deyim yerindeyse zorla koltuğa oturmaktadır..

 

LEHİMLİKÖYÜ DERNEĞİ YENİ YÖNETİM KURULU

Derneğinizin ilk defa yönetim kuruluna 2 bayan yönetimimize görev alan Semiha okçu ve Arzu Sanin okçu ya severek görev alan bayan yöneticilerimize tüm köylümüz üyelerimiz adına teşekkür ediyor Köyümüze Derneğimiz e diğer görev alan yönetim kuruluna yöneticilerimize başarılar dileriz.

 

Ağabey TEKİN Başkan Tekin Çanta

Tuncay Zorba. Tek yıldız ayakkabıcilk

Erol Tık. Zümrüt cafe Restaurant

Emrah TEKİN. Niket Çanta

Necati okçu. Sağlık memuru

Cihan Morkoyun. . Avukat

Murat Sanin Maliye 4 yıllk üniversite mezunu

Erdal kaya Mali Müşavir

Metin Zorba Can inşaaat gayri-menkul

Semiha okçu. Ev hanımı

Arzu Sanin okçu. Ev hanımı

Hayırlı uğurlu olsun

 

Yeni yönetim olağan genel kurul ardından teşkkür etdi:

 

Ardahan ili Lehimliköyü sosyal yardımlaşma ve dayanışma derneği olağan genel kurulu kongresine katılım sağlayan hocfed fedarasyon başkanımız

Türkan Avşar Yılmaz yeni yönetim kuruluna Divan başbakanımız

Turgay Zorba, Enser Tekin, Nasip Sanin Bayramoğlu dernek başkanı Derviş Arslan, Osman Arslan başkanımız a ve katılım sağlamayan üyelerimiz köylülerimize teşekkür ederiz yeni yönetim kurulu, köyümüze derneğimiz e hayırlı uğurlu olsun dediler..

 

KÜÇÜK SÜTLÜCE  (XARZİYAN-ZABOT-ŞİŞKA) GENEL KURULU ÖNÜMÜZDEKİ PAZARA ERTELENDİ..

 

Görüntünün olası içeriği: 20 kişi, Yücel Kaya, Gökhan Gönül Yılmaz ve Gürbüz Küpeli dahil, gülümseyen insanlar, ayakta duran insanlar ve açık hava

Bu hafta sonu Esenyurt dernek merkezinde toplanan, Ardahanın önde gelen köy derneklerinden biri olan Turgay Kafkasyalının başakanı olduğu Ardahan Küçük Sütlüce Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği olağan genel kurulu yeterli çoğunluk sağlanamdığından 1 Aralık Pazar Gününe ertelendi..

 

XARZİYANDA LİSTELER YARIŞABİLİR..

Aldığımız duymlara göre  zabotlular bu dönem Özcan Sarıyel, Selçuk Korkmaz, yada Serkan Korkmaz gibi adların yönetimlerini kurarak balığa day olmalrını istemektedirler..

Kimlerin yeni yönetime aday olduğu, yada olacağı, tek liste ilemi, listelerle mi kongreye gidilecek bütün bu soruların cevabı 1 Aralık Pazar günü kesinleşecek..

SARIYEL, 80-90’LARDA ARDAHANDA ÖNEMLİ BİR GENÇLİK LİDERİYDİ..

Görüntünün olası içeriği: Özcan Sarıyel, ayakta

Başkanlık için ismi geçen, aldığımız duyumlara göre ise zorla koltuğa oturtulmak istenen Özcan Sarıyel 80-90 lı yıllarda Ardahanın önde gelen öğrenci liderlerindendi.

 

Sarıyel, sağ-sol hafifliğine girmeden öğrenci çatışmalarını durduran, öncileri kollayan, sistemin ve örgütlerin öğrencilere zarar vermemesi yönünde en aktif  çaba harcayan insanlardan biriydi.. Bir başka ifadeyle daha lise yıllarında bile tam bir stk önderi olduğunu kişiliği ile ortaya koyan bir insan..

 

Yapılacak genel kurulun Küçük Sütlücelilere hayırlı uğurlu olmasını seçilecek yönetime ise başarılar diliyoruz..

 

TİKKOŞLULAR (Dağcı Köy) ve  ORAKİLSELİLER (Çakıldere Köyü Derneği) Üyeleriyle Kahvaltıda Buluştular..

Görüntünün olası içeriği: 6 kişi, Özer Bingöl dahil, oturan insanlar ve açık hava

Hoçvan Dernekler Federasyonu üyesi Tikoş, Ardahanın önde gelen köy derneklerinden Ardahan-Göle Orakilise Derneği bu hafta sonu kahvaltılı toplantılar ile üyeleriyle bir araya geldiler..

 

Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

 

Orakilise Dernek Başkanı Bolkan Kara, Tikoş Başkanı Erol Yıldız, Dernekler üyeler, aidatlar, projeler ve yapacakları etkinliklerle ilgili üyelerle hem bilgi alışverişinde bulundular, hemde yapacakları etkinlikler hakkında üye ve delegerini bilgilendirdiler..

 Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, gülümseyen insanlar, yazı

Tikoş Derneği yakın zamnda Hoç-Fedin düzenleyeceği Futbool Turnuvasına katılım göstereceği gibi, Tikoşlu santçı Gülhan Yıldızda katıldığı kahvaltı programında hem bin tl bağışta bulundu, hemde derneğin organize edeceği geleneksel kaz yemeği gecesi, geleneksdel dayanışma gecesinde ise sahne alaqcağını belirttiler.

 

 

ETİKETLER : ÖZGEN NAMA’YA OLAĞANÜSTÜ İLGİ.. KARDER ARDAHANLI SANATÇILAR ve YAZARLARI KAHVALTIDA BULUŞTURDU.. Bursa KAISİAD Kongre Lehimli kongre Orakilise Tikoş Dernekleri üyeleriyle kahvaltıda buluştular..
Diğer STK-Dernekler haberleri
Köşe Yazarları
 ‹ 
 › 
Arşiv Arama
- -
Doğu Haber-Doğu Medya-Doğu Kültür Gazetesi
© Copyright 2013 Dogu Medya -Dogukultur. Tüm hakları saklıdır. Dkm Medya
DKM MEDYA GROUP -1
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
DKM MEDYA GROUP-2
TÜRKİYE-BÖLGE, FİRMALAR- İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA
SERHAT HABERLER
BAĞLANTILARIMIZ
STK-İŞ DÜNYASI MESAJLAR
STK-DERNEKLER
FİRMALAR-İŞ DÜNYASI
DOĞU KÜLTÜR MEDYA